פריצת דיסק או פיברומיאלגיה?

לב ב

New member
פריצת דיסק או פיברומיאלגיה?

ד"ר אלקיים היקרה! לאחר שנות סבל רבות של נדודי שינה וכאבי שרירים מפושטים, אובחנתי לפני חודשים אחדים על ידי רופאה פנימית כלוקה בפיברומיאלגיה. הטיפול שניתן לי היה אלטרול על מנת לשפר את השינה אולם בפועל התרופה לא התאימה לי מאחר והיא גרמה להתגברות זיהומי השתן מהם סבלתי לפני כן. למדתי לחיות עם הכאבים בשרירים ובמיוחד בפלג הגוף העליון. מה שקרה הוא שלאחרונה התגברו מאד כאבי הגב העליון והכתפיים שלי, וכן המיגרנות וכאבי הצוואר. בצילום עמוד שדרה צווארי שנעשה לי נתגלתה פריצת דיסק בין החוליות c5 c6 והופניתי לפיזיותרפיה (שעדיין לא התחלתי בה). הרופא טען שהפריצה היא קטנה אך יחד עם זאת היא יכולה בהחלט להיות הסיבה לכאבי הצוואר והמיגרנות מהן אני סובלת וכן לכאבי הכתפיים. בינתיים, מאחר והתור המיוחל לפיזיותרפיה טרם הגיע והסבל שלי המריא, החלטתי להעזר בשירותיו של כירופרקטור שלאחר שהתבונן בצילומים טען ביושר שהוא איננו סבור שהכאבים הגדולים נגרמים לי בעטיה של פריצה כה קטנה אך יחד עם זאת טיפל בי. אני חייבת לציין שאלחר הטיפולים הסבל רק גבר ושרירי הגב העליון והכתפיים כאבו לי כמו אחרי מכות יבשות. הלילות שלי איומים אינני מוצאת מנוח לגב ולצוואר וקמה בבוקר כשאני סובלת וכואבת. אמבטיה חמה מצליחה להרפות מעט את המתיחות, כמו כן רציתי לספר לך כי בשבוע שעבר הייתי במרחצעות עין גדי ולאחר מכן פשוט הרגשתי נפלא והצלחתי לישון בלילה כשאני מרגישה פחות את הכתפיים והגב. לאחר שהלאיתי אותך בהסטוריה הארוכה הזו, אני מגיעה לשאלתי העיקרית, אותה וודאי חזית, ממה לדעתך נגרמים הכאבים? האם פריצת הדיסק היא הגורמת להם או שמא הפיברומיאלגיה? האם יש בכלל דרך קלינית לאבחן? עוד פרט חשוב, האורטופד טוען שהפריצה היא לפחות בת שלוש שנים! האם מניפולציה על השרירים כמו שעושה הכירופרקטור רק מרעה את המצב? ובכלל מה עלי לעשות? לתשובתך אמתין בקוצר רוח. בתודה.

פריצת דיסק או פיברומיאלגיה

אנחנו לעיתים קרובות ניצבים מול הדילמה שאת מעלה - למעשה השאלה הנה מהי משמעותה של פריצת דיסק זעירה באמצעי הדמיה והאם היא בקורלציה לתמונה הקלינית- בחלק גדול מן המקרים, התשובה היא שלילית - אם הממצאים הרנטגנים קלים והפריצה מזערית היא כנראה אינה הסיבה לכאביך - יותר סביר להניח שהכאבים קשורים לפיברומיאלגיה עצמה - גם התגובה המצויינת לאמבטיה חמה מחזקת את ההשערה - לרוב ניתן להבדיל בין שני המצבים באופן חד משמעי על ידי הבדיקה הפיזיקלית נדמה לי שאת צריכה להרבות בחימום של האזור,לנסות להקדים את התור לפיזיותרפיה ולבקש מהרופא מרפא שרירים אחר - בהצלחה

למעלה