פריצת דיסק ב - L4 L5

davoren

New member
פריצת דיסק ב - L4 L5

הי, אני סובל כ 4 שנים נפריצת דיסק ב L4 L5. לאחרונה, לאחר תקופה מנוונת למדי של מספר שבועות, חוויתי "התקף" קשה באיזור הגב התחתון, שכלל כאבים עזים והגבלות תנועה משמעותיות ביותר. האורטופד אמר שהתקפים כאלה יכולים להופיע באופן לא צפוי ונתן מרשם ל "ויוקס" שאכן עזר במידה רבה (עברו יומיים..). אך שמתי לב שהיציבה שלי עקומה במקצת! שאלותי הן, איזה פעילויות מומלצות על מנת להיפטר מההתקף, מלבד הכדורים. האם שכיבה ממושכת בריאה במצבי? מדוע היציבה שלי עקומה? (האם יש קשר?) בעתיד, האם מומלץ לרוץ, לשחק כדורסל, אופניים? בתודה מראש, אורן בן 30, 1.93 \ 84 קילו

פריצת דיסק

מספר תשובות שאולי יעזרו... 1 - בזמן התקף לא הייתי ממליצה על פעילות מסוימת ללא בדיקה. מומלץ להימנע כמה שיותר ממצבי ישיבה ועדיף עמידה. שכיבה ממושכת גם היא מאד לא מומלצת. רצוי להמשיך בחיי היום יום גם אם זה כרוך בעבודה ולהמנע מתנועות שמכאיבות במיוחד. אפשר לנסות לחמם את המקום, לעיתים זה קצת עוזר. 2 - יש קשר בין "התקף של דיסק" ליציבה עקומה. 3- אני מאד ממליצה ללכת לטיפול אצל פיזיותרפיסט שעוסק בתחום זה. הוא יעזור לך להפחית את כאבי הגב, לשפר את היציבה והכי חשוב יתן לך תוכנית שיקומית לטיפול בגב הכוללת תרגילים מיוחדים לחיזוק שרירי הגו (בטן וגב) כדי למנוע התקפים בעתיד. 4- אני לא ממליצה לחזור לפעילות אינטנסיבית ללא טיפול וכמו כן רצוי טיפול אצל מומחה ולא לסמוך על תרגילים כמו כפיפות בטן רגילות שיכולות גם להזיק. שנה טובה
יעל

קישקוש

New member
לטווח הארוך..

חשוב, כמובן לשאול את הפיזיו' המטפל האם זה מתאים, אבל אני התאהבתי בשיטת פלדנקרייז שמלמדת אותך להשתמש נכון יותר בגוף שלך ולמנוע עומסים מיותרים על המפרקים.

למעלה