פריצת דיסק

KzehavithK

New member
פריצת דיסק

שלום
יש לי פריצת דיסק בL4-L5-S1. לאחר שפניתי למומחה לעמוד שדרה עם הממצאים שיש לי הוא הסביר מהן הבעיות והביא בפניי כמה אופציות לטיפול אך הוא ממליץ על הוצאת הדיסקים החולים וקיבוע החוליות של הגב התחתון, רציתי לדעת החסרונות והיתרונות שהניתוח ובנוסף האם חודש וחצי לאחר הניתוח אני חוזרת לתפקוד מלא, ואני אצליח לשבת או ללכת או לשכב בצורה נורמלית או שלאחר הקיבוע אוכל לחזור לשגרה הנורמלית ?אשמח לדעת ממי שיש לו ניסיון בזה ..

תודה מראש,

פריצת דיסק

בוקר טוב וחג שמח,

את השאלות לגבי יתרונות וחסרונות של הניתוח יש להפנות למנתח. לגבי התפקוד לאחר הניתוח - נשאלת השאלה איך את מגדירה "תפקוד מלא".

בעיני השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא האם יש אפשרויות אחרות מלבד ניתוח. לא תיארת מהם הסימפטומים שאת חווה (האם כאב או גם של חולשת גפיים תחתונות בגלל פגיעה עצבית, הפרעות בשליטה על סוגרים וכד'). בהנחה שלא עוברים קו אדום של סימפטומים (שאינם רק כאב) - לטיפולים שמרניים (כלומר פיזיותרפיה) יש יעילות מאד גבוהה, ולא תמיד יש צורך להגיע לניתוח.

בהצלחה,
עדי

KzehavithK

New member
...

תפקוד מלא כוונתי ללכת רגיל ,להתכופף,לקום ממצב שכיבה לישיבה וכו' פעולות בסיסיות כאלו..

תודה לאל שהסימפטומים כגון בעית סוגרים אין לי אבל רגל נימולה כתוצאה מהקרנת הכאב קיים ניסיתי טיפול שמרניים כמו כירופרקט זה היה יעיל לחודש ותו לא

מה עושים בפיזיותרפיה ע"מ לייצב את הבעיה?

...

בפיזיותרפיה יבדקו אותך בצורה יסודית, יזהו את הגורמים לסימפטומים ויבנו תכנית טיפול בהתאם: ישפרו תנועתיות (אולי גם תנועתיות מערכת העצבים), יתנו תרגילים רלבנטיים, ידריכו ויסבירו.
זה לא קסם, זה טיפול שדורש ממך שיתוף פעולה (+שיעורי בית), השקעה והבנה ובדיוק בגלל זה - זה עובד.

בהצלחה,
עדי

למעלה