פריצת דיסק

Cassiopeia

New member
פריצת דיסק

שלום רב, אבחנו אצל בן משפחתי פריצת דיסק בשני מקומות C3-C4 ו- C4-C5 בצוואר. חוץ מכאבי תופת לא מוכרים עד כה והשלכה של הכאב לידיים , כל העסק חדש ודי מלחיץ אותו. מה זה בדיוק דיסק? ומהי פריצת דיסק בהסבר פשוט? האם המצב הפיך? הופנה לפיזיוטרפיה (עדיין לא החל טיפול), וקיבל תרופות לשיכוך כאבים. מעניין מאין זה בא וכיצד זה קרה: מדובר במהנדס - לא מתאמץ פיסית , רוב שעות היום מול מחשב. צנחן חופשיות (לא הרבה בתקופה האחרונה) , צולל , ומתאמן בחדר כושר רק בריצה וכפיפות בטן 3 פעמים בשבוע. מעניין אותו האם יצטרך לשנות את נוהגיו עד היום , ומה מתוך הפעילות הרגילה שלו עשוי לגרום לכך? הרופא שלו אומר שזה יכול לבוא סתם כך Out of the blue , האם סביר? תודה מראש, גל

פריצת דיסק

היי הדיסק נמצא בין בחוליות בעמוד השידרה ומשמש כבולם זעזועים של המוח ועמוד השידרה במצבי ריצה , צניחה וכד´. פריצת דיסק הינו התבלטות של הדיסק וכתוצאה מכך נגרם כירוי ולחץ על העצבים הסמוכים - זהו מקור הכאב. הפריצה נגרמת מסיבות רבות בעיקר מסיבוב או כיפוף פתאומי ולא נכון של עמוד השידרה.( וידוע שפעילות כמו צניחה "שוחקת" את בולמי הזעזועים..) ברפואה הסינית פריצת דיסק הינו חולשה של הטחול שמתפקידו להחזיק את האיברים במקומם ( וגם של הכליות אחראיות ליציבות וחוזק העצמות) טיפול רפלקסולוגיה, דיקור יכולים לעזור - לפחות להקל על הכאב . לא אוכל לאמר לך לגבי המשך פעילותו - עליו להתיעץ עם הרפא המטפל בו אך אני בהחלט ממליצה על תקופה של מנוחה והרגעות ולו רק בגלל שהכאבים מתישים את הגוף מאוד וכדאי לעזור לו להחלים. הייתי ממליצה גם לפנות לכירופרקט - המתמחה בטיפול דרך עמוד שידרה- שמעתי ( ולא מנסיון) שיש הצלחות נפלאות . הרבה בריאות

ממליצה טיפול בשמנים ארומתרפים

העבודה על המקום הספציפי הנה יום יומית ואף מגבירה את הכאב בזמן הטיפול. אך יש סיכוי סביר כי השמנים המתאימים יוכלו לפתור את הבעיה. משך הטיפול כ- שלושה חודשים

m_katzmann

New member
שינוי אורח חיים

לגל שלום, בעיות בגב באופן כללי לפי הראיה ההוליסטית הן בעיות שברגש. בעיות בידיים הן בעיות שבעשייה. לקרוב המשפחה שלך יש בעיות של הרגשה של חוסר תמיכה שבא לידי ביטוי פיזי בגב. השלכת הכאב לידיים, לעשייה מצביעה על כך שחוסר התמיכה הזה משפיע על העשייה, או זוהי האמטלה לחוסר העשייה. על כל פנים אני הייתי ממליצה על איזשהו טיפול בתחום הרגשי: פרחי באך,דמיון מודרך,קנסיולוגיה,טיפול בצבע או צליל. בנוסף לכך קרוב המשפחה צריך לשנות את אורח חייו להכניס יותר פעילות גופנית כמו הליכה, טיול בחיק הטבע,שחיה. שימת הדגש על דברים שאותם הוא אוהב לעשות, לנסות ולשתף אחרים במטלות שלו, כך שיוכל להתפנות לעיסוקים שיגרמו לו לשיחרור. מאיה

עטרה בט

New member
ממליצה על טאו שיאצו ../images/Emo70.gif

שיטה מופלאה ומקסימה שמגיעה לתוצאות מדהימות. לא להתבלבל עם זן שיאצו או סתם "שיאצו". הטאו שיאצו חזק וממוקד יותר.

´סתם´ שיאצו ???

שלום לך עטרה , אשמח מאוד אם תבהירי לי מדבריך את השימוש במילים ´סתם שיאצו´ . בתודה מראש ובברכת בריאות טובה תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

עטרה בט

New member
הי תומר, לא בעלבונות עסקינן ../images/Emo13.gif

תראה, יש הרי בעקרון שני סוגים של שיאצו: טאו שיאצו וזן שיאצו. כשאומרים "שיאצו" בלי מילה נוספת מתכוונים בדרך כלל לזן שיאצו. כדי להסביר למי שלא מכיר את המינוחים, אמרתי "סתם שיאצו" הכוונה, באופן מילולי המילה שיאצו בלבד ללא תוספות. אז אין פה ענין של להעליב. עכשיו אם אתה רוצה לספר לנו כמה גם הזן שיאצו נפלא, אז אתה מוזמן. אבל אני באמת ממליצה לך להתנסות גם בטאו שיאצו, כי ההבדלים כל כך עצומים שקשה לתאר.

מה בין זן שיאצו לטאו שיאצו ???

שלום עטרה תודה על התיחסותך. לרגע לא חשבתי אחרת. רציתי רק לרמוז לך שבחרת במילים לא מתאימות . אינני יודע מספיק על הטאו שיאצו רק יודע ששתיהן טכניקות טיפול שמתאמות למצבים שונים . אודה לך מאוד אם תרחיבי בעניין ההבדלים בינהם . בתודה מראש ובברכת בריאות טובה תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

עטרה בט

New member
אאאאאאאאממממממממ...................

לא נעים לי להרחיב כי אני לא מטפלת באף אחת מהשיטות וההתרשמות שלי היא מתוך דברים שקראתי, שמעתי ועברתי כמטופלת. בעיקרון קראתי פה שטיפול "שיאצו לא אמור לכאוב". אז טאו שיאצו דוקא כן כואב !... אבל זה טיפול מאוד עמוק ומאוד חזק וכנראה גם מאוד שונה מהטאו שיאצו. תוכל לקרוא בכללית על זה בכמה מקומות. יש להם אתר באינטרנט, שנקרא טאו-שיאצו, אין לי את הכתובת המדויקת אבל הוא מופיע במנועי החיפוש. יש בספריה הישנה של הפורומים בiol מאמר מבוא על השיטה. ויש את הספר "טאו שיאצו" בתרגומם של עוזי ווייל וצביקה קליסר. אם אתה ממש ממש מתעניין, אני חושבת שהשיטה הכי טובה היא פשוט לעבור טיפול אחד כזה. הרי המילים לא מספיקות ממילא כשמדובר בשיאצו. בעיקרון, על קצה המזלג, הם מדברים על יותר מרידיאנים (אולי אני טועה נדמה לי 24). הם מדברים על שיטות לחיצה קצת שונות ועל מטרות קצת שונות בלחיצה. האבחון שהם עושים הוא של טאו שיאצו ולא בהכרח על פי התשאול-לשון-דופק שלקוחים בעצם משיטות רפואיות אחרות (דיקור למשל). והראש של השיטה הוא ריוקיו אנדו שחי ביפן. עזוב תיאוריות, לך קח טיפול כזה (יש מלא מטפלים ואם פונים למרכז שלהם הם ממליצים לך על מישהו באזור שלך) ותתרשם מיד ראשונה.

פריצת דיסק וכירופרקטיקה

שלום לך, אני ד"ר לכירופרקטיקה. קודם כל אין מה להילחץ, ניתן לטפל בבעית דיסק בהצלחה רבה בכירופרקטיקה וגם בדרכים אחרות. הטיפול הכירופרקטי מתבסס על תיקון של בעיות בתפקוד עמוד השדרה ועל ידי הסרת לחץ הדיסק מהעצב הפגוע. עובדי הי-טק ועובדי משרד סובלים לעיתים קרובות מבעיות בצוואר. רצוי לבצע מתיחות ספציפיות לשרירי הצוואר ולהימנע מישיבה ממושכת מול מחשב. בשלב הזה מומלץ להתחיל טיפול. אשמח לתת יעוץ נוסף בטלפון או במרפאה ברמת-גן 03-5751586

אני ינסה להסביר לך ....

היי טוב אני רואה שרוב הפתרונות פה הם קונבנציונלים אני בא משיטה אחרת שיטה הולסטית לראות את הבנ-אדם מהצד ולכן יש לי כמה שאלות קטנות האם בתקופה האחורונה סבל אותו מהנדס מלחץ נפשי עם בחיי העבודה או בחיי הפרטים דבר נוסף אלי לציין שאם זה לא מתאונה פיזית אז אלי לציין שהסיבה לכך מעוד ברורה והיא לחץ נפשי אני יסביר למה אז ככה הגב שלנו הוא בעצם התמיכה שלנו מהבית מהסביבה מהקהילה וכו הגב מחולק בהיבט הולסטי לכמה פרמטרים גב תחתון אדמה של הבנ-אדם שזה הצרכים הפיזים וגשמים דוגמא לבעיות גב זה שאדם נתון ללחץ שזקוק לכסף ולא יכול לשבת לרגע כי חושב שהוא לא ישרוד אז מופעים כאבים באזור גב תחתון עכשיו מרכז הגב מהווה את אזור המים שאלו בעצם רגשות האדם רוב האנשים שסובלים בבעיות בגב באיזור זה מציינים שמרגישים במחינה נפשית די מופנים שקשה להם להוציא רגש או לחילופים פגועים מבחינה נפשית ולכן מרגישים כאבים חזקים שם גב עליון = אש היצירה של הבנ-אדם האגו הכרזימה הבטחון העצמי וכו רוב האנשים סובלים בעיקר שם כאבים מהסיבה הפשוטה שלוקחים את כל מה שקורה בסביבתם על הכתפים שלהם לכן איני מאמין שטיפול בפיזיוטרפיה או משכי כאבים באמת יעזרו כי אליכם להבין שגב זה נטו נפש גב = תמיכה הוא כמו שהמשט הידוע אומר אין לי גב מה זה אומר?!?! אין לי תמיכה אין לי עזרה קשה לי לבד פשוט צריך להקשיב לגוף

למעלה