פריצת דרך ביחסים עם טורקיה: ישראל תפצה את נפגעי המרמרה

טליה ג

New member
פריצת דרך ביחסים עם טורקיה: ישראל תפצה את נפגעי המרמרה

יוסי כהן נפגש בשוויץ עם מנכ"ל משרד החוץ הטורקי. בפגישה הגיעו להסכמות במטרה להחזיר את היחסים הדיפלומטיים בין המדינות לסדרם. בין ההבנות שהושגו: התביעות נגד ישראל יבוטלו, וטורקיה תימנע את פעילותו של פעיל החמאס ערורי מאדמתה.

יוסי כהן, ראש המוסד הנכנס, ויוסי צ'חנובר, מנכ"ל משרד החוץ לשעבר, נפגשו ביום רביעי בשוויץ עם מנכ"ל משרד החוץ הטורקי פרידון סניאורלו. השלושה הגיעו להסכמות עקרוניות שמטרתן החזרה של היחסים הדיפלומטיים בין ישראל לטורקיה לסדרם. עם זאת הנושאים עוד תלויים בחתימה סופית.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/743/410.html

האם הרגע המיוחל הגיע והיחסים הדיפלומטיים בין ישראל וטורקיה יחודשו? האם המשבר עם רוסיה והצורך של טורקיה בגז גרמו אפילו לארדואן העקשן לרדת מהעץ הגבוה ולוותר על הדרישה שלו מישראל להסיר את הסגר מעזה (שלא מוזכר בכלל בכתבה)? איכשהו אני פחות אופטימית, ויש לי הרגשה שכשיגיע הרגע לחתום על ההסכם, טורקיה שוב תעלה את דרישתה להסיר את הסגר על עזה, ושוב ההסכם יתפוצץ. הלוואי שאתבדה!

moises7398h2

New member
חידוש היחסים בין ישראל לטורקיה

בכלל לא נזכר בתקשורת הטורקית ופה העניין עשה כותרות ראשיות. אומנם, צריך לשמוח,, אבל ישנם מוקשים רבים בדרך, וצריך לראות האם באמת ובתמים ארדואן יהיה יותר נטרלי ביחסיו עם ישראל, ולא יצהיר הצהרות נגד ישראל . למרבה הצער החשדנות בין שתי המדינות עוד לא הוסרה.

טליה ג

New member
ברור שבתקשורת הטורקית מצניעים

כי הן העיתוי שבו נחתם ההסכם לחידוש היחסים (המשבר עם רוסיה) והן העובדה שטורקיה ויתרה על אחד מהתנאים שהכי התעקשה עליהם (הסרת הסגר מעל עזה) עשויים להציג אותה כחלשה ונואשת. את ההתנצלות שהטורקים כל כך רצו הם קיבלו כבר לפני שנתיים, ועל תשלום פיצויים למשפחות הרוגי המרמרה ישראל גם הסכימה כבר מזמן, כך שטורקיה לא יכולה להתרברב כעת שהצליחה להשפיל את ישראל, כשמדובר באירועים ישנים וידועים.

גם אני מאוד חשדנית לגבי חידוש היחסים. מצד אחד שמחה מאוד (מה גם שהיחסים חודשו בעיקר מפני שטורקיה נזקקה לכך, ולא מפני שאנחנו כשכשנו בזנב ורדפנו אחרי הטורקים), מצד שני, ארדואן נשאר ארדואן (וה"צל" שלו דאווטאולו לא שונה ממנו), וברור לי שברגע שישראל שוב תימצא בעימות קשה מול הפלסטינאים, הוא כבר ישתלח בה כהרגלו. כפי שנאמר בכתבה ב-NRG שצירפתי למעלה, ראוי לציין את העובדה שבגל הטרור הנוכחי בישראל ארדואן שותק בינתיים ולא משתלח בישראל אחרי שכוחות הביטחון ירו למוות במחבל (ומאשים אותה ברצח חפים מפשע...), אבל נשאלת השאלה מה יהיה ברגע שישראל תמצא את עצמה בעימות צבאי מול הפלסטינאים כמו ב"עופרת יצוקה" ו"צוק איתן", והאם ארדואן לא ישבור אז את הכלים.

טליה ג

New member
דיווח בטורקיה: ישראל תקל את המצור על רצועת עזה

על רקע המגעים להסכם הפיוס בין טורקיה לישראל, "דיילי סבאח", המזוהה עם השלטון באנקרה, דיווח כי ישראל התחייבה ל"הקלת המצור". עם זאת, לא נמסר מה יהיו הצעדים המעשיים שיינקטו. "יהיה קשה לקדם את היחסים בלי פתרון בנושא הפלסטיני"

http://news.walla.co.il/item/2916902

תהיתי בימים האחרונים איך זה שנושא הסגר על עזה לא הוזכר בכלל, והיה לי קשה להאמין שארדואן יסכים לוותר על התנאי שהתעקש עליו כל הזמן. איכשהו יש לי הרגשה שהוא לא יסתפק בהקלה במצור כפי שמדווח כאן, אלא ימשיך להתעקש על הסרה מלאה של הסגר, ושוב נגיע למבוי סתום. הלוואי שאתבדה!

למעלה