פריצת לחשבונות אתרים

bjack100

New member
פריצת לחשבונות אתרים

חשבונות שלי באתרים paypal ןebay נפרצו ובוצע בהם שימוש. חשבון האימיל שלי נפרץ כי הוא היה מוגדר במחשב שלפורצים הייתה לו גישה. האים ניתן לתבוע על נזקים גם את האתרים עצמם? מה הפיצוי שניתן לתבוע? תודה

לתבוע כל אחד יכול

את מי שהוא רוצה ועל כמה שהוא רוצה. מקריאת שאלתך, איני משוכנע שיש לך עילת תביעה וגם אם יש לך, כי לא בעיה לכתוב כל דבר (הרי כידוע הנייר סובל הכל) איני יודע מה תוכל להוכיח. על סמך הודעתך הקצרה לא ניתן לתת תשובה רצינית. האם יש תיק משטרה? האם בוצעה חקירה והפורצים אותרו? מדוע לדעתך מישהו אשם שאתה הגדרת חשבון דוא"ל על חשבון שלאנשים אחרים יש גישה? מי אחראי על כך שלא שמרת על השער לדוא"ל שלך? מדוע פייפל ואיביי לדעתך אחראים? מה הם היו צריכים לדעתך לעשות ולא עשו?

bjack100

New member
יש תיק משטרה והם נעצרו

יש תיק משטרה והם נעצרו ויש הוחכות לפריצה. אני חושב שפיפל ואיבי אחראים מכיוון שהם לא מבקשים למצות את תהדין מול הפרצים למרות שביקשתי זאת מהם והם משאירים זאת לקורבנות. באותה השיטה ניפרצו אלפי חשבונות על ידי אותם אנשים אך הדברים לא נחקרו על ידים ולא בוצע דבר. האים זאת לא רשלנות?

אם יש תיק משטרה, אז ניתן לעיין בו

ולהעתיקו ולפיכך, ניתן ללמוד איך המעשים בוצעו ומי אחראי לכך. 1. כדי שנתבע יחוייב בפיצוי תובע מכח עוולת הרשתנות, יש צורך שיתקיימו יסודות העוולה, קרי: א. חובת זהירות ב. הפרת אותה חובה ג. גרימת נזק. יש גם צורך שהאשם המכריע לא יהיה של הניזוק. יש צורך בקשר סיבתי בין מעשי/מחדלי הנתבע והנזק. איני מכיר חובת מחזיק מידע לערוך חקירה אודות מקרים או לפעול נגד עבריינים. מי שחושב שיש חובה כזאת מוזמן להצביע על המקור המשפטי שלה. איני חורץ דין אך ממה שסיפרת, נוצר אצלי הרושם שמאד יכול להיות שהאשם המכריע הוא על מי שהפקיר את הסיסמאות.

שאלת המשך - האם תשובתך מוגבלת לחוקי המדינה

או שבהנתן חוק או תקדים משפטי במדינה אחרת כלשהי בעולם, בה קיימת גישת אינטרנט לאיביי/פייפאל, כן קיימת עילה?

אין לי אפשרות לבדוק עילות

לפי דיני כל המדינות. כעיקרון, דיני הנזיקין של מדינת ישראל מבוססים על דיני הנזיקין של אנגליה, כלומר השיטה היא השיטה האנגלו-סכסית. זה לא אומר שהדין הישראלי זהה לדין האנגלי או האמריקאי או האוסטראלי, אך עקרונות היסוד הן אותם העקרונות.

למעלה