פריקה..
טוב, כיוון שהמשפחה שלי סופר מורכבת מצאתי לנכון לכתוב דווקא פה.
אתן קצת רקע לפני סיפור המעשה של היום:
אבי התחתן בשנית לפני כ-5-6 שנים. עד אז גדלנו (4 ילדים) עם האבא וביקרנו את האמא בעיקר בסופי שבוע.
מאז שהתחתן התחילו הבעיות עם אשתו, שנראה היה שניסתה להתחרות איתנו על האהבה של אבא, או משהו ילדותי דומה בסגנון.
כתוצאה מהחיכוכים החוזרים ונשנים אחותי לקתה במאניה דיפרסיה(אדגיש שמדובר במחלה ביולוגית שההתפרצות שלה דורשת טריגר, הריבים עם אשתו של אבא היו הטריגר..) ועזבה את הבית, אחי הגדול גם בעקבות הסכסוכים עזב את הבית (בגיל 25 יש שיאמרו שלגיטימי שיעזוב, אבל כיוון שאנחנו משפחה דתית אצלנו מקובל שרק בחתונה עוזבים את הבית), אחי הנוסף התחתן ויצא מהבית עוד קודם ולכן היחיד שהצליח לשמור איתה על יחסי שלום-שלום.
יהיה מורכב וארוך לספר את כל הוויכוחים, אבל בעיקרם העובדה שלא מצא חן בעיניה לגור עם "הילדים", ולכן גם ממש אחרי החתונה אמרה לו שהיא רוצה שיעברו לגור לבד (כשאני עוד הייתי בתיכון..) וכשראתה שאין הסכמה על העניין, עשתה הכל כדי לגרום לזה שנצא מהבית (אחותי ואחי אכן יצאו.. ).
אני יכולה לתת אין ספור דוגמאות למעשים הילדותיים שעשתה כדי לעצבן, להרגיז, ולגרום לנו לשבור את הכלים וללכת, אבל נראה שזה יקח כל כך הרבה זמן שפשוט עדיף שלא.
היום אני היחידה שנשארה בבית, ואחריו יותר מדי ניסיונות "סולחה" החלטתי פשוט להתעלם. לא לדבר איתה, לנסות לבלוע ולשתוק כדי שאבא לא ירגיש שוב שיש בבית מלחמות עולם.
כמובן שאבא גם היום סובל מהמצב, כי אני לא יושבת איתו אף פעם בשולחן (אלא אם אחד האחים שלי בא..) וגם לא בערב שבת (כאמור - משפחה דתית..)
וכל זה רק רקע לסיפור המעשה של היום, שאולי נראה כל כך שולי.. במיוחד לאור מלחמות העולם שהיו בבית, אבל נראה לי כאילו זה פשוט הקש ששבר את גב הגמל.
אתמול בערב אחי וחברה שלו הגיעו לארוחה אז ישבתי איתם בשולחן. בארוחה אנחנו אוכלים אוכל שאבא קונה לנו מקייטרינג והם אוכלים מהאוכל שהיא מבשלת.
על השולחן היה קולורבי, אך כיוון שהיא חתכה אותו.. הקולורבי נשאר מיותם על אף תאוותי הכה רבה.
היום בבוקר הלכתי למקרר, ראיתי שיש עוד קולורבי, שמחה ומאושרת חתכתי אותו לקערה וישבתי לאכול.
כשאבא ואשתו חזרו מבית הכנסת, היא נכנסה למטבח להתחיל את ארגוני הארוחה שלהם (בה אני לא יושבת..) וראתה שאני יושבת ואוכלת קולורבי.
היא ניגשה למקרר וראתה שאין יותר קולורבי (!!) ולכן אמרה לאבא שלי "X, ביום חמישי קניתי קולורבי, תמצא לי אותו במקרר."
(זה המקום אולי לציין שבד"כ את כל הקניות לבית אבא עושה, במידה והיא הולכת להשלים חוסרים קטנים היא הולכת עם האשראי שלו, ואף פעם אין הפרדה בבית של אוכל, למעט אוכל שהיא מכניסה לחדר השינה שלהם כי היא מפחדת ש"יגעו לה" בו..)
אבא שלי חיפש וחיפש ולא מצא. ואז היא אמרה לו "טוב, כנראה שחתולה התגנבה לבית, פתחה את המקרר,
וגנבה לי משם את הקולורבי"
כל זה כמובן שאני יושבת במרחק של מטר מהמקום, והיא משתדלת מאוד לדבר בקול רם.
אחרי שהיא אמרה את פניני החוכמה האלה, אמרתי לאבא שלי "אבא, אולי בפעם הבאה שאתה עושה קניות תקנה גם פתקים עם שמות כדי לשים על הירקות?"
הוא שתק והלך לאכול.
ברור לי שהיא ילדה קטנה, משועממת, בודדה, מתוסכלת, ולא יודעת מה עוד..
העניין הוא שהקטעים ה"קטנים" האלה חוזרים על עצמם יום יום, והיום זה בהחלט היה הקש..
הלוואי שהיתה לי את היכולת הכלכלית לצאת מהבית, אבל זה פשוט לא אפשרי בתקופה הקרובה (ומעבר לזה, אבא שלי כל הזמן אומר לי שהוא מאוד לא רוצה, אבל זה כבר עניין אחר..)