פריקה

רמי אב

New member
פריקה

לאחר שאני שמעתי מי המנהיג הרוחני החדש של מפלגת ש"ס, בא לי לבכות.
למה לא בחרו במנהיג עם דעות מתונות כמו כבוד הרב שלמה עמאר שליט"א ?
איך מפלגת ש"ס מצפה בצורה כזאת לחבר אליה גם את שומרי המסורת לצורך יותר כוח לנצח בבחירות הבאות לכנסת ישראל ?
אני בספק אם כיום מישהו יוכל להיות בתואר של פוסק הדור, אולי כן לכבוד הרב שליט"א שחיבר את ספר ההלכות של ילקוט יוסף, בהסכמת כבוד מר"ן הרב חיים עובדיה יוסף זצוק"ל, הריני כפרת משכבו.
היה לי עצוב לראות שבהלוייה של כבוד מר"ן הרב חיים עובדיה יוסף זצוק"ל, הריני כפרת משכבו, היו גם שומרי מסורת.
ובטקס ההכתרה של המנהיג הרוחני הבא של מפלגת ש"ס, לא ראיתי שם אף שומר מסורת, ועוד ראיתי את אלי ישי עצוב.
במצב הנוכחי אני לא בתור אדם חרדי, אם היו בחירות, אני לא הייתי מצביע ש"ס.
כואב לי הלב על המצב הזה.
זה רק מזכיר לי יותר איזה אבדה איבדנו :(

תגובה

אתה כותב דברים קשים על אדם גדול בתורה, מה אם אומר לך שהרב עמאר והרב יצחק יוסף באים להתייעץ בענייני הלכה עם חכם שלום כהן?!

אם אתה רוצה לקונן על מותו של מרן זצ"ל, זו לא הדרך כשמזלזלים בגדול בתורה אחר, ואם אתה לא רוצה לבחור ש"ס אתה לא חייב להודיע לנו ובטח לא בצורה הזאת.
כדאי שתעשה וידוי ארוך על פגיעה בתלמיד חכם גדול כזה [וכן כדאי לעשות וידוי כמה שיותר מהר גם בחודש ניסן].

ונבקש מרבינו הנאמן למחוק את ההודעה המיותרת הזאת.

רמי אב

New member
אני מאוכזב מהבחירה של המנהיג הרוחני החדש

האם אתם מעדיפים שאני אשקר שאני מרוצה מהבחירה של המנהיג החדש ? אבל בלב שלי אני לא מסכים עם הבחירה הזאת ?

רמי אב

New member
ההודעה הזאת לא מיותרת

מותר לי להיות מאוכזב עם הבחירה הזאת.
איך אתה הגעת לפגיעה בתלמיד חכם ?
יש הבדל בין לטעון שתלמיד חכם לא טוב, לבין לטעון שלתפקיד מסויים הוא לא מתאים, אני לא טענתי שתלמיד חכם לא טוב, אלא שהוא לא מתאים לתפקיד, ואני עדיין מאמין שאני צודק בזה.
הוא טוב לחרדים, אבל אני לא ראיתי אף שומר מסורת שמוכן ללכת לפי הדרך של המנהיג החדש.

asaf2000

New member
תגובה

אין קשר בין שמירת תורה ומצוות לבין מפלגת ש"ס, כנסת ישראל והפוליטיקה בכלל.

רמי אב

New member
אז האם אתה בטוח שמי שנוהג לפי מנהג הספרדים

לא חייב להצביע בבחירות למפלגת ש"ס ?

בודאי שאין חיוב כזה

אני יודע בודאות שהיו יהודים יראי שמים ספרדים שמקפידים על קלה כחמורה שלא הצביעו לש"ס.

הרב חיים אמסלם והרב אמנון יצחק למשל.

קליטו

New member
גם מרן

הרב עובדיה וגם מרן הרב שלום כהן לא היססו להביע את דעתם, ואף ללעוג למהרסי הדת.
בהחלטות חשובות יש צורך באיש מורם מעם, בעל ידע תורני עצום, כישרון רב, ורגישות רבה כדי לשקול ולהחליט את ההחלטה הכי נכונה,
וכזהו מרן הרב שלום כהן, ובעוד כמה שנים יגיע תורו של הדור הבא

רמי אב

New member
אז איך תסביר את זה שנראה

שבטקס ההכתרה של המנהיג החדש לא היה אף שומר מסורת, בניגוד להלוויה של הרב זצ"ל ?
אם אתה רוצה שהמפלגה שלך תקבל יותר מנדטים להצלחה בכנסת, אתה צריך גם לקרב את שומרי המסורת, כי הם גם כוח של אנשים.
ברגע שאתה לא מוכן להתפשר, איך אתה תוכל לגייס רוב לטובתך ?
אל תשכח שהכנסת אישרה את חוק המשילות שקובע שכיום כדי להכנס או לחזור לכנסת, צריך יותר קולות של אנשים.

רמי אב

New member
כשמסתכלים בוידאו הזה(סרטון)

הוא נראה אמיתי,
מבלי להסתכל בכתבה ובתגובות שלה, שאולי זה שקר.
אני לפחות מרגיש עצוב, זה נראה לי שמחה מאולצת,
אני רואה את אלי ישי מש"ס לא שמח,לא זכור לי שבזמן הזה הוא באבל.
אז כן, זה קשה לי מאוד לראות את הוידאו הזה, כאשר נראה לי אבל שזאת האמת.
http://www.kikarhashabat.co.il/video.php?vid=140591-179088
אני זוכר בש"ס שמחות יותר אמיתיות.
מצפיה בסרטון הזה אני עוד יותר מרגיש את האבדה:(
אני מקווה שתבוא כבר הגאולה האמיתית.
בלי מלחמות בין תלמידי חכמים.

רמי אב

New member
גם

אם במקום מסויים אוסרים עליי , אז זכותי המלאה במקומות אחרים לרשום שאני לא מרוצה מהבחירה,יש הבדל בין לדבר על האדם דברים רעים, לבין האם לדעתי זה התפקיד שמתאים לו, ואם אני מאמין שזה לא תפקיד מתאים, אני גם לא חייב לתמוך באותו ארגון, ואם אותו ארגון מאמין בכפיה, מותר לי להחליף ארגון.

נכון ?

רמי אב

New member
תיקון הודעה

תיקון הודעה,

זכותי המלאה במקומות אחרים לרשום שאני לא מרוצה מהבחירה, אני מאמין שיש הבדל גדול בין לדבר על האדם דברים רעים, לבין האם מרוצים מהבחירה, ושאם אסור לערער על הבחירה אז לעבור לארגון אחר, כולל לומר מה סיבת העזיבה.

למעלה