פריקה

flame12

New member
פריקה

היי,

אני לא יודעת אם זה המקום הנכון, אבל אני חייבת לפרוק קצת...
כרגע אני סטודנטית בתואר שהוא מאוד אינטנסיבי וקשה, ואני מוצאת את עצמי כל הזמן טובעת בלימודים.
יוצאת ממבחן אחד וישר לומדת לאחר, אין לי אוויר לנשימה וככה גם הייתה כל השנה האחרונה.
אני מרגישה שאני נחנקת וזה בא לידי ביטוי גם בלימודים, אני כבר לא מצליחה להתרכז, והציונים מאכזבים מאוד.
אני מחזיקה את עצמי מלבכות, ומפחדת שאני אעבור את השנה הזו בקושי.
אני רוצה להצליח ואני יודעת שאני גם יכולה, בסמסטר הקודם היה יחסית בסדר ואין לי מושג מה קרה...
אני מרגישה שאני חייבת לדבר עם מישהו.

N o R i K o

New member

גם אני מרגישה ככה, ממש אחד לאחד. סטודנטית לתואר חונק, חורשת, מוציאה ציונים לא משהו בסוף ואז צריכה ללמוד שוב למועדי ב'. :(
אם את רוצה לדבר, קודם כל, את מוזמנת לפנות במסר...
ובלי קשר, אני פשוט ממליצה לך להקדיש כמה שעות ביום לנשימת אוויר. לראות סרט שאת אוהבת, להקשיב כמה דקות למוזיקה שאת אוהבת, לעשות ספורט, לצאת עם חברים... לשמור על השפיות הנפשית חשוב לא פחות מלשמור על ציונים גבוהים.

בהצלחה!

ההצעה שלי

היא פראקטית
לשקול מעבר לאוניברסיטה הפתוחה.

תחשבי על זה ותבררי יתרונות מול חסרונות במעבר.

flame12

New member
ממש לא

אולי זה נשמע מפתה ללמוד בבית, בזמן שלי ובשקט שלי , אבל אני בנאדם שזקוק למסגרת ולשגרה ואני לא רואה את עצמי עושה את זה לבד...

littlerunaway

New member
למה שלא תקחי קורס או שניים פחות בסמסטר

כדי להקל על העומס? מה שווה לסיים תואר יותר מהר אם הציונים על הפנים? זה מה שאני עושה. גם התואר שאני עושה נחשב לעמוס אבל אני מקפידה כל סמסטר להירשם למספר קורסים שלא יעמיס עליי ואפילו להשאיר לי זמן פנוי,אחרת הייתי מתחרפנת.

flame12

New member
חשבתי על זה

זו הצעה מעולה, אין ספק שעומס של קורסים קשים ותובעניים לא עושים טוב לאף אחד.
אני אראה איך המערכת תיראה לקראת שנה הבאה, אם באמת ייראה שיש עומס בלתי אפשרי, אולי באמת אפצל.

תודה רבה!

oromer

New member
מנהל
הלימודים מענייינים אותך?

אני יכולה להבין את התחושות שאת מתארת. סטודנט זה סטטוס זמני לטוב ולרע. גם לי סמסטר קודם הלך טוב יותר והסמסטר הזה קשה ומאכזב... ואני בתואר שני ולנו אין מועדי ב.

היכולת לימוד משתפרת עם הזמן ואני בטוחה שאם התקבלת ועברת סמסטר ואת חלק מהקורסים יש לך את היכולת. עכשיו רק צריך חיזוקים, הכוונה אבל היכולת קיימת.

קשה להתרכז כשאין אוויר כשמרגישים שחוקים. אני חושבת שתעשי מאמץ גדול עכשיו, שיהיו לך כמה שפחות מועדי ב ותהיה לך חופשה ארוכה להתאוורר.

זה בסדר לדבר עם מישהו. כולנו רוצים שיהיה מישהו נטרלי שיקשיב לנו מבלי לבקר אותנו. את מוזמנת להמשיך לכתוב בפורום, לכתוב לי במסרים אישיים או בפייסבוק, ואני מזמינה אותך להיכנס לפורום סטודנטים בתפוז.

flame12

New member
כן, לגמרי!

בחרתי תחום לימודים שאי אפשר ללמוד אותו אם לא אוהבים אותו...

שמעתי לא פעם, מאנשים שנמצאים בתארים מתקדמים או שהם כבר ד"ר או פרופ' שלמרות שהקושי עולה במהלך השנים, כמו שציינת - הלמידה משתפרת פלאים.
פתאום מצליחים לקבל את הציונים הטובים כמו שמצפים להם כי באמת יודעים ללמוד.
אני מקווה שככה המצב יהיה גם אצלי, אני יודעת שאני יכולה כי בסמסטר א' הכל היה בסדר גמור.
ברור לי שגם יסתדר בסמסטר ב', אני רק צריכה להתאפס על עצמי, לנשום עמו' ולא לאבד אמונה.

תודה.

oromer

New member
מנהל
גם לי קרה משהו דומה

שסמסטר ראשון היה בסדר וסמסטר שני נפילה. היכולת קיימת. תנסי עוד קצת לסיים את הסמסטר עם ציונים כמה שיותר טובים. ואח"כ יהיה לך זמן למנוחה. חשוב לאחר המבחנים לעשות חשיבה עם עצמך ולהסיק מסקנות. גם אם בסוף יהיה בסדר. פשוט שיהיה יותר קל. מה נכון לך יותר? מה פחות נכון? האם למדת נכון לאורך הסמסטר? מה יעזור לך להתרכז? האם זה עמוס לך מידי?

spaysi8

New member
וואי מכירה לגמרי,

אין לי מה להגיד חוץ מזה שזה עובר בסוף,
ואת תגיעי לעבודה שרצית וזה נחמד כי זה לא קורה להרבה אנשים..

מחזקת אותך3>

mr simple

New member
לקחת פחות ללב, לצאת מהשגרה

ברגע שלוקחים את המבחנים יותר בקלות (נפשית) - רואים את זה גם בתוצאות, מניסיון
תנסי לעשות ספורט, להתאוורר, לעשות הפסקות... הכל עובר

Any991

New member
קורה לכולם

אל תדאגי, זה קורה לרוב האנשים, בטח בשנה א' ובטח בסמסטר הראשון. זה גם קרה לי - הסמסטר הראשון שלי היה זוועתי, אבל
הוא גרם לאיזושהי דחייה בקורסים (קדם) ואז הכל הסתדר - משם כבר קיבלתי ציונים יותר נורמליים (עדיין יש קשיים אבל זה כבר קשור למקצוע ולא להתרגלות הזאת ללימודים גבוהים).
את יכולה לשתף עם אנשים/סטודנטים סביבך שמרגישים גם בערך את אותה הרגשה. וכמובן גם כאן - בסוף תתרגלי :)

הצעה שלי

קודם כל השאלה אם את אוהבת מה שאת לומדת? האם חשבת לעשות פחות קורסים בסמסטר?
לדעתי תנסי לסיים את השנה ואם תראי שלא הולך לך מבחינת הציונים אני הייתי שוקלת לעבור למקצוע פחות אינטנסיבי.
חשוב שתעשי כמה פעמים בשבוע משהו אחד שאת אוהבת, שתנקי את הראש מהלימודים, אם תראי שזה עדיין לא עוזר, אולי כדאי לשקול לשנות מקצוע.
יש הרבה אנשים שאני מכירה שמשנים ועוברים מתואר אחד לתואר אחר, ומה שחשוב שתצליחי ותהני במהלך השנים הללו.

בהצלחה

טל קארי

New member
מבינה אותך

אמנם התואר שאני עושה , מבלי לדעת מה את עושה- הוא הרבה פחות אינטנסיבי (מנהל עסקים חח) ואין ספק שצריך להשקיע ולשקוד ולשבת על התחת כמו שצריך... נכון זה מאוד מאוד מאודד קשה לעשות עוד מועדי ב' אחרי כל התקופה הזאת וללמוד את אותו החומר שכבר למדת-בפעם השניה, ולא חסרות עוד תלונות..
אבל אם יש טובה שאת יכולה לעשות לעצמך זה לא לתת למחשבות הרעות להשתלט עלייך.. כל ה-"לא הולך לי/לעולם לא אצליח/אני לא טובה בכלום" פשוט לא משרת אותך בשום מובן!! תראי רק את המה לנגד עינייך ותני את הכל!

Purple Mushroom

New member
כל לימודים הם קשים

אפשר לשאול מה את לומדת ואיפה?
בהצלחה בכל מקרה. נדמה שקיבלת כאן הרבה תמיכה ותגובות.
בהצלחה, יהיה בסדר, הכח טמון בך. בהצלחה :)
=]

למעלה