פריקת ירך אצל תנוקות

יעל11כהן

New member
פריקת ירך אצל תנוקות

שלום לכולם. אני מקווה שאני בפורום המתאים. ילדתי השבוע בת מקסימה. בביה"ח אבחנו שעצם הירך בצד ימין נמצאת במקום - אבל לא יציבה ועלולה לצאת. לכן חיברו אותה למין מכשיר מתכת מצופה בצמר גפן (ניסיתי לצייר לכם אותו) - כשהחלק העליון מעל הכתפיים והרגליים נמצאות בווים שלמטה - בהצלבה. השאלות שלי הן : 1. האם אין מתקן אחר לפיסוק? המתקן הזה לא נח לא לי (קשה להרים, להלביש, אי אפשר לקלח וכו') וגם לה (בשכיבה על הבטן וגם על הגב זה מרים לה את הכתפיים למעלה ככה שהראש נופל מטה). כי שמעתי שיש החתלה כפולה, מתקן עם רצועות, כרית בין רגליים וכדומה. 2. עד מתי בערך יהיה עליה להשאר בפיסוק כזה (היא רק בת כמה ימים) 3. הרגל הבעייתית נשארת על המתקן אבל השמאלית כל הזמן "בורחת" ממנו. זה משנה? חשוב ששתי הרגליים יהיו מפוסקות? תודה מראש, יעל.

יעל11כהן

New member
בכלל לא

ציירתי אותו וצרפתי בשאלתי. המתקן שלה עשוי מתכת ומלופף בצמר-גפן. מאד לא נח וגם מכאיב (כשהצמר גפן מתקלף). הייתי היום במרפאה ושאלתי על מתקן אחר (כרית פיסוק או רצועות). הם שללו לחלוטין את הכרית - כי צריך להסיר אותה כל פעם שמחליפים טיטול, והיה רצוי שהרגליים ישארו מפוסקות כל הזמן. אמרו שאפשר רצועות (כנראה כמו בתמונה) ונתנו לי "מרשם" לקנות אותן. יחד עם זה הם הדגישו שה"סד" שבו היא נתונה עכשיו הוא הכי טוב...

AMI-101

New member
פריקת ירך

קצת מיידע על פריקת ירך פריקת ירך קורה בערך פי שמונה אצל תינוקות מאשר תינוקים. לרוב רק בצד אחד (70%)ולרוב בצד שמאל. תשעים אחוז מהתינוקות ייתיצבו תוך חודשיים ללא טיפול אך אי אפשר לנבא איזה מהם הן יהיו אז מייצבים את כולם עם flexion-abduction-external rotation device (כמו רגלי צפרדע ). בפריקה, הראש של עצם השוק לא נמצא בתוך הירך. לא ידוע מה גורם לפריקה. הטיפול כרוך בהתאמת המפרק, וייצובו. מקרים קשים כרוכים בשימוש ב a splint or cast למספר חודשים. מקרים קלים יתכן שמספיק 2-3 שכבות של חיתולים. אם ייצוב לא עוזר, ייתכן שיהיה צורך בניתוח. Prognosis is usually good אני מקווה שזה עזר במקצת ביי לעכשיו עמי

lesheme

New member
פריקת ירך

בבי"ח רמב"מ יש אורטופד ילדים בשם פרו"פ ביאליק שהתמחה בפריקת ירך מולדת - אבחון (באולטרסאונד, ) מעקב וטיפול בעזרת הרצועות (ע"ש פאבליק). בניסיונו סריקת עשרות אלפי ילדים ופרסום מאמרים רבים. אני ממליץ ליצור עימו קשר. אייל

למעלה