פריקת כתף

תומאס

New member
פריקת כתף

עברתי פריקת כתף לפני שנתיים ומאז אני דואג יתר על המידה למרות שבחיי היומיום הכל תקין - שוב, כל עוד אני שומר על עצמי. האם יש אפשרות לגרום לכך שהכתף תחזור להיות בריאה כמו לפני הפריקה? האם יש סוגי טיפול נוספים מלבד התרגילים הפיזיותרפיים הרגילים? איפה אפשר לקבל פרטים על רופא אורתופד בכיר שמתמחה בכתף?

AMI-101

New member
Thomas

If all is well in daily life, with your exercises, why do you want surgery? scar tissue by its nature is ~ 70-80% of the strength of original tissue. seeing how I have no idea about the extent of your damage and your tissue elasticily that may have led to your injury and dislocation. The nature ond structure of the shoulder are UNSTABLE to begin with, using muscles for stability. so, as long as you keep your muscles strong, you really need not worry about dislocation. so again, why do you want to undergo surgery, and have more scar tissue? Ami

תומאס

New member
בדיקת אפשרות של ניתוח

כי כמו שכתבתי - בד"כ הכל בסדר - אבל זה בגלל שאני נזהר ושומר על עצמי. אני לא יכול להיות זהיר 24 שעות ביממה וכל הזמן לחשוב על זה ולדאוג לא לעשות פעולות או תנועות מסויימות. לכן חשבתי לבדוק אם יש דרך להבריא את הכתף.

AMI-101

New member
תומאס

השאלה שלי היא זאת: האם אתה פועל ומתפקד בצורה נורמלית? אם כן, אז יופי. אם לא, כדאי להתעמל ולחזק את השרירים המייצבים ע"מ שתהיה יציב, ותתפקד כרגיל, ולא תדאג אם כבר עברת פיזיותרפיה, ולא עזר, אז ישנם עוד שאלות, שיוכלו לתת כיוון אם ניתוח הוא אופציה עבורך ואם כן א י ז ה ניתוח (ישנם די הרבה סוגם) האם הפריקה היא תוצאה של טראומה או מצב תמידי כזה של רפיון ברקמות מתי זה קרה (אם זה כן טראומה) רק תזכור ניתוח זה עוד טראומה לרקמות וסתם ניתח לא כדאי שווה לעשות ממש הכל ע"מ להמנע מניתוח. תנסה עם צריך פיזיותרפיסית/ית אחר/ת ומה לא תקרא שוב את השאלה המקורית או קיי ביי עמי

תומאס

New member
תשובות ועוד שאלות

הפריקה הראשונה הייתה בנפילה בטיול לפני 3 שנים. מאז הייתה עוד פריקה אחת לפני שנתיים בשחייה בים סוער. - הכתף חזרה מיד למקום אחרי הפריקה והפיזיותרפיסטית אמרה שזה סימן טוב. חוץ מזה - הכל תקין בחיי היומיום - אבל זה בגלל שאני שומר על עצמי. (לא שוחה יותר בים - לדוגמא). השאלה שלי אם אפשר לחזק את האזור עוד יותר - ואם כן, אז איך יודעים שהוא כבר חזק? אני קצת חושש כי אני עומד לצאת לטיול תרמילאים ארוך בחו"ל.

AMI-101

New member
תמיד יש יותר

פריקה טראומתית וודאי גרם לנזק בכתף אם אתה מרגיש ייציב, אז זה טוב, אני מבין שראית פיזיותרפיסטית מאז, יופי! האם אתה עדיין מתמיד באימונים הביתיים שלך? אם צריך, תפגש איתה שוב לעדכון. אם אתה אוהב לשחות בים, הייתי ממליץ להתחיל בשחיה בברכה, עד שאתה מרגיש בטוח, ואז בשלבים לחזור לים (זמן ומרחק). ייתכן שתצתרך להחליף סגנון שחיה, תלויי בכיוון הפריקה ביי עמי

AMI-101

New member
תשובה

השאלה אם אפשר לחזק את האזור עוד יותר ? - כן איך יודעים שהוא כבר חזק? - כאשר אתה חוזר לפעילות שלך בלי פריקות עמי

למעלה