פריקת כתף

KingElvis

New member
פריקת כתף

לפני כשבועיים וחצי פרקתי בפעם הראשונה (ואני מקווה שהאחרונה) את כתפי. הרופא אמר לי להשאר עם הקיבוע שלושה שבועות אולם כאשר הלכתי לביקורת אצל אורטופד מומחה הוא אמר שהוא ממליץ להשאר 6 שבועות. הוא הוסיף שיש חשש לקרע בסחוס מה שעלול לגרום לפריקות חוזרות במהלך חיי. השאלה שלי: מה הסיכויי שהסחוס נקרע (כלומר מה הנתונים הממוצעים של קריעה בעת פריקה)? האם הכתף תשוב להיות בדיוק כמו שהייתה? מה הסיכוי לפריקה חוזרת? אילו פעילויות ופעולות מותר לעשות ואילו אסור? וכל מידע נוסף ישמח אותי (עד כמה שאפשר) מאוד. עוד נאמר לי שאצטרף פיזיותרפיה לאחר הסרת התחבושת. מה נכלל בזה? כמה זמן זה עלול להמשך? תודה מראש :)

AMI-101

New member
פרטים

גיל? כיוון הפריקה? איזה בדיקות נעשו כדי לראות אם היתה פגיעה פנימת לכתף? AMI

KingElvis

New member
הפרטים ששאלת

17 הפריקה.. לא יודע, לפי מה שהבנתי יש קדמית ואחורית, ואין לי ממש מושג. מה שקרה זה שהעצם נכנס פנימה ולמטה כלומר כאילו ירדה באלכסון לכיוון הגוף ולמטה. עשו לי שני צילומים בחדר מיון ושמו לי תחבושת והרופא אמר שאי אפשר לדעת מרנטגן אם יש פגיעה בסחוס. יותר מזה אני לא ממש יודע.. אם זה עוזר, אני יכול להביא צילום שעשו לי אחרי שהחזירו לי את הכתף (לאחר שבוע בביקורת) אבל אני מניח שזה לא יעזור..

AMI-101

New member
KingElvis

OK I had spent much time writing in Hebrew and the coputer erased it, if I need to I will Re-Write this in hebrew later, but I hope that you,(KingElvis) can read endglish I would listen to the Orthopod, the reason is that the likleyhood of dislocating your shoulder again is great, espechially at your age. "חשש לקרע בסחוס" depends on the extent and size of the dislocation to your shoulder האם הכתף תשוב להיות בדיוק כמו שהייתה? - honestly, not great, but.. YOU can assure that the shoulder will be strong and stable מה הסיכוי לפריקה חוזרת? - at your age, high אילו פעילויות ופעולות מותר לעשות ואילו אסור? - depends on the direction of the dislocation, since you are not sure, you should wait until you see a Physical therapist and he/she will tell you for sure וכל מידע נוסף ישמח אותי (עד כמה שאפשר) מאוד. - I am adding some shoulder pics for you עוד נאמר לי שאצטרף פיזיותרפיה לאחר הסרת התחבושת.- OH YES YOU WILL מה נכלל בזה? depending on the size and direction of injury but alot of education, exercise, and training the shoulder to move again, but safely sorry for the English Ami

KingElvis

New member
תודה רבה על

התשובות, ולא הייתה שום בעיה עם האנגלית. עכשיו נשארה לי שאלה אחת: אתמול הלכתי לגבסן כדי שיחליפו לי את התחבושת - כבר שלושה שבועות היא עלי (חצי מהדרך!) והיא הסריחה והכל. בכל אופן, הורידו לי את התחבושת הישנה והמרפק שלי כבר הרבה זמן תפוס בגלל שלא ישרתי את היד כבר שלושה שבועות. התחלתי לאט לאט לישר אבל אחרי זווית של כ110 מעלות בערך - בהתחשב בכך שישור מלא זה 180 מעלות - נתקעתי והמרפק נעצר. לא הפעלתי כוח על מנת לישר אותו כמובן וכרגע הוא עדיין תפוס - השאלה שלי: מה יהיה בעוד שלושה שבועות? המרפק ידפק לי לגמרי נראה לי, ובכלל, איך משחררים כזה דבר? (כי שהכתף תבריא זה משהו אחד, אבל מה עם המרפק?)

AMI-101

New member
KingElvis

"...והמרפק שלי כבר הרבה זמן תפוס בגלל שלא ישרתי את היד" do you mean the wrist, or the elbow? I think you mean elbow "לא הפעלתי כוח על מנת לישר אותו" - yofi אחרי שהכתף תבריא אפשר למתוח מחדש את אותו המפרק Hmmm... תשאל את האורתופד אם הוא יכול לשים לך Brace שאפשר להוריד בערב לשעה ע"מ למתוח את המפרק או דבר דומה שבת שלום עמי נב האם האורתופד שלך מעורב בנידון? כדאי להיתיעץ איתו/ה ושהוא/היא יהיו מעורבים בעינינם ביי עמי PS did you speak to the Orthopod about these concerns about your elbow

למעלה