פרלוד של שופן

Mr Peiser

New member
פרלוד של שופן

כן שוב שופן.. פופולרי כאן בזמן האחרון לא? שאלתי אליכם היא כזאת, מכירים את הפרולד מספר עשרים ב Cm של שופן? ובכן, ביקשו ממני לנסות למצוא אינטרפטציה לפרלוד. כלומר לא מבחינת העוצמה והמהירות שבנגינה אלה מבחינת הסיפור או השיר שמסתתר מאחורי הפרולד. למישהו יש רעיונות??

Mr Peiser

New member
סליחה סליחה סליחה!!

הקישור שנתתי לא עובד http://www.classicalmidiconnection.com/cmc/chopin.html בדף הזה תחפשו את הפרלוד העשרים..

פוגטיב

New member
ניסיון

ראשית, אני לא מבין מה המטרה של כל זה? לכל אחד יש עולם דימויים מוזיקאליים משלו, וידמיין את העולה על רוחו בהאזנה לפרלוד. אבל אם נניח הייתי מבקש ממני לשבץ סצינה קולנועית לפרלוד (או להפך), הייתי נותן משהו בסגנון של סצינת צעדה של אבל לאחר מלחמה, משהו שמצד אחד יש בו יאוש מאד גדול ומצד שני תקווה וכוח. שהרי הפרלוד מסתיים בתיבה אחת של "אנחנו עוד ננקום את דמינו", למרות הייאוש הגדול, המוות, החולשה הגדולה שתוקפת אותנו עוד ועוד, אנחנו עוד נצא מזה.

Mr Peiser

New member
אתה צודק בכך שלכל אחד יש דימוים

מוזיקלים משלו וכל אחד יכול לראות את הסיפור שמאחורי הפרלוד בכל דרך שבה יבחר. אבל נאמר לי שלפרלוד הזה ישנו פירוש סיפורי מקובל. כמו שלמשל יש פרלוד של שופן שאמור לתאר טיפות גשם(Raindrop Prelude) גם לפרלוד הזה אמור להיות פירוש כלשהו שביקשו ממני לנסות לחשוב עליו.. תודה על התגובה בהחלט נשמעת לי אינטרפטציה אפשרית. מצפה לעוד תגובות!

frodo

New member
אני לא מצליח להבין את כל הקטע של

פירוש סיפורי\ויזואלי... כשאני מנגן אני לא יכול לחשוב על תמונות, כל מה שאפשר לעשות זה להרגיש את המוזיקה, וללכת הלאה לפי זה. לחשוב על טיפות גשם כשאני מנגן יכול רק להרוס לי את הנגינה... אני לא מצליח לחשוב על דימוי שיסביר את איך שאני מרגיש, אבל מה שאני מנסה להגיד זה שלקשר בין תמונות למוזיקה גורע מהמוזיקה.

Mr Peiser

New member
אז אולי תיתן לנו את ה´סרט´ שלך...?

בבקשה?

למעלה