פרלין חדש - קרמל מנגו

motip3

New member
פרלין חדש - קרמל מנגו

זה התחיל ככה:
אני: "למה יש לנו מנגו במקרר?"
אילנה: "חנה הביאה לנו מהעץ שלה."
אני: "יופי תגידי לי שתביא יותר, היא תקבל פרלינים בתמורה."
אילנה: "טוב.".....
למחרת נחת בביתנו שק עם 3 ק"ג מנגו..... אחר כבוד הן קולפו, נחתכו, רוסקו ובושלו. היות ומדובר בפרי מתוק יחסית לא רציתי לערבב אותו עם שוקולד אלא ללכת על קרמל עם תיקוני חמיצות ע"י הוספת מיץ לימון. וככה נוסף פרלין חדש למשפחת פרליני הקרמל (קרמל לימון, קרמל תפוז בלסמי)

חומרים:
40 גרם גלוקוזה
40 גרם מים
200 גרם סוכר
140 גרם מחית מנגו
30 גרם מיץ לימון

אופן ההכנה:
מחממים את מחית המנגו עם מיץ הלימון על אש נמוכה ובינתיים מכינים את הקרמל: מכניסים את הגלוקוזה, המים והסוכר לסיר ומחממים על אש בינונית / גבוהה..... מערבבים רק בתחילת התהליך על מנת שהסוכר יימס באופן אחיד ולאחר שהוא נמס מפסיקים לערבב ורק מנענעים את הסיר מידיי פעם. בהתחלה לא קורה כלום (בגלל המים) עם הזמן המים מתאדים והקרמול מתחיל והתערובת נצבעת בחום בהיר שהולך ומתכהה. מכבים את האש כשהצבע עדיין בהיר.

בשלב זה שופכים מחצית מכמות מחית המנגו החם אל תוך הקרמל תוך כדי ערבוב ממתינים שהבעבוע ייפסק והתערובת תהיה צלולה ומוסיפים את שארית מחית המנגו. לאחר שכל התערובת שקופה, צלולה ומבריקה ניתן לסנן ולהמין שיתקרר לפני מילוי בקונכיות.
 

revavonet

New member
מאיפה יש לך זמן לכל הדברים הללו?

אני הולכת לנסות מחר, יש לי כמה מנגו עייפים, ונשמע לי טעים להפליא.
שבת שלום
 

motip3

New member
יום שישי את יודעת.........

ימי שישי זה ימי קודש לעבודה עם שוקולד.... כרגע זה רק בקטן הרצה לקראת פתיחת העונה.... אבל אחרי החגים..... שולחים את הבנות לבית הספר ואת אילנה לקנות לעצמה איזה זוג נעליים אחד או שניים חחחחח.... ולי יש בית ריק ושקט למשך כמה שעות טובות אח"כ הפסקת צהריים.... ואחר הצהריים סגירות אחרונות ונקיונות.......
 

revavonet

New member
הלואי עלי

יום שישי הילדים לא לומדים, והבעל לא טורח אפילו לקום בבוקר אם לא חייב.
נראה לי שאני באה לעבוד איתך, ככה יהיה לי תירוץ טוב לצאת מהבית ביום שישי
 

מני.ת

New member
או... הנקיונות


החלק הפחות אהוב עלי בעשיית השוקולדים. לפעמים זה כמו משחק "חפש את המטמון" , צריך למצוא את כל הכתמים הקטנים של השוקולד על ידית המקרר, ידיות הארונות, טיפטופים וכו'.
 

מני.ת

New member
אצלינו יש כלל...

אם המטבח לא נקי כשאני מסיים להכין שוקולד, לא תהיה "פעם הבאה"...
 

revavonet

New member
אני שמחה לשמוע שאצלכם יש חלוקת תפקידים, כי

אצלנו החלוקה קצת שונה:
אני מכינה פרלינים, אני מנקה,מבשלת ומנסה לדאוג שהילדים ואבא שלהם לא יפריעו ( אפשר ללקק? הקערה שלי, אני תפסתי ראשון) וגם שלא יביאו עוד ילדים ושכנים לראות איך אמא מכינה שוקולד, כי אני לא תמיד קומוניקטיבית במצבים האלו שצריך לדאוג שהשוקולד לא יצא מטמפרור, ואז לדאוג שגם ישאר משהו לחלק לכל מי שמצפה לזה.
עיקר שכולם מרוצים.
 

fliperit

New member
נקרא מדהים!!!

אני מטורפת על מנגו, ואף פעם לא חשבתי לשלב עם שוקולד
 
מדמיינת את הטעם..קרמל-מנגו- לימון

חייב להיות נפלא!
אני כבר חודשיים בתזונה נטולת סוכר
אז נשאר רק לדמיין :(
 

salo22

New member
המרקמים של המילויים שלך

נראים תמיד מדהימים.. ובכלל התוצאה נראית "פירסט קלאס" ..
 

babkas

New member
הכנתי...

היום בפעם הראשונה פרלינים וזה אחד המילטים שנבחרו.
ממש טעים
 

ניליס2

New member
אני רוצה לנסות ולהכין, ובהקדם?

גם אני עם סטוצים של מנגו בבית. תגיד, זה יעבוד גם בPDF?
 
למעלה