פרלינים

פרלינים

היי,
כמה אחוז מוצקי קקאו מומלץ בשוקולד לפרלינים?
אגב.. כמה שיש בשוקולד יותר אחוזי מוצקי קקאו, ככה מתי שהוא מומס הוא נוזלי יותר?
 
תשובות

בקשר לשאלה הראשונה -- זה תלוי בטעם. יש כאלה שיעדיפו שוקולד חלב, או לבן, ויש כאלה שיעדיפו מריר 80%. אין "מומלץ".

בקשר לשאלה השניה -- לא בדיוק. רמת הנזילות של שוקולד מומס היא לפי אחוזי חמאת הקקאו שיש בו. כשאומרים שיש בשוקולד 70% מוצקי קקאו, למשל, מתכוונים ש- 70% הם מסת קקאו וחמאת קקאו, ו- 30% כל השאר. כך שלמרות שברוב המקרים שוקולד עם אחוזי מוצקים גבוה יותר מכיל יותר חמאת קקאו ולכן יותר נוזלי, זה לא חייב תמיד להיות כך.

בחלק מהשוקולדים (של קליבו, לדוגמה) יש על האריזה סימון של רמת הצמיגות של השוקולד, בצורה של טיפות. טיפה אחת - צמיגי, שלוש טיפות - נוזלי מאוד.
 
ככל שיש יותר מוצקי קקאו

יש באופן טבעי יותר חמאת קקאו, כך שהנוזליות תהיה רבה יותר
ונכון שיש שוקולדים מתוספי חמאה שנועדו לאפשר נוזליות יותר לשם טבילה וכד'
 
למעלה