פרלמנט בריאות-מי צריך את זה

• פותח הנושא גש
  • פורסם בתאריך

גש

New member
פרלמנט בריאות-מי צריך את זה

הבנתי שהרעיון של פרלמנט הבריאות, הוא לקחת כמות גדולה של הדיוטות, כאלו שאינם עוסקים בבריאות בצורה כלשהי, ולשאול מה דעתם במספר נושאים של מדיניות בריאות. ??? ממתי מסתמכים בקבלת החלטות מקצועיות על מי שאין לו מושג ירוק? אנחנו רוצים להפוך את החובבנות לשיטה ועוד בבריאות? אם מישהו מכיר תחום אחר שבו "פונים לעם" שיסייע בקבלת החלטות מקצועיות, בארץ או בעולם, שיקום. ברצוני להבהיר כי, אינני פוסל את התעניינותו של משרד הבריאות ברחשי הלב של העם. להיפך, זה אפילו חשוב. אבל בשביל זה הרי יש את הפורום הזה ואת הנציבה לפניות הציבור, שהיא גורם מקצועי למתן מענה לתלונות. עדיף שמשרד הבריאות ואנשי המקצוע שלו יחליטו על מדיניות בריאות ראוייה ויובילו אותה ולא יתפתו להיות מובלים אחרי העדר.

פרלמנטר

New member
פרלמנט הבריאות

למה לדעתך אדון גש משהו שאינו"מקצוען" הוא העדר לצורך הענין? למה הרופאים ומה שאתה קורא המקצוענים יודעים הכל יותר טוב? הם לא חלק מהעם? אולי הבעיה שלהם שהם חושבים שהם אלוהים וכל החוכמה אצלם? בשאלות שהן אתיות מי החליט שמגיע לדיעותיהם משקל רב יותר? מי מאתנו לא נפגש עם "מקצוענים" שממש לא היית רוצה ליפול להם לידים? ההתנשאות שלך- אוני מניחה שאתה "מהמקצוענים" רק מעידה כמה צריך להזהר מכם! אח האחת מ

גש

New member
נא להירגע..

אני לא רופא ואין לי הכשרה רפואית כלשהי...גם את עצמי לא הייתי לוקח לפרלמנט כזה.. כוונתי לכך שבכל תחום (ולא רק רפואה,כל תחום אחר) יש להחליט על מדיניות ע"י מומחים בעלי יידע (ואפשר להתווכח מי הם, אבל ודאי שאינם הדיוטות). על משרד ממשלתי להוביל מדיניות ולא להיות מובל. כפי שמשרד הביטחון לא מקים "פרלמנט ביטחון" שימליץ אם לתקוף בעזה או בשכם, או בכלל לא, כך ראוי שמשרד הבריאות יחליט את להקים בי"ח באשדוד או באילת לפי קריטריונים מקצועיים שיקבע הוא בעצמו ולא לפי משבי רוח כאלה או אחרים. למיטב ידיעתי לשיטת הניהול הנ"ל של משרד הבריאות, אין תקדים בעולם, לא בתחום הבריאות ולא באף תחום מקצועי אחר.

קצת על התייעצות ציבורית

התייעצות עם הציבור היא תחום חדש בוודאי בישראל אך גם בעולם הוא נחשב לצעיר יחסית. עצם העובדה כי מדובר בדבר חדש או חסר תקדים אינה פוסלת את הרעיון. משרד הבריאות אינו בא להחליף את המומחים אלא דווקא לעזור למומחים בתחומים בהם אין לממחיות שלהם תועלת, אלא אולי נזק. השאלות בהם מבקש משרד הבריאות להיווץ בציבור הם שאלות ערכיות , מוסריות. החלטות בתחומים אלו אמורים לשקף את מערכת הערכים של החברה ולא את ערכי מומחי משרד הבריאות. לכן הציבור הוא "המומחה" היחיד בכל הקשור להעדפות ערכיות. גם במשרד כמו משרד הביטחון יש מקום לשתף את הציבור, למשל בשאלה מתי לתת פטור "שקט" משירות ומתי למצות את הדין היא החלטה בעלת משמעוית חברתית ולא דווקא שאלה של מומחים בלבד.

לא ברור לי

לפני כמה ימים עניתה לי, שקשה להחליט להגדיל את מספר טיפולי פיזיוטרפיה או כל טיפול אחר או ניתוח יקר או כל דבר אחר, איך אנחלנו נחליט מהם העדפות ערכיות מוסריות,לתת לנכה קשה הזקוק כל יום לטיפול פיזיוטרפי טיפול פעם בחודש, לפי הסל 12 טיפולים בשנה,לגבינו זה עניין של חיים או ניתוח קוסמטי כי הוא בסל או ניתוח חרום, לכל אדם שנוגע לו אישית, הצורך שלו הוא הדבר החשוב ביותר,הצמא רוצה בכוס מיים לעצמו, לכן לא ברורה המטרה,אישית אני ציפיתי ליותר, ערכים זאת מילה יפה בלבד,קובעי המדיניות{כנסת ישראל} המרויחים לא מעט ועייני לא צרה להם, מקבלים בריאות חינם ללא הגבלת טיפולים כל שהיא,זה בסדר על נכים וחולים הם גיבורים,שיקומו לבד יתנו דוגמא לעם הסובל מהם מהם ערכים יפים, ולא מ. הבריאות האמור לעזור לנו ולייצג אותנו ישאל מה חשוב יותר, לנו חשוב הכל מגיע לנו כל הטיפולים ובכמות הנידרשת, אותו הדבר בכל התחומים.

מי יחליט על סדר העדיפות בבריאות

השאלה שכל אחד צריך לשאול את עצמו היא האם אני סומך/כת על אחרים שיחליטו מה טוב בשבילי (פוליטיקאים, עובדי מערכת הבריאות וכו') או שאני "מספיק גדול" ויכול להחליט בעצמי. ברור שאף פעם לא יהיה למערכת הבריאות תקציב לכל הנדרש בבריאות ולכן חשוב מאוד שלא נשתמש רק בסיסמאות אלא נחליט על סדר עדיפות לאומי, כמו שבחיים הפרטיים כל אחד מחליט לעצמו את סדר העדיפות. סדר עדיפות קשור למערכת ערכים אישית של כל אחד (יותר לזקנים או יותר לצעירים, יותר לרפואה מונעת או יותר לתרופות מצילות חיים וכו'). אין לי ספק כי פרוייקט כזה של פרלמנט בריאות מעביר אחריות לאזרחים וחשוב שכל אחד יקח את האחריות עליו ולא יחפש תמיד להאשים אחרים

jasmine38

New member
אלף מומוחים

"אלף מומחים לא יוציאו אבן התחתית הבאר, ש"הדיוט" אחד זרק לתוכו" יש נושאים בעלי אופי מוסרי ואו אתי, שאין לרופאים , שום יתרון ע"פ כל אדם מהישוב. מיותר לציין שקובעי המדיניות ואפילו מנהלי מחלקות בתי החולים, חכמים ככל שיהיו, הופכים להיות יותר מנהלנים ופוליטיקאים, ופחות רופאים. מי שחושב שאין "פוליטיקה" במערכת הבריאות שיקום !!!!!!!! לדוגמא: מדוע צריך בישראל הקטנה כ"כ הרבה מרכזי השתלה? זה לטובת המוניטין של מנהל החלקה ואו ביה"ח? האם לא עדיף שכל בי"ח יתמקצע בתחומים מוגדרים, וע"פ מדיניות (נכונה)ורשיון ממודר של משרד הבריאות ? גם לחקלאחם יש מכסות יצור, ולא איש הישר בעיניו יעשה. מה על תרעומת על שממנים שוטרים, לבדוק שוטרים, ולא ע"י גורמים חיצוניים. מדוע יש תחושה בציבור, שיש המון טיוח של פאשלות רפואיות? יש בציבור תחושה ש"שבועת הרופא" מתגמדת מול "אחוות החונטה הרפואית". גש, אני מקווה שמשפחתך לא נפגע מאטימות של מערכת הבריאות, ולא תפגע בעתיד. אני נפגעתי, אתה מוכן לשלם את המחיר? גש. אם הפורום לא נראה לך, תוכל ההתבטא המקומות אחרים. ואם אין לך מה להגיד, אל תגיד את זה פה !!!!!

גש

New member
יסמין יקירתי..

לא הבנת אותי. על הפורום הזה אני מברך וממש אי לי ביקורת על קיומו. הביקורת שלי היא על פרלמנט הבריאות ,(לא הפורום, הפרלמנט עצמו) שהוקם ע"י משרד הבריאות ושם ידונו נושאי בריאות, כמו למשל השאלה שציינת- כמה מרכזי השתלה צריך במדינת ישראל. כל זאת ע"י אנשים נעדרי יידע של ממש בנושא. אני חושב שראוי ,שהחלטה כזו ודומות לה,תילקח ע"י הנהלת משרד הבריאות. עם כל הכבוד לי ולך, (בהנחה שאת הדיוטית כמוני) אין לנו הכלים להכריע, לא בשאלה הסבוכה הזו ולא בשאלות סבוכות אחרות שדורשות ידע בבריאות. ציינת שנפגעת בעבר ממערכת הבריאות וצר לי. אולם יש לך ולארחים כמוך, כתובת של ממש במקרים כאלה-הנציבה לפניות הציבור. פרלמנט הבריאות (שוב, לא הפורום הזה) לא מעלה ולא מוריד בעניין מצער זה. דרך אגב, החלטות שגויות שבודאי יתקבלו בפורום של אנשים לא מקצועיים, יפגעו מן הסתם ברבים נוספים, וחבל.

פרלמנטר

New member
התיעצות בעולם

גש- ראה גם בהפניה למאמרים שיש נסיונות בעולם ומסתבר שלא מעטים להתייעץ עם הצבור גם בנושאי בריאות וגם בנושאי מדיניות אחרים.

למעלה