פרמטון גריאטריק

מני בר

New member
פרמטון גריאטריק

המולטי ויטמין לאנשים בגילאי 50+.מותר לתת באלצהיימר? שמעתם משהו? מכיל גינסנג ושמעתי שעלול ליצור בעייה...

התקף

האם ידוע כי חולה אלצהיימר עשוי לקבל התקף התכווצויות עד כדי איבוד הכרה? מה עושים לבל ישנה התקף כזה?

frogel

New member
התקף והתכוציות

צריך לקבל יותר פרטים כדי להבין במה מדובר חולי אלצהיימר לעיתים לוקים בהתקפים אפילפטים אשר ניתן למנוע אותם ע"י טיפול רפואי מתאים יש לפנות לרופא המשפחה להמשך ברור וטיפול.

התקף

נכון כך נאמר לי, אבל אחרי ההתקף חלה הדרדרות איומה, חוסר יכולת הליכה, קודם היו קשיי הליכה, עתה אין הליכה, וכן הרטבה, וכן דבור לא ברור, האם מישהו היה עד להתקף כזה. פניתי לנורולוג,

ענתי44

New member
התקף

שלום אסתר! אמא שלי חולה באפילפסיה כ- 35 שנים ומטופלת ע"י כדורים אצל נירולוג. לפני כ- 3 שנים היו לה התכווצויות שונות ממה שאני מכירה וכן קשיים הולכים וגוברים בהליכה. כשאני התחלתי להגיד שמשהו לא בסדר כולם כמעט ( למעט אחותי וגיסי) נדו לי בראש במיוחד הצוות הרפואי. חשתי ממש כמו הילד שצעק שהמלך הוא עירום ואיש לא שעה לי. אנחנו אחותי ואני לקחנו את אמא לרופאה מס 1 בתחום האפילפסיה ותופעות אלו היו מוכרות לה. היא שמעה את חששותיי ושלחה את אמא לצילום אם. ריי שם נראה שיש תהליך של דימנציה. אני כמובן לא ידעתי אז מה זה ורופאת המשפחה הרגיעה אותי ואמרה שזה רק תהליך טבעי של זקנה. נרגעתי זמנית אבל התופעות, שחלקן את מתארת החריפו, אני לא ויתרתי ועברתי למחלקת נירולוגיה בבית חולים ביילינסון שם איזנו את אמא וכמעט שאין יותר התכווצויות . אני התעקשתי עם הצוות הרפואי שכל הבילבול והירידה לא קשורים לאפילפסיה ועמדתי על כך שנגיע למרפאת זכרון שם כמובן איבחנו את אמא. יש טיפול להתכווצויות וטוב עשית שפנית לניארולוג אם לא תהיי מרוצה אל תוותרי עד שיהיה טיפול מקסימלי לבעיה ועד שיענו על אחרונת שאלותיך. הרמבם אמר פעם שהאדם הוא הרופא הכי טוב לעצמו. מאחר שאנחנו מטפלים בבני המשפחה הרי שמה שאנחנו רואים או חושבים יש לו ערך חשוב. רופאים ולו הטובים ביותר עלולים לטעות. וגם לא מכירים את החולה טוב כמונו לכן לכי עד הסוף עם התחושות שלך ותדרשי תשובות ואל תייחסי חשיבות לדברי הרופא אם תחושת הבטן שלך מרגישה שזה לא נכון. לי למשל יש נטייה הן לבטל את דעתי מול הרופאים וגם להתחשב בצרכים של הצוות הרפואי ובקטע החלש שלי אחותי מתערבת. פשוט אל תוותרי!!! בהצלחה ורפואה שלמה

תודה לענתי44

תודה לך על ההתיחסות, הייתי אתמול עמו בבי"ח קפלן, הבינותי מהרופאה הפסיכוגראטית כי ההתכווצויות הן תופעות שקורות לחולי אלצהיימר. חבל, אך זאת המציאות. קשה להשלים עם מציאות זו, יש רצון לצעוק למה קרה לו זאת, אך ללא הועיל, לחרוק שיניים ולהמשיך...

ענתי44

New member
התכווצויות../images/Emo140.gif

אמא שלי אושפזה מספר פעמים בקפלן ויש שם רופא נירולוג מצויין.ד"ר קושניר כמדומני. אחרי שהבנת שזוהי תופעה מוכרת אנא בררי אילו אופציות טיפול יש. ואל תרפי עד שתרגישי שבאת על סיפוקך. ובאשר לתחושותייך אכן זוהי המציאות הארורה והכואבת. אני למדתי שזה בזבוז זמן לצעוק ולשאול את אלוהים למה. אני מאמינה ששום דבר לא קורה לנו סתם. הכל חלק מתיקון או שיעור שאנחנו צריכים ללמוד כדי לעבור לספרות גבוהות יותר. לכן קבלי את המצב כמות שהוא וחשבי איך את נבנית ממנו ויוצאת יותר חזקה ואיך את משדרגת לו את איכות החיים כמה שאת יכולה. אפילו בקטנות. חזקי ואמצי ואני פה לרשותך תמיד.

למעלה