פרמידות: הבנת הנקרא

פרמידות: הבנת הנקרא

אני קורא כרגע את פרמידות באנגלית והגעתי לקטע שאני לא מבין ממנו כמעט כלום, והוא ניראה חשוב. אני מדבר על הקטע בין העמודים 138 עד 144 : בו הארכיטקט נמצא אם בנו באתר הפרמידה, את ההתחלה (העמוד הראשון הבנתי) אבל אז קורה משהו מוזר ולא הבנתי כלום... הודה לכם אם מישהו יוכל להסביר לי או להביא לי את הקטע מהספר בעברית. נ.ב איך הבלוקים עפים?

Lu Tze

New member
תפרט קצת

קראתי את זה בעיברית לפני די הרבה זמן אבל אם תיתן מסםיק פרטים אני איזכר

hitchkok

New member
../images/Emo58.gifאז תחשוב אם אתה רוצה לקרוא

אם אני זוכר נכון מה שקורא שם זה שיש כל מיני לולאות זמן והתפוח מתחיל להתכווץ, והם זזים בזמן. הבלוקים זזים בעזרת כל מיני כוחות מיסטיים, וזה גם קשור ללולאות זמן

DviRincewind

New member
אני גם לא ממש זוכר...

אבל ממה שאני כן זוכר, באמת היו שם כל מיני לולאות כאלה, שבעזרתן פשוט הכפילו את כל העובדים שלהם. וואי, באמת שכחתי! וזה אחד מהספרים שדווקא קראתי כמה פעמים! (הספרים היחידים שקראתי יותר מפעם אחת היו פירמידות, מעשי קסמים ופולחני כשף (למה קראו לספר הזה בעברית פולחני כשף לכל הרוחות?!?!?!?!?))

hitchkok

New member
בגלל ש...

השם הוא equel rites משחק מילים על rites (פולחן כשף) ו rights (זכויות) מכיוון שהספר עוסק במאבק של קוסמת לקבלת זכויות שוות, אולי היה צריך לקרוא לו זכויות שוות, אבל אז כולם היו חושבים שהמתרגם הוא אידיוט שלא יודע אנגלית. אני מציע לכתוב הספר קצר על השם של הספר בתחילת כל ספר, ולהסביר את משחק המילים. (אני מניח שידעת הכל, אבל בכל זאת כתבתי)

DviRincewind

New member
אני הבנתי את משחק המילים...

לא נראה שהמתרגם הבין אותו. בעצם, לא נראה שהוא קרא את הספר לפני שהוא תרגם את השם בכלל! או שהוא היה ממציא איזה משחק מילים חדש או משהו, אבל פשוט לתרגם את שם הספר לפולחני כשף זו בורות וזלזול.

10ישראל

New member
הספר שיעמם אותי וספר המדע יועיל

בספר הזה יש יותר הסברי זמן מרחב מהומור ורובם קשים להבנה אפילו בעיברית אני מקווה שספר המדע של עולם הדיסק יועיל להבנת הפירמידות

Ogg Vortis

New member
לא קשור

The sciense of Discworld לא מתעסק בהסברים על ספרים של טרי...הוא מנסה לנתח את העולם שלנו דרך שימוש בהשוואה לדיסקוורלד. האמת שהספר הזה מוציא אותנו די מפגרים אם מסתכלים עלינו דרך העיניים שלהם

hitchkok

New member
וגם קצת עזרה שהיא לא ../images/Emo58.gif

זוכר שהייתה פעם את התוכנית הזאת להבנת הנקרא, בלי בודות או משהו, והיו שם מלא יצורים שאמורים לעזור? אז אחד מהם הוא אחד שקורא הלאה. תנסה לקרוא הלאה.

למעלה