פרנסה-אשמח לשמוע איך זה אצלכם ואני אסביר:

חסויה35

New member
פרנסה-אשמח לשמוע איך זה אצלכם ואני אסביר:

שלום לכולם. חדשה פה.. יש לי שאלה שמעסיקה אותי הרבה.
אני ובעלי משתדלים לחיות באמונה שלפיה שהקב"ה קוצב את מזונותיו של האדם,ולכן גם אם יש פתאום שינוי לרעה בשכר-הכסף שצריך להגיע,יגיע ממקור אחר.
בפועל יצא ראינו שזה קורה...אבל מעניין אותי לשמוע אם גם אצלכם זה היה ככה. בעיקר כי כרגע אני מאד מוטרדת בעניין הפרנסה.
למשל-גם אומרים שכל ילד שנולד מביא איתו את הפרנסה שלו. האם ראיתם פתאום לאחר הלידה שההכנסה פתאום עולה או משהו כזה?
נורא מסקרן אותי הנושא...אשמח אם תשתפו:)

shay755

New member
היי, זה לא שפתאום הפרנסה עולה לאחר כל ילד

שמביאים.
כתוב שכל ילד שבא לעולם מביא את המזל והפרנסה שלו, הוי אומר שכל ילד שמגיע הוא מביא את המזל איתו והפרנסה שלו, תמיד יש מהיכן לפרנס את הילד, את רואה שלפני הילד למשל אין לך מאיפה לקנות אוכל וטיטולים לילד, ואת אומרת לעצמך מאיפה אני ישלם עכשו את כל ההוצאות?
אבל כשהילד מגיע לעולם הוא מביא איתו את הפרנסה, פתאום יש כסף לקנות טיטולים ואוכל לילד, מאיפה זה מגיע? פעם חשבת על זה?

יש לי חבר שיש לו בלי עיין הרע 12 ילדים והוא כבר חיתן 4 ילדים, פעם שאלתי אותו, תגיד לי מאיפה הכסף לחתן את הילדים? הוא ענה לי, תאמין לי שפתאום כשזה מגיע לחתונה אתה רואה את כל השפע, אתה רואה פתאום שיש לך פה אתה לוקח גמ"ח ופה הלוואה מהבנק פתאום הכל נפתח לך זה פשוט לא ייאמן.

נכון שתגידי אבל הכסף זה לא שלו הוא שוקע בחובות בכל פעם לחתן הוא לוקח הלוואות, זה נכון אבל לולא החתונה לא היו מאשרים לו הלוואות, והוא ניסה פעם לקחת גמחי"ם והלוואות ופשוט הוא לא מצא פתאום לההוא אין ופה לא אישרו לו מהבנק את ההלוואה, אבל כשזה בא לחתן את הילד הכל נפתח בפניו, זה המזל שהילד הביא איתו

אני מאוד מאמין בזה.

yoelnd

New member
פרנסה ואמונה

היי
כמו כל דבר בחיים ישנם תקופות טובות ויש טובות יותר - יש עליות ויש ירידות.
עולות המון שאלות כמו: עצמאי? שכיר? מקום העבודה? התפקיד? הקביעות? התנאים? ועוד.......
כן יש מקום ללמוד תורה ולבטוח ב ה' ויחד עם זאת להשתדל לעשות את המירב ע"מ להתפרנס! לא לשבת בבית ולא לעשות כלום וב"ה יגיע הכסף........
כמו הבדיחה על הזכיה בלוטו....... רוצה רוצה ולא יוצא - כי לא מלאתי לוטו.......

יש להעריך את ההכנסה הצפויה ובהתאם לעמוד בתקציב ההוצאות, לחיות על גמ"ח והלוואות זה אולי נחמד אבל לא בשבילי (אישית) זה קצת פרזיטי ואולי סוציומטי........

יש תוכנית פעמונים שיוכלו לסייע אם ישנה בעיה בניהול הכלכלי של הבית.

בהצלחה!

שוקו בת

New member
שלום וברוכה הבאה

אומרים שהפקל'ה של הילד, נשלח איתו!!!

אני מאמינה בזה!!!

אני רואה את המשפיעה שלי עם 8 ילדים ו... וואו!!!!

ה' שולח בלי ספק!!!

יפיופה62

New member
אני לפני פסח עמדנו אני ובעלי

ברחוב חיכינו למונית ואמרתי ו איזה הוצאה היה לנו כי שנה שעברה קבלנו עזרה קצת אבל השנה לא הצלחנו
אז הוא אמר לי מחר אני אמור לקבל בונוס עשיתי חשבון שבדיוק מה שהוצאנו קבלנו החזר
או שחמותי נפטרה ולא חשבתי שיש לה כסף פתאום השבוע גסתי אמרה שאני אמורה לקבל סכום מסוים של כסף

מתנשא

New member
יש שפע שאינו קשור לכמות אלא לאיכות

האוכל שבמעיים מתברך והאדם מסתפק במועט...

גם חוסר הוצאות זה שפע, דוגמא: אם היה לך כסף והיית מוציאה אותו על טיפולי שיניים...

כככלל רק על מעשרות נאמר ״בחנוני נא בזאת״ , שזה ניתן לראות במוחש ש- עשר כדי שתתעשר.
צום קל

שוקו בת

New member
יש לי סיפור אפרופו פסח

בפסח לא זה שהיה אלא לפניו

קרה לנו משהו,

בעלי קיבל 300 שקלים בתלושים מהשליח של בית חבד כעזרה לחג

איך שהם נכנסו לו לכיס, הוא איבד אותם.

והוא חזר הבייתה מבואס ממש וכמעט התחיל לבכות.

ואני אמרתי ישר "כנראה שמישהו היה צריך את הכסף הזה יותר מאיתנו"

ויצאתי מהבית לעשות קניות לחג.

אני בסופר ממלאה את העגלה, ו.. הוא מנדנד לי , תורידי ככה, ותורידי את זה אין לנו מספיק.

ואני בהחלטיות אומרת לו "הקב"ה זן ומפרנס לכל, והוא לא ישאיר אותי רעבה בחג" אני קונה הכול, ה' יעזור שנגיע לקופה.

אני עומדת בתור לקופה. מגיעה, מעבירים הכול ו... חסרים 300 שקלים..

והוא בדיוק מתחיל לצעוק, אמרתי לך!!! למה לעשות בושות!!! אין לנו!!! למה לא הורדת דברים!!!

ואני בשלווה אומרת לו תקשיב אלוקים יודע שאני צריכה פה הכול ואתה תראה שיהיה לנו נס!!!

בעודי אומרת את זה נכנס לסופר איזה חב"דניק, ואומר לי יאאאא איזה מזל שאת פה!!!! שבוע שאני מחפש אותך!!!

נשאר לי קצת תלושים וריציתי לתת לך לעזרה לחג,

הוא שם בידי מעטפה ובה 300 שקלים!!!!!!!

בדיוק הסכום שהיה חסר!!!!

shishir

New member
שלום רב, ממש ריגשת אותי

שהשם יתן לנו כל מחסורנו
ולא נזדקק למתנות בשר ודם

צביקה 101

New member
"ילד שמביא את פרנסתו" -

פירושו שהילד יוצר איתו הוצאה נוספת ואז להורים אין מנוס אלא להתאים את עצמם למציאות המשתנה, אם הם לא תכננו את זה מראש. זה לא התפקיד של הקב"ה לפרנס אותנו - הוא לא עובד אצלנו. בכלל, הניסיון האנושי להבין את הקב"ה הוא בעייתי מאד על פי המסורת היהודית.

אכן ילד מביא פרנסה,וזה לא אמונה,זה ודאי

מזונותיו של אדם קצובים לו מראש השנה ועד ראש השנה (וובין הדברים השאין להם קיצבה,ת'ת,שבת ויום טוב),ולכן לא משנה כמה ילדים או כמה עובדים,משנה עד כמה בוטחים בקב'ה.ספר חובת הלבבות שער ביטחון מומלץ ללמוד.
אכן כן אדם לא יגיד אין בעיה יקנה לכבוד שבת את כל הסופר,ויגיד ה' ישלח,כמו שכתב במקנה ברורה,בתחילת הלכות שבת,אך מאידך אדם לא צריך לעבוד שלוש עבודות כדי שיהיה לו כסף,כי החבית שהקב'ה הקציב זה מה יש,עוד ברזים לחבית לא יעזרו,רק יחסירו.האומנם ישנם מיצוות שיולות כן להוסיף תקציב,כמו מעשרות צדקה.ועל זה נאמר ובחנוני נא בזאת.
נישאר לברך אותך בהריון קל ובריא,ולידה קלה,ותצאי בריאה ושלמה את והרך הנולד לחיים טובים ולשלו

יפיופה62

New member
זה מה שאמרתי לבעלי היום

הלכנו לראות דירה ואמרתי לו שאני רוצה לעבור למקום שאני יוכל לארח לשבת
זה ממש עושה אותי שמחה פעם ראשונה שאני מוציאה את הרגשות שלי לבעלי
בקיצור הוא אמר לי אבל זה כסף לארח אמרתי לו הוא נותן את הכסף
אני ממש אוהבת לבשל למשפחה שלי
הוא לא אמר מילה

מצוות הכנסת אורחים סגולה לפרנסה

ובמיוחד שהאורח מברך את בעל הבית,בברכת האורח,עד כדי כך שפעם קראתי,לא זוכר איםה שמי שהתארח ולא בירך ברכת האורח כאילו גזל את בעל הבית,פשוט מבהיל

ואם דיברתם על פסח,אז גם לי יש מעשה השגחה

אז כן גם לי לא היה כסף לחג,ובעיברית אפילו גרוש,בקיצר חוץ מקילו מצות עבודת יש שכניתי לא היה כלום.
נס ראשון הזמינו אותנו לליל הסדר.
נס שני קיבלתי מס הכנסה שלילי(מה ששנה שעברה לא קיבתי)2000שח הבנק לקח 1590,ולי נישאר נסיעות למארחים.
נס שלישי אחרי ליל הסדר,תוך כדי התארגנות,המזמין נותו לי מעשרות 500שח.
נס רביעי גיסי מגיע אלינו להתארח ונותן מעשרות 10000שח
נס חמישי הגיס הולך,והגיס השני מגיע ועושה קניה גדולה שרק ה' ידע כמה עחה
נס שישי הגיס קונה דגים,והסיר שלנו לא מצא חן בעיניו והוא קנה לנו סיר דגים ב300שח
וזה רק טיפה מין הים של חסדי ה' כי לא כלו.

shay755

New member
וואו איזה השגחה פרטית

זה נקרא אמונה בדורנו
צריך המון אמונה, הקב"ה לא מזניח אף יהודי רק צריך לדעת להתפלל ולבקש

כמו שנאמר אף תפילה לא שבה ריקם

חסויה35

New member
אתם מפיחים בי תקווה,אבל...

עדיין מאד קשה לי..אני אשתף:עד עכשיו עבדתי אבל לפני חודשיים התפטרתי כי לא היה לי טוב בעבודה וגם ככה תקופת השהות שלי שם עמדה להיגמר. שבוע אחרי שהתפטרתי גיליתי שאני בהריון. מאז אני מחפשת עבודה ולא מוצאת!!!אני כבר מיואשת..עוד מעט הבטן תצא(חלק אומרים שהיא כבר יצאה) ואז בכלל לא יהיה לי סיכוי למצוא עבודה עד אחרי הלידה. מה אעשה???אני פוחדת גם שלא אקבל דמי לידה..

חסויה35

פיתרונים לה',חשבונות שמיים אנחנו לא יודעים,ומצד שני "היד ה' תיקצר"?
יכול להיות שישנם גזירות ובחסדי ה' באות בכסף,ולא בבריאות.את עכשיו מבחינה ברעאותית יכולה להיות חשופה להרבה בעיות,תכווני שאם ישנם גזערות יהיו בכסף ולא בבריאות,שיעבור לך ההריון בקלותובלי שום בעיות ותלדי לידה קלה,ותצאי את והרך לחיים טובים ולשלום בבריאות איתנה אמן,וזה הכי חשוב.
אני היום ראיתי מישהו נוסע על רכב פאר,אבל באמת פאר,ולמען האמת קצת קינאתי,ואיך שיצא אותו אדם הודתי לה' על מה שיש לי,אותו אתם עם רגל תותבת,ויש לו גם ניוון שרירים,אז מה שווה?.
ה' יצילינו וישמור אוצנו מכל אויבנו,ומכל מבקשי רעתינו,שניזכה לבריאות איתנה ושלום בית אמיתי,ונזכה לחזור בתשובה שלמה.
חוץ מזה תחשבי בינך לבין עצמך כמה נשים ששנים מנסות להכנס להריון ולא זוכות,ומהן כמה עוברות טיפולים שממש לא נעימים,ובטח לא בריאותיים עד שניקלטות.
תודי לה' וכבר תרגישי טוב לעצמך ולסביבה,וכמו שאומרים תחשוב חיובי ויהיה חיובי

למעלה