פרנסה מספרי ילדים.

פרנסה מספרי ילדים.

שלום לכל הסופרים והיודעי דבר בפורום. יש לי כמה שאלות בנושא ברשותכם. א. האם יש הבדל בהתפרנסות מכתיבת ספרים, בין מי שכותב ספרים לגיל הרך, לבין מי שכותב לילדים ונוער ברמות גבוהות יותר? ב. כאשר מדובר על כתיבת ספרים לגיל הרך, האם ההוצאה לאור נושאת בכל ההוצאות? ג. יש כאן אולי מאן דהו שהצליח להכניס מזה מזומנים, ויוכל להחכים אותי בנידון? ד. שאלה כללית, האם יש מקום להוצאה לאור של עוד ספרי ילדים, או שהשוק רווי? בברכת פרו ורבו בכתיבה, ותודה לכל העונים.

sigalit33

New member
שלום ראש תפוז!

הרבה שאלות... אנסה לענות לפחות חלקית, על אף שאני לא יודעת באיזה הקשר אתה מעלה אותן: האם אתה רוצה לכתוב לילדים? להקים הוצאת ספרים? בכל מקרה, אנסה לענות כמיטב יכולתי וידיעותיי. ראשית, אני לא מסכימה עם ההגדרה שכתיבה לנוער או ילדים היא ברמה גבוהה יותר מכתיבה לגיל הרך, יש יצירות מופת לגיל הרך שרמתן עולה כאלף מונים על הרבי ספרים לילדים גדולים יותר. אני לא יודעת ולא חושבת שהתשלום הוא לפי מס' עמודים או משהו כמותי כזה. שנית, בדרך כלל הוצאות ספרים משתתפות בהוצאה או מכסות את כל עלויותיה כשהסופר מוכר, כשההצלחה פחות או יותר ודאית או שיש סיכוי טוב כזה. כאן עלייך גם להפריד בין הוצאות גדולות ומוכרות (כגון: כתר, עם עובד, זמורה ביתן וכדומה) לבין הוצאות פרטיות, קטנות. ההוצאות הגדולות בכלל לא יסכימו לפרסם חומרים שלא עוברים את חוות דעת המערכת. הוצאות פרטיות בגרך כלל מפרסמות כמעט כל דבר - אבל אז הכותב נושא בהוצאות הלא קטנות. אני לא יודעת לומר לך לגבי רווחים. זה מאד תלוי - כמה כותבים, כמה זה טוב, איזה פירסום הספר מקבל. בכל מקרה, המחשבה על רווח היא לא זו שצריכה להניע יוצרים, אמנים - שהרי ספרות היא אמנות. אתה לא מסכים איתי? ולשאלתך האחרונה. למיטב ידיעתי השוק לא רק רווי אלא גם מצטמצם. הוצאות נסגרות או נרכשות על-ידי הוצאות גדולות יותר (כמו למשל זמורה ביתן שהיום כוללת גם את הוצ' כנרת והוצ' דביר). אלא אם כן יש לך רעיון להוצאת ספרים מאד ייחודית, אולי אז יש מקום. מקווה שעזרתי. סופ"ש נעים, סיגלית

תודה לך ...

התלבטותי היא אם כדאי להשקיע בזה זמן מבחינה כלכלית? החומר שיש לי זכה לביקורות חיוביות מכל מי שקרא אותו.

כדאי לך לשלוח להוצאות ספרים.

זו לא השקעת זמן גדולה- לארגן מעטפה עם החומר ומכתב נלווה ולשלוח לכולם נראה לי כדאי ויעיל יותר מלנסות להוציא בעצמך וכך תוכל לקבל חוות דעת מקצועית.בהצלחה!

bryansh

New member
מחפשת עצות לגבי פרסום ספר ילדים

שלום, כתבתי ספר ילדים. אני מעונינת להעביר אותו להוצאות ספרים- 1. האם יש צורך לקבל ביקורת לפני כן או לחכות ולשמוע מה אומרים בהוצאות הספרים. 2. מה עושים על מנת להגן על הזכויות של הספר? תודה, שרון

sigalit33

New member
שלום שרון!

באופן עקרוני את לא חייבת לקבל ביקורת או חוות דעת לפני הפנייה להוצאות ספרים. את יכולה פשוט לשלוח את כתב היד למספר הוצאות ולחכות לתשובותיהם. יתכן שהוצאות פרטיות וקטנות יסכימו לפרסם את ספרך עבור תשלום (לא כ"כ סמלי...), בהוצאות גדולות ומכובדות יש מערכת שחווה את דעתה על הספרים ומחליטה מה להוציא לאור. לגבי זכויות, אני לא יודעת... בהצלחה! סיגלית

למעלה