פרסה וטלף

פרסה וטלף

קראתי שני מאמרים באתר סוס (מיש רוצה- אני אביא את הקישורים). באחד כתוב שהטלף זה החומר בקרני שבתוכו יש את כלי הדל (ואתם בטח יודעים את השאר אז אני לא סתם אפרט). ובשני כתוב שהפרסה זה החומר הקרני שבתוכו יש את כלי הדם וכו'. אז מזה בעצם טלף? מזה בעצם פרסה? פרסה זה בעצם מנעל, או שמנעל ופרסה אילו דברים שונים?

נדמה לי שזה גם וגם...../images/Emo107.gif

אני חושבת שאפשר לקרוא "פרסה" גם לטלף וגם למנעל. אבל בכל מקרה, מנעל - החלק מברזל שמרכיבים על הטלף (horseshoe), טלף - החומר הקרני (hoof).

ToryMaster

New member
בעיקרון זה אותו הדבר

למנעל קוראים פרסה על שם האיבר עליו זה מולבש. אאל"ט טלפיים זה קצה הגפיים בכל בעל חיים [משתמשים בביטוי הזה גם על בני אדם "תורידי ממנו את הטלפיים שלך" וכו'], בעוד שפרסה זה קצת יותר ספציפי לבעלי חיים עם "כף רגל" שעשויה מהחומר הקרני הלזה וכן הלאה.

שירלי317

New member
../images/Emo45.gif

והחומר הקרני הזה בעצם זהה לחומר המרכיב את השיניים שלנו, הציפורניים והשיער. והן את הקרניים של בעלי החיים בעלי הקרניים, כמו צבי וכ'ד... ולפי מה שידוע לי, החומר הקרני עצמו הוא תאים מתים, כמו השיער וכ'ד, הוא לא מכיל בתוכו כלי דם אלא כאילו מגן על כלי הדם שנמצאים "מאחוריו" כמו שיניים, ציפורניים וכ'ו.. (וממתי לעזאזל את כחולה?!?
או שאני סתם לא מעודכנת כי אני בבית חולה?! [חיחי, חרוז?] )

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

למרות שאני לא בטוחה בזה שזה אותו חומר כמו השיניים, העיקרון הוא זהה.

למעלה