פרסום| אפליקציית ווב לסוכרתיים

xlinks

New member
פרסום| אפליקציית ווב לסוכרתיים

שלום רב,
לפני הכל רציתי להגיד שאני חולה בסוכרת נעורים מזה מספר שנים ומטופל באינסולין. מצאתי שחולי סוכרת נתקלים במספר קשיים עיקריים בעיקר בעת התפרצות המחלה:

* מעקב אחר הסוכרת - הם מרגישים שזהו נטל כבד אשר מבזבז להם לא מעט זמן (מה שלא בהכרח נכון).
* תשובות בלי שאלות - חולי סוכרת לאט לאט לומדים להסתגל לחיים אלו ומבינים שעליהם להישאר מאוזנים כדי לשמור על בריאותם. אבל במהלך תהליך ההסתגלות, לא תמיד יש להם את מי לשאול ואת הבנאדם שיעזור להם להסתגל למצב החדש.

בעיקר עבור שתי סיבות אלו, הקמתי את האתר הבא:
http://ss-isra.tk
(האתר כרגע בגרסה ראשונית - נתמך מכשירים ניידים, ובעתיד הלא רחוק יהפוך לאפליקציה שניתן להתקין בפלאפון).

האתר מציג פתרון כרגע לשתי באות אלו, בכך שהוא מהווה:
- כלי למעקב סוכרת (ערך סוכר, תרופות, ארוחות ופעילות).
- רשת חברתית לחולי סוכרת.

מטרת העל - לעזור לחולים חדשים וליצור התאמה בין אורח החיים לטיפול התרופתי.
כאשר המערכת תכיר אותכם יותר טוב על ידי הזנתם הערכים השונים שלכם, היא תעזור לכם לשפר את הסטטיסטיקה (במקרה וה-ערך סוכר ממוצע=HBa1c לא תקין).
ותספר לכם מה כדאי לכם לעשות על מנת לשפר באופן הטוב ביותר (פעילות,מינון תרופות, מאכלים אחרים) - לחלופין, תוכלו להפיק בתוכנה דו"ח מעקב אשר תוכלו להציג לרופא הסוכרת שלכם.
בנוסף, יש בו מספר כלים שיכולים לעזור לכם מעבר לאפשרויות הרשת החברתית כגון: מאמרים ואינדקס גליקמי של מאכלים).

אתם מוזמנים להתרשם מהאתר ולהירשם כבר עכשיו.
- אשמח להצעות לשיפור.
- אשמח להצעות לעזרה (תכנות, אבטחה, כתיבת תכנים).

mrkorr

New member
אולי כדאי לעשות קצת QA בסיסי לפני פרסום

הדף הראשון הוא טופס התחברות למשתמש קיים - ואם אני חדש צריך לחפש טוב טוב איפה בקטן יש לינק להירשם.
כשנרשמים ועושים טעות (שחכתי את הסיומת של המייל), הטופס לא מסמן בצבע איפה הטעות (למרות שרשום למטה, אבל באפור וקל לפספס).
שאלת האימות הייתה: רשום באיזו מדינה נמצא מגדל אייפל?
כתבתי france והתגודה הייתה טעות באימות. אם אתה לא מטפל בשפות אל תשאל שאלות פתוחות.
יש לך שגיאת כתיב בהודעת השגיאה. צריך להיות "ענית" ולא "עניתה". (ראה תמונה).

אחרי שנרשמים, לא מקבלים שום הודעה ושום תודה ואפילו לא עוברים לאתר, רק חזרה לדף הכניסה לאתר, הטופס ריק.
איפה האבטחה, עם שליחת בקשת אישור למייל? בכל פורום בסיסי כיום יש אבטחה כזו.

למה אצלי ב"שולחן העבודה" (שם מוזר בחרת) של האפליקציה, מופיעים הפוסטים של שמוליק כהן,רוני בוזגלו,שיר כפרי?? הם לא "חברים" שלי... או שזה לא משנה לך ואני חייב לראות את הפוסטים של כולם?

למה יש קישור רק לאתר בריאות כללית ולא למכהי למאוחדת וכו?
אם אתה מטעמם, איפה ההסבר, הגילוי הנאות?
לא אהבתי שפרטיי האישיים יישמרו במאגר שלך ועפ"י איזה חוק מ-1981.
אם אתה רוצה להיות הפייסבוק של חולי הסכרת, אתה צריך מנגנון אבטחה חזק.
ועוד ועוד ועוד.
כרגע זה ניראה כמו פרוייקט פיתוח ווב חביב למדי ועשוי טוב לקבלת ציון בתואר להנדסת תוכנה.
אבל לא מעשי "למכור" את זה ככה לציבור.
בהצלחה, אולי בעוד כמה שנים...

mrkorr

New member
מה עם הסתרה של האימייל? אל תירשמו במייל אמיתי

אין הסתרה של כתובת האימייל שלכם וגם את אתם לא רוצים, האימייל מופיע ב"אתר" פתוח לכולם.
ספאם ספאם ספאם - לא שמעת על זה?

עוד באגים:
בהכנסת ערכים של סוכר ניסיתי להכניס ערך ארוך מאד: 100000000000000000000000000000000000000
הדפדפן קרס!
אל תאפשר מחרוזות ארוכות ותטפל בחריגים. (לפחות יש ולידציה שזה מספרים ולא אותיות)
עוד בהכנסת ערכים של סוכר - אפשר להכניס תאריך 31/2/1900
REALLY???
אין לך אפילו אימות של תאריכים? למה לא להשתמש בלוח שנה מובנה? יחסוך לך ולדיציה על כל תאריך אם הוא קיים או לא (אין דבר כזה 31/2).

xlinks

New member
תודה על המשוב :)

בהמשך להודעתך בנוגע לאתר: http://isugar.tk.
תודה רבה, על חוות הדעת שלך. ברור שהאתר נמצא כרגע בגרסא מאוד ראשונית שלו, ויש לו עוד דרך ארוכה עד שיהיה טוב עבור הקהל הרחב.
פרסמתי אותו כאן בדיוק בשביל התגובה שלך, לקבל חוות דעת שתעזור לי לשפר אותו.
אני יקח לצומת ליבי את הנושאים האלו.

1. לגבי השגיאות + דף "תודה" לאחר הרשמה + הסתרת אימייל אני אתקן אותם בקרוב מאוד אפילו היום אם אספיק.

2. לגבי הפוסטים/חברים - זה פונקציה הגיונית לרשתות חברתיות אבל האם אתה בטוח שהיא כדאית במערכת מסוג זה. בסופו של דבר המערכת לא נועדה להיות ממש "פייסבוק" של סוכרתיים אלא מן "פורום" רחב עם אפשרויות נוספות כך שניתן לדון ולפרסם מה שעולה בדעתך.

אולי כדאי בכל זאת להוסיף את הפונקציה של החברים, אבל אפשרות לבחור האם לצפות בפוסטים של חברים בלבד או פוסטים כלליים - כמו גם להציג בחירה זאת בעת פרסום פוסט(לכלל הגולשים, או חברים). מה דעתך?

3. נושא האימות באימייל הוא לא בדיוק פרצת אבטחה, הוא נועד למנוע ממך להירשם בעצם עם אימייל שלא שייך לך. כביכול כדי שלא יהיו משתמשים פיקטיביים באתר.
כרגע, הפונקציה הזאת לא שימושית שכן זה יבריח אנשים שבאים לנסות את המערכת.

*** אשמח להמלצות נוספות, ואף לעזרה.
אני לא רוצה, כמו שאמרתה "למכור" את המערכת - לא עושים כסף על דברים כאלה, זו מערכת שנועדה לעזור לכולם.

xlinks

New member
לשלווה נסיונית

אני כרגע עדיין עובד על שיפורים ורעיונות נוספים. את מוזמנת להירשם ולהציע שיפורים בכל התהליך.
אשמח לעזרה בכל תחום - כתיבה, הצעות, רעיונות נוספים שיכולים להועיל לחולים וכו'.

kdr

New member
הייתי מתחיל ב...

לתת כבוד מינימלי לפורום שאתה מנסה להיעזר בו.
עם כל הכבוד לזאפ, תן לאחרים גם גישה לפורום זה.

למעלה