פרסום באתר של עבודות מהעבודה

פרסום באתר של עבודות מהעבודה

עבדתי כ- 6 שנים במקום מסוים ועכשיו אני מפוטרת ומנסה לעבוד כפרילנס. (עיסוקי - גרפיקאית)
הקמתי לי אתר וגם דף עסקי בפייסבוק.
מכיוון שאני מתחילה, כרגע יש לי עבודות שעצבתי כשעבדתי במקום העבודה האחרון.

בפייסבוק רשמתי את שם האלבום ובתת קטגוריה תחת שם האלבום רשמתי שאלו עבודות שעוצבו במסגרת עבודתי ב...

אני רוצה לשים את העיצובים שלי גם באתר.
ורציתי לדעת האם אני מחויבת לרשום שהעבודות בצעו במסגרת עבודתי ב...?
 
"עבודות מהעבודה"

אתחיל בזה שזכויות היוצרים ביצירות שעובד יוצר במהלך עבודתו, שייכות למעביד. מכאן שהעתקת יצירות כאלה על ידי עובד או עובד לשעבר, מותרת או לאחר קבלת רשות מבעלי הזכויות (המעביד, או מי שרכש את הזכויות מהמעביד, אם נרכשו), או במסגרת אחת ההגנות שבחוק.
אני לא שולל באופן גורף את האפשרות שהצגת קטעים מעבודות כאלה במסגרת תיק עבודות של עובד לשעבר יכולה להיעזות במסגרת הגנת השימוש ההוגן, אך צריך לבדוק את הדברים בצורה פרטנית ויסודית, לראות מה לוקחים, באיזו איכות, באיזו כמות ואיך מציגים את זה.
כל זה היה לגבי השאלה שלא שאלת, כי משום מה, יצאת מהנחה שמותר לך להעתיק, הנחה שהיא לא בהכרח מבוססת.
לגבי נושא היחוס, גם כאן זה לא חד וחלק. החוק קובע שזכות היחוס (חלק מהזכות המוסרית)היא של היוצר, לא של בעל זכות היוצרים (שיכול להיות לא היוצר, אלא למשל המעביד). אם את היוצרת, את לא חייבת לתת יחוס למעביד, הבעיה היא בהעתקה ולא ביחוס.
 
נכון, באמת לא שמתי לב שלא התיחסתי

והנחתי שמותר. אבל זו לא הייתה כוונתי ולכן שאלתי..

אני מסיקה שאני צריכה אישור מהמעסיק להציג את העבודות באתר שלי?
 
אסביר עוד

כי אולי זה לא היה מספיק ברור.
זכויות היוצרים ביצירות שעובד יוצר במהלך עבודתו, שייכות למעביד, או למי שהמעביד העביר לו אותם, אם העביר
אם הזכויות הן של המעביד, אז צריך לקבל רשות מהמעביד. אם המעביד העביר (מכר, נתן במתנה) את הזכויות, אז הן של הנעבר וצריך רשות מהנעבר.
לא תמיד צריך לקבל רשות, כי בחוק ישנן הגנות ואם אדם פועל במסגרת ההגנה, הוא לא זקוק לקבל רשות כי החוק מתיר לו לעשות את הפעולה והוא מוגן
עכשיו השאלה הגדולה, איך תדעי אם מה שאת עושה זו פעולה מוגנת?
היות ועל פני הדברים מה שאת רוצה לא נופל בגדר המקרים הקלאסיים של הגנה, נראה שיש צורך ביעוץ פרטני אצל עו"ד. אם את לא מעוניינת לקבל יעוץ, אולי יותר טוב לא להיכנס לנושא ההגנות שהוא קצת מסוכן ולהגביל את עצמך לקבלת רשות.
 
תודה רבה, הבנתי את העניין והחלטתי

שלא להכנס לזה ולא לפרסם.
על מנת שיהיו לי עבודות להראות באתר, החלטתי לקחת כל מיני פליירים שאני מקבלת בדואר, ועבודות שעשיתי בעבר ולעשות להן גרפיקה חדשה לגמרי. בחלקן אפילו לוגו חדש. את העבודות האלו אציג באתר.
כרגע ייקח לי זמן עד שאסיים להכין לי תיק עבודות מלא עם לוגואיים ועוד... אבל בינתיים אני חושבת איך אני אמורה לפרסם את זה - האם אני אמורה לציין שזה לא אמיתי והכל לצורך תיק עבודות? או שזה לא משנה?
המון תודה
 
לא בטוח שירדתי לסוף דעתך

אם את עוסקת ביצירות גרפיקה דיגיטלית, שום דבר לא קיים במציאות, אלא קיים רק במימד הוירטואלי.
תיק עבודות אמור להציג את היכולות שלך בתחום המקצועי שלך. על פני הדברים, אין שום חשיבות לשאלה האם לקוחות אהבו את מה שעשית והזמינו, או דחו. האם צייר שצייר ציורים או צלם שצילם צילומים זכאי להציג בתיק עבודותיו רק ציורים או צילומים שנרכשו על ידי לקוחות. בוודאי שלא.
יכול להיות גם שהיצירות הכי טובות שלך הן יצירות שלקוחות דחו.
למרות זאת, יכולה להיות בעיה אם את יוצרת את הרושם המוטעה שמדובר על עבודות שנרכשו או שחברות מסויימות הן בין לקוחותייך, כאשר הן לא, ולכן רצוי מאד הרשום הודעת הבהרה ברורה ממנה הגולש יוכל להבין שמדובר על סקיצות/הצעות ולא על עבודות שהוזמנו וכי אם מופיעים בעבודות שמות של חברות, הן אינן קשורות לעבודות או לאתר.
 
למעלה