פרסום בפורום כנגד תקנון הפורום

ahavunag

New member
צילום מותר אסור

אני עובדת בתחום היופי והטיפוח, ואני מבקשת מלקוחות שלי להצטלם אחרי שאני מסיימת את העבודה, הן נעתרות ומצטלמות. האם עליי להגיד להן במעמד הצילום שזה יעלה לאתר ולקבל את האישור שלהן או שמותר לי לפרסם את התמונה שלהן באתר כל עוד הן הסכימו להצטלם?

ahavunag

New member
פרסום בפורום כנגד תקנון הפורום

האם פרסום בפורום כנגד תקנון הפורום, עלול להוביל לתביעה משפטית?
פרסמתי בפורטל כלשהו הודעה שלטענתם הייתה הודעה פרסומית שנגדה את חוקי הפורום, ושלחו לי למייל את ההודעה הזאת:

"שלום רב
המערכת זיהתה שהנך מפרסם באופן לא חוקי בפורום *שם הפורום*.
פרטי הפרסום:
(פה היה רשום את נושא הפרסום שלי)
הפרסום נוגד את תקנון האתר.
לידיעתך הטיפול הועבר למחלקה המשפטית.
במידה ורצונך להגיב, שלח את תגובתך למייל זה תוך 24 שעות.

מערכת *שם האתר*"

מסתבר בדיאבד שבתקנון שלהם כתוב כך:
"נותני שירות או מפרסמים אחרים אינם רשאים להירשם לאתר, ואינם רשאים לפרסם ,ליח"צן או לבצע שימוש מסחרי בכל דרך שהיא באתר (להלן: "פעילות פרסומית") ללא אישור מראש ובכתב מהנהלת אתר. על ידי הרישום והצטרפות כחברה באתר הינך מאשרת כי הינך מאורסת, מתחתנת בקרוב או שכבר התחתנת והנך באתר רק בשביל שימוש אישי. הינך מתחייבת כי בגין כל פעולה פרסומית שתבצעי באתר, תפצי את *שם האתר* ב- 100,000 ₪ בלא כל צורך בהוכחת נזק כלשהו כפיצוי ברור ומוסכם מראש"

מה דעתכם?

סלחתי

עשיתי סדר בפורום, מחקתי כפילויות, אולם שמתי לב שאת עדיין לא קראת את הכללים של הפורום הזה, או שלא הבנת אותם, אחרת אין הסבר לזה שאת לא משרשרת את הודעותייך. הפעם אני שירשרתי במקומך, להבא אמחק וזה לא נעים!

John the Savage

New member
לפני שאענה, זה אחד המקרים בהם חשוב לציין

אני לא עו"ד, ואין לראות בכל מה שאני כותב פה יעוץ משפטי.

קודם כל, נתחיל מהסוף. אתה שואל האם פרסום כזה עלול להוביל לתביעה משפטית, והתשובה לשאלה הזו היא כן. זה עלול להוביל לתביעה משפטית. כל מה שהצד התובע צריך בכדי להגיש תביעה זה להכין כתב תביעה, להגיש אותו לבית המשפט ולשלם אגרה. אז כן, הם יכולים לתבוע אותך, אם הם מוכנים להשקיע זמן וכסף בעניין. השאלה האם במקרה כזה הם יזכו במשפט או לא זו כבר שאלה נפרדת.

לא ציינת האם האתר דורש הרשמה ולחיצה על כפתור או סימון X במשבצת בה אתה כותב שאתה מאשר את פרטי החוזה. מכיוון שמדובר בפורום, אצא מנקודת ההנחה שכן. במקרה הזה, מדובר בחוזה לכל דבר בין הצדדים. מכיוון שמדובר בחוזה שנכתב על ידי צד אחד ללא אפשרות לשנות אותו, מדובר בחוזה אחיד. חוק החוזים האחידים קובע שבמידה ותנאי מסויים נחשב ל"תנאי מקפח", הוא אינו תקף. החוק גם קובע רשימה של תנאים שחזקה שהינם תנאים מקפחים. פיצוי מוסכם אינו אחד מהתנאים האלו, אבל קיימת שורה של תקדימים בהם בית המשפט קבע שפיצוי מוסכם בגובה לא-פרופורציונאלי לנזק הוא אכן תנאי מקפח, ולא ניראה לי שיהיה קשה לשכנע את בית המשפט שפיצוי מוסכם בגובה 100,000 ש"ח הוא לא-פרופורציונאלי.

בנוסף לכך, גם בלי קשר לחוק חוזים אחידים, במקרה של פיצוי מוסכם בית המשפט רשאי להפחית את גובה הפיצוי במידה והוא בגובה לא סביר, אבל במקרה של חוזים אחידים, ניתן לבטל את הסעיף הזה לגמרי כתנאי מקפח.

אז ההערכה שלי היא שבמידה והאתר יחליט לתבוע אותך, יש לך סיכוי לנצח במשפט ולצאת ללא תשלום פיצוי לאתר. ושוב אני מזכיר שזו רק הערכה אישית שלי ואני לא עו"ד, ואני גם לא מכיר את שאר הפרטים בחוזה, ולא יודע אם קיימים סעיפים אחרים בחוזה או פרטים אחרים בהתנהלות הצדדים שיכולים להשפיע. אבל אם יחליטו לתבוע אותך, עדיין תצטרך להשקיע בעניין זמן וכסף (שאולי יוחזר לך ואולי לא).

כן ,עלול

ולכן, לפני הכל, מומלץ לך לא עשות צעדים נחפזים, מבלי להתייעץ עם עו"ד מיומן שמתמחה בתחום.
בודאי שלא להגיב. סביר להניח שאין כוונה לתבוע אותך, וזה עולה מנוסח הפניה. רוצים להלחיץ אותך, לגרום לך ליצור קשר ולהתחנן על נפשך, ואולי להוציא ממך כסף בפשרה, אבל סביר להניח שעם ייעוץ נכון, אפשר למנוע את זה.
להבא, תקראי את התקנון לפני שאת רושמת באתרים שאת לא מכירה.
לגוף העניין, התקנון הוא חוזה אחיד, שמחייב את הגולשים, אבל יש כמה שאלות מהותיות, כגון, האם קראת או היתה לך הזדמנות סבירה לקרוא אותו, האם אישרת, האם באמת פירסמת, והאם נגרם באמת נזרק, והאם מוצדק בנסיבות העניין לפסק פיצויים ללא הוכחת נזק, או שבכלל, זה תנאי מקפח בחוזה אחיד שבית המשפט יכול לבטלו או להכריז על בטלותו.
בקיצור, לשמור על קור רוח ולפנות קודם ליוץ משפטי אצל עו"ד בקי ומנוסה בתחום דיני האינטרנט.

ahavunag

New member
תגיד,

מעתה ואילך אקרא תקנונים.

ואני מבין שניתן למנוע את התביעה שלהם, אבל כרגע הם דורשים סכום של כמה מאות שקלים אם הם יורדים מהתביעה.

גם אם באמת פרסמתי, הפרסום היה מקסימום לכמה שעות עד שהוא נמחק ולא יצר נזק לאתר.
אם הייתי קורא את התקנון בחיים לא הייתי רושם ככה.

בנוסף, התקשרתי לאחד העסקים שעובד עם האתר והוא אמר שהפרסום שלו נמצא באתר זמן רב והוא לא משלם להם כבר שנים והפרסום נשאר, בנוסף הפרסום כלל לא אפקטיבי כי הוא התפלא בכלל שהתקשרתי דרך האתר.

כל פיפס קטן שלי שאני מנסה לשאול האם יש באפשרותי לראות מה רשמתי, או כל מילה לחוסר צדק מהצד שלי, הבחור הנחמד שמנהל את האתר מתחיל לאיים בטלפון שבדרך הזאת אני אדבר עם המחלקה המשפטית, בנוסף הוא אמר שפרסום באתר עולה כ2000 ש"ח.
האם יש לי אפשרות לתבוע אותם על סחטנות?

John the Savage

New member
למה אתה מסתבך?

זה לא רעיון מוצלח לנהל שיחות טלפון עם מנהל האתר. זה לא יעזור לך בכלום, ואתה עלול גם להגיד דברם שיפגעו בך בסופו של דבר.

ולא, אין אפשרות לתבוע על סחטנות. חבל, כי יותר מידי גורמים משתמשים באיום תביעה ו"הצעת פשרה" בכדי להוציא כספים מאנשים, אבל לרוב אין כאן עילה לתבוע על ניסיון סחיטה.

ahavunag

New member
העניין הוא שאין לנו בכלל רכוש

ככה שגם אם תובעים אותנו, מה הוא כבר יכול לעשות לנו? אפילו במקרה שבו הוא מנצח בתביעה, אני לא אשלם לו, מה יעשו לי? הוצאה לפועל? מה יקחו לי, את הפלאפון?

למה אני מדבר איתו בטלפון? אני מנסה לדבר ללב שלו, שאין לי כסף, שאני סטודנט בתחילת דרכי ואני לא עובד כבר הרבה זמן, לעומתו שהוא מפוצץ בכסף. אבל כנראה שאין לו לב.

אני לא עשיתי שום דבר שפגע בו בשום צורה, כולה פרסום בפורום, פורום זה מקום ציבורי, והחוזה שלו הוא לא חוזה רגיל, ואני כל החיים בפורומים.

הבנאדם נוכל ומתחזה, הוא אמר לי לדבר עם המזכירה שלו והמציא לה שם, כשבפועל הוא נתן לי לדבר עם אשתו בעלת שם אחר.
הוא אמר לי שפרסום של באנר בפורום מחירו 2000 שקל לחודש, זה הגיוני? מי משלם 2000 שקל לבאנר, זה שקר. הוא אומר לי בטלפון "אתה את הפרסום שלך כבר קיבלת", כשבפועל לא קיבלתי שום פרסום.
יש באתר שלו המלצות רבות ואפילו פרסומים.

לא אעשה לך חקירת יכולת

אבל יש מעט מאד אנשים שאין מה לקחת מהם, ואלה בד"כ דרי רחוב. לא מושב שאתה כזה.

למעלה