לפני שאענה, זה אחד המקרים בהם חשוב לציין
אני לא עו"ד, ואין לראות בכל מה שאני כותב פה יעוץ משפטי.
קודם כל, נתחיל מהסוף. אתה שואל האם פרסום כזה עלול להוביל לתביעה משפטית, והתשובה לשאלה הזו היא כן. זה עלול להוביל לתביעה משפטית. כל מה שהצד התובע צריך בכדי להגיש תביעה זה להכין כתב תביעה, להגיש אותו לבית המשפט ולשלם אגרה. אז כן, הם יכולים לתבוע אותך, אם הם מוכנים להשקיע זמן וכסף בעניין. השאלה האם במקרה כזה הם יזכו במשפט או לא זו כבר שאלה נפרדת.
לא ציינת האם האתר דורש הרשמה ולחיצה על כפתור או סימון X במשבצת בה אתה כותב שאתה מאשר את פרטי החוזה. מכיוון שמדובר בפורום, אצא מנקודת ההנחה שכן. במקרה הזה, מדובר בחוזה לכל דבר בין הצדדים. מכיוון שמדובר בחוזה שנכתב על ידי צד אחד ללא אפשרות לשנות אותו, מדובר בחוזה אחיד. חוק החוזים האחידים קובע שבמידה ותנאי מסויים נחשב ל"תנאי מקפח", הוא אינו תקף. החוק גם קובע רשימה של תנאים שחזקה שהינם תנאים מקפחים. פיצוי מוסכם אינו אחד מהתנאים האלו, אבל קיימת שורה של תקדימים בהם בית המשפט קבע שפיצוי מוסכם בגובה לא-פרופורציונאלי לנזק הוא אכן תנאי מקפח, ולא ניראה לי שיהיה קשה לשכנע את בית המשפט שפיצוי מוסכם בגובה 100,000 ש"ח הוא לא-פרופורציונאלי.
בנוסף לכך, גם בלי קשר לחוק חוזים אחידים, במקרה של פיצוי מוסכם בית המשפט רשאי להפחית את גובה הפיצוי במידה והוא בגובה לא סביר, אבל במקרה של חוזים אחידים, ניתן לבטל את הסעיף הזה לגמרי כתנאי מקפח.
אז ההערכה שלי היא שבמידה והאתר יחליט לתבוע אותך, יש לך סיכוי לנצח במשפט ולצאת ללא תשלום פיצוי לאתר. ושוב אני מזכיר שזו רק הערכה אישית שלי ואני לא עו"ד, ואני גם לא מכיר את שאר הפרטים בחוזה, ולא יודע אם קיימים סעיפים אחרים בחוזה או פרטים אחרים בהתנהלות הצדדים שיכולים להשפיע. אבל אם יחליטו לתבוע אותך, עדיין תצטרך להשקיע בעניין זמן וכסף (שאולי יוחזר לך ואולי לא).