פרסום בתי עסק באתר היישוב

fino

New member
פרסום בתי עסק באתר היישוב

שלום, בניתי אתר עבור היישוב הקהילתי שלי ואני רוצה לפרסם את בתי העסק באתר בחינם. הכוונה לרשום את שם בית העסק, כתובתו וטלפון בלבד. האם אני מחוייבת להתקשר לכל בית עסק ולבקש את אישורו לשם כך? או שמא מותר לי את הנתונים הנ"ל לפרסם באתר היישוב הקהילתי מבלי קבלת אישורם של בתי העסק? ואותה השאלה גם לגבי בעלי מקצוע כגון פסיכולוגים ומטפלים הוליסטיים מהיישוב (האם אני זקוקה לאישורם לצורך פרסומם באתר) תודה מראש!

יש פה שני עניינים

שצריך לברר: א. מאיפה אתה שואב את הנתונים ובאיזו צורה (כי אם אתה מעתיק מקובץ שהוא יצירה יכולה להתעורר בעיית זכויות יוצרים. אני כמובן לא פוסק, זה עניין של גוונים לא של שחור לבן) ב. ציינת בין היתר פסיכולוגים, אז חשוב לציין שיש מקצועות כגון פסיכולוגים, עו"ד, רופאים, רו"ח, שכפופים לכללי אתיקה מקצועית. יש מגבלות מסויימות לגבי האופן בו הם רשאים לפרסם את עסקיהם. אם תפרסם אותם בצורה מסויימת, זה עלול לגרום קודם כל נזק להם. אח"כ הם יכולים אולי לבוא אליך בטרוניות.

fino

New member
התחייבות לתקנון האתר

שלום הקמתי אתר עבור היישוב שלי ואני גם מנהלת של הפורום של היישוב. בפורום אני מעוניינת שכל גולש יבטא הסכמתו לתקנון האתר בטרם יוסיף תגובה לפורום. אני לא רוצה שיאלץ לסמן בריבוע וי של "קראתי את התקנון ואני מסכים לו", כי יש לנו הרבה טכנופובים ביישוב (לסמן? איפה? מה?) ולכן הייתי מעדיפה פשוט להוסיף הערה: " לתשומת ליבך, הוספת הודעה מהווה הסכמתך לתקנון האתר" עם קישור לתקנון האתר שאלתי: האם מבחינה משפטית זה תופס ההערה הזאת בלבד כלומר האם היא מהווה התחייבות שלו לתקנון? או שמא נדרשת הסכמה פעילה שלו לתקנון האתר כלומר שיסמן וי שהוא קרא את התקנון ומסכים לכל תנאיו? תודה!

למעלה