פרסום ב ynet :

פרסום ב ynet :

"צה"ל וגם ראש אמ"ש סבורים שמסלולי ההסדר והנח"ל חשובים וצריכים להמשיך להתקיים. עם זאת יש לצה"ל מצוקת כוח אדם ולכן ראוי לדון באורך השירות הפעיל בכל מסלול". בפגישה שהתקיימה בספטמבר 2007 שיתף הרמטכ"ל את הרבנים בכוונתו להארכת תקופת השירות מ-16 חודשים ל-22, נוכח אחוזי ההשתמטות הגבוהים. אז איפה אותם אלו שאומרים שאין השתמטות או שלא צריכים אנשים בצה"ל?? הפעם זה לא אני אומר שיש השתמטות גבוהה ויש מצוקה של כוח אדם , אלא הרמטכ"ל ושטרן .

Moridin

New member
מה אתה מצפה שהם יגידו?

"בבקשה, קחו לנו את כוח האדם, אנחנו מוצפים. הצילו! וגם תקצצו תקציבים באותה הזדמנות. תודה." "נוכח אחוזי ההשתמטות הגבוהים"... נו באמת. בשנים האחרונות צה"ל לא קטן, הוא אפילו גדל מבחינת כוח אדם. אז מאיפה פתאום נוצר המחסור? מה שבאמת קרה זה ששטרן רוצה לבטל את ישיבות ההסדר (הוא מפורסם/ידוע לשמצה בזה) מטעמים אידיאולוגיים. אני מצטט את זבולון אורלב, ממנהיגי הציונות הדתית: "ראש אגף משאבי אנוש מנהל קמפיין נגד ישיבות הסדר ונוקט בגישה חד צדדית במקום בגישת הידברות שנהוגה זה עשרות בשנים". לכן שטרן בא וצועק שחייבים לבטל את ישיבות ההסדר, והתירוץ שלו הוא "בגלל ההשתמטות". נו מילא. אני מרגיש קצת מוזר שאני צריך להסביר לך את זה.

אתה בכוונה מתעלם שכתוב "הרמטכ"ל"???

לא שטרן , הרמטכ"ל אומר שיש השתמטות גבוהה . אז גם הרמטכ"ל מנהל קמפיין ? ואז מה אם זבולון אורלב אומר ששטרן מנהל קמפיין?? זה אומר שזה נכון?? ואולי באמת צריך כוח אדם ואחוז ההשתמטות גבוה??? זה שאתה לא מסכים עם זה , זה לא אומר שזה לא נכון . אני מרגיש מוזר שאני צריך להסביר לך את זה...

Moridin

New member
אז הרמטכ"ל הצטרף לשטרן

נגד הציונות הדתית. זה לא אומר שיש מחסור בכוח אדם בצבא.

זה גם לא אומר שאין . ואני מאמין לאשכנזי

שיש מחסור באנשים . אתה יכול לחשוב עד מחר שאין מחסור , זה לא אומר שזה באמת ככה...

Moridin

New member
למה אתה מאמין לו?

אם לא היה מחסור באנשים, הוא היה אומר שיש מחסור באנשים ולא עושה כלום בנידון. אם היה מחסור באנשים, הוא עדיין היה אומר שיש מחסור באנשים, אבל פועל כדי לשנות את המצב. כמו שאתה יכול לראות, האמירה שלו חסרת משמעות, ופעולות - הוא וראש אגף משאבי אנוש שלו מכלים את זמנם ברדיפה אחרי כאלף אנשי ישיבות ההסדר כדי להאריך את השירות שלהם בשישה חודשים, בזמן שיש כמאה אלף יהודים שבכלל לא מתגייסים לצבא. אבל אחריהם לא רודפים. הם פשוט לא חשובים לרמטכ"ל. אז מי אתה שתתווכח איתו?

אני לא מתווכח עם אף אחד איך הגעת לזה?

ציטטתי את הרמטכ"ל שאומר שאחוז ההשתמטות גבוה ויש מחסור כוח אדם . איפה אתה רואה שאני מתווכח איתו? אתה זה שלא מאמין לו , זכותך . אגב , מדוע הינך חושב שאם לא היה מחסור בחיילים , הוא היה אומר שיש מחסור באנשים ולא עושה כלום בנידון?? דיברת איתו לאחרונה ולא סיפרת לנו? או ששוב עמוס ידלין יוצא ממך כמו תמיד...

Moridin

New member
כי הוא מנכ"ל של חברה ממשלתית

מתי בפעם האחרונה שמעת את מנכ"ל חברת החשמל אומר שיש לו הכל, הכל בסדר, לא צריך עוד תוספת משאבים?

koneko90

New member
כן אה..

קונזנסוס שלם עשית פה... רמטכ"ל, בכירים (ובניהם אכ"א) טוענים חזור ושוב שיש מחסור גדול בכוח - אבל לא, אתה זה שצודק. -.-

אני לא גנזתי שום דבר

ההודעה שלך למעלה , שלא לדבר על זה שאין לי יכולות כאלה ואחרות בפורום , בטח שלא לגנוז הודעות . ולגבי המקרה שלך , צר לי שלא הסתדר לך איך שרצית , לצערי הרב ישנם מקרים כמו שלך שלא כל כך מצליחים להסתגל לצבא , אך מפה ועד לעודד השתמטות הדרך ארוכה...(אני לא אומר שאתה מעודד , אך יש אחרים שכן) .

איזה שטות

אתמול פורסמה כתבה בNRG מנתונים של צה"ל שבו הם מודים כי הם נלחמים על כל טירון, אבל אין דאגה ויחידות החי"ר מלאות עד אפס מקום. ואתה מדבר על שטרן? .. אני לא רוצה להשתמש במילים שיגרמו למחוק את ההודעה הזאת. אבל הבנאדם הזה עלוב, ומזמן היה צריך כבר לעמוד בבית משפט עם כל ההתבטאויות שלו וההצעות שלו.

טוב עשית שלא השתמשת במילים לא הולמות

אחרת סביר להיח שהיית נחסם והודעתך הייתה נמחקת . ולא הבנתי מה השטות פה? זה לא משהו שאני המצאתי , הרמטכ"ל אמר בכבודו ובעצמו שאחוז ההשתמטות גבוה . בכל מקרה מי אמר שחייבים להתגייס ליחידות חי"ר? יש עוד המון תפקידים שאפשר לשרת בהם . ועובדה שכמו שאמרת , צה"ל נלחם על כל טירון .

Moridin

New member
הפתעה גדולה, הצבא לא מדכא את הקמפיין

נגד ההשתמטות. אני בהלם. כל תפיסת העולם שלי צריכה להשתנות עכשיו.

user4576

New member
בפעם האינסוף: מדובר על לוחמים../images/Emo70.gif

ל - ו - ח - מ - י - ם
מה לא ברור? כשראש אמ"ש דיבר (בכתבה שהבאת) על מצוקת כוח אדם הוא בסך הכל טען שיש מחסור בכוח אדם לוחם. אנחנו טוענים יש עודף מטורף בכוח אדם לא-לוחם. ואתה שוב ושוב ושוב ושוב ושוב מביא לנו "ראיות" לכך שיש מחסור בכוח אדם לוחם - דבר שהוא בלתי רלוונטי ל-ח-ל-ו-ט-י-ן לכל מה שאנחנו מדברים עליו. אז מספיק כבר עם הדוגמאות הלא קשורות האלו, די
. כמה פעמים אפשר לעבור על הנקודה הזו

למה בלתי רלוונטי???

אתה מצדיק השתמטות , אני מביא דוגמה לכך שיש מחסור בכוח אדם ואחוז ההשתמטות גבוה (לפי דברי הרמטכ"ל) . לא יודע מי זה "אנחנו" ולא יודע את מי אתה מייצג . שורה תחתונה : יש מחסור בצה"ל בכוח אדם (בין היתר בגלל ההשתמטות) וזה רלוונטי מאד לפורום הזה . אם יש לך הסתייגויות למיניהן פנה למנהל הפורום אולי הוא יעזור לך .

user4576

New member
זו לא השורה התחתונה, אתה משקר במצח נחושה

השורה התחתונה היא שאולי יש מחסור בכוח אדם לוחם בצה"ל, אבל יש עודף עצום בכוח אדם לא-לוחם בצה"ל. אתה עושה את עצמך כאילו אתה לא מבין את ההבדל בין לוחמים לבין ג'ובניקים, כדי להצדיק את מה שאתה אומר - זה סוג של שקר. אתה יכול לכתוב בפורום מה שאתה רוצה, רק אל תנסה להציג את זה באופן שיקרי כאילו זה משהו שסותר את הטענה שיש עודף עצום של כוח אדם לא-לוחם בצה"ל, כי זה בלתי רלוונטי לחלוטין לגבי הטענה הזו. אתה באמת לא מבין? ואני מדבר בשם האנשים שפנית אליהם כשכתבת: "אז איפה אותם אלו שאומרים שאין השתמטות או שלא צריכים אנשים בצה"ל??"

קודם כל

תדבר בשם עצמך , אל תדבר בשם אחרים . דבר שני , לא רק אצל הלוחמים יש מחסור , איפה שאני משרת במילואים יש בוודאות מחסור במילואים ואני לא משרת בתור קרבי . אז אין פה שום קשר ושום נעליים . הכתבה הזו עסקה בכך שיש מחסור בכוח אדם ואחוז ההשתמטות גבוה . זה כתוב בכתבה ואני לא ממציא את זה , אז אם כבר מי שמסלף עובדות ומשקר זה אתה , כשאתה בא ומודיע קבל עם ועדה שבכוח אדם לא לוחם יש עודף עצום , כי אני יכול להוכיח לך בדיוק ההפך .

למעלה