פרסום לא חוקי של כתובות אימייל של גולשים באתר

armid

New member
פרסום לא חוקי של כתובות אימייל של גולשים באתר

אם במידה ואתר מפרסם (הקובץ נמצא לא מאובטח וניתן לגישה על ידי אדם שלא קשור להנהלת האתר) בכוונה או שלא בכוונה את רשימת הגולשים עם כתובת האיימיל שלהם (מדובר ברשימה של כ 9000 כתובות מייל) האם זה חוקי לפרסם כתובות מייל של אנשים שלא רצו בכך? מה ההליכים שאני יכול לנקוט כנגד האתר ומה סכום התביעה המינימלי שיוטל על בעלי האתר? תודה עידן

פרסום כתובות דוא"ל

כתובת דוא"ל איננה (לפי הפסיקה הקיימת) מידע אישי או מידע אישי רגיש ואין איסור לפרסמה. במידה ומסרת את הכתובת שלך לאתר ובעלי האתר הבטיחו לך (ע"י פרסום תקנון או "מדיניות פרטיות") שלא יעבירו את הכתובת לצד ג' ללא רשותך ועשו זאת, המדובר בהפרת חוזה. כדי שתוכל לקבל פיצוי, יהיה עליך להוכיח נזק. סכום תביעה זה משהו שהתובע מחליט ולא משהו שבית המשפט מחליט. בית המשפט מחליט אם וכמה פיצוי לפסוק, לא כמה לתבוע. במידה ותוכיח את עילת התביעה שלך, ותוכיח את הנזק, בית המשפט יפסוק לך את הנזק. בדיני נזיקין קיים עיקרון של "בית המשפט אינו עוסק בדברים של מה בכך" הידוע כ de minimis. כלומר, הנזק כתוצאה מעוולה בנזיקין, צריך לא להיות דבר של מה בכך כדי שבית המשפט ידון בתביעה.

armid

New member
פרסום רשימות זה כמו לתת לצד ג'

אם אני מפרסם משהו באינטרנט - נניח רשימת כתובות מייל של כל משתמשי אינטרנט זהב זה כמו לתת את זה לצד ג'... כי לכל אחד יש גישה לרשימה והוא יכול לעשות בה ככל העולה על רוחו נניח לשליחת דואר פרסומי מה שאתה אומר זה שאם הקמתי אתר ופרסמתי אחרי כמה חודשים את כל הכתובות מייל של מי שנרשם לאתר שלי זה חוקי כל עווד לא כתבתי אחרת בהסכם הרשמה? אותי מעצבן שהכתובת מייל שלי עכשיו מופיעה לה שם בשימה ארוכה של כתובות מחכה שיגיע ספאמר שיתחיל לשלוח לי מיילים אני לא מאשים אותו אלה את האתר שפרסם את הכתובת

יש הרבה מאד דברים מעצבנים

עיצבון אינו עילת תביעה. לעצם העניין: אם אתה נרשם לאתר פלוני ובעל האתר לא הבטיח לך שהוא ישמור את כתובת הדוא,ל שלך בסוד, הוא חפשי לתת אותה למי שהוא רוצה, להכניס אותה לרשימה, לתת את הרשימה, למכור אותה, ולפרסם אותה בראש חוצות.

armid

New member
thanks

טוב שוב מבין אנוכי שאין על מי לסמוך חוץ מעל מי שמת הינה הצהרת הפרטיות של האתר: . החברה והפורטל רשאים להשתמש ולאסוף למאגר המידע של החברה, את הפרטים שנמסרו על ידי הגולש/המשתמש לצורך שיפור השירותים המוענקים על ידה, ליצירת הקשר עם המשתמש, לצורך עדכונו בדבר מבצעים ו/או בנוגע לשירותים ומוצרים המוצעים על ידי החברה ו/או צדדים שלישיים עמם נמצאת החברה בקשר, ובכלל זאת אך לא רק באמצעות משלוח דוא"ל ו-SMS. כמו-כן, החברה והפורטל רשאים לעשות שימוש בפרטים האמורים לצורך ניתוח ומסירת מידע סטטיסטי לצדדים שלישיים, לרבות מפרסמים ומטרות שיווקיות אחרות. מידע זה לא יזהה את המשתמש אישית ולא יכלול מידע רגיש כהגדרתו בחוק הגנת הפרטיות. עכשיו אני מבין את כל האנונימים למינהם - אפשר להשיג כל כך הרבה מידע על אנשים דרך האירנטנט וזה גם כל כך פשוט תודה רבה על העזרה

למעלה