פרסום ספרים

  • פותח הנושא H6
  • פורסם בתאריך

H6

New member
פרסום ספרים

חשבתי שאני יפתח דיון ספרים שבו אפשר להמליץ על ספרים טובים שעוזרים בציור אז לכל מי שיש ספר טוב שיפרסם
 

The Flash

New member
............

לפחות תכניס ללמוד לצייר קומיקס שאנשים שיכנסו לכאן לא יתבלבלו לגמרי ויחשבו של זה פורום ציור(אבל לא נורא גם בלי זה חושבים את זה)
 

*GormE*

New member
הספר של משה יהלום!!!!

בצחוק, אני לא ממליצה לאף אחד הוא ממש מזעזע
 

Lotus floweR

New member
הא! יש לי אותו!!!!!!

את הספר של משה יהלום!!! דודה שלי קנתה לי כשהייתה בכיתה ז´ או משו... חחח...הוא באמת מסריח.
 
Wizard

כמעט בכל חודש ב- Wizard יש כתבה בשם Basic Training שם נותנים ציירים ידועים טיפים לציירים חדשים.
 

chatenoire

New member
טוב, נו

אתם דורשים את זה! How to Draw Comics - the Marvel Way של סטאן לי וג´ון בוסמה (Stan Lee and John Buscema) ואחד דומה ברעיון אבל הרבה פחות טוב לדעתי: How to Draw Comic Book Heroes and Villains של כריסטופר הארט (Christopher Hart). ואם אתם ממש *ממש* רוצים לענות את עצמכם: Perspective! For Comic Book Artists של דייויד צ´לסי (David Chelsea).
 
ויש גם את

HOGARTH וכל סדרת ספריו (יש איזה ששה כאלו): על ידים,פנים,אנטומיה, קמטי בד, עיצוב תלבושות, פרספקטיבות וכ"ו. וגם HOW TO PLOT THE RIGHT WAY של וויל אייזנר, אמנם עוסק בעיקר בכתיבה וחלוקת פאנחלים אבל משם גם מגיע לנושא הציור. ויש את הספר PANEL CONCEPTS DISCUSSIONS שאין לי מושג מי כתב, אבל צריך להגיע אלי מחו"ל בזמן הקרוב. לגירי יש ספר מתחום האומנות ובעברית שנקרא "ציור ורישום" של אחד בשם ב.מ. וכטהיימר, שהיא משתמשת בו לפעמים. יש את סדרות העזרים שנקראות ליאונרדו ועוסקות במגוון כל כך גדול של נושאים שפשוט חבל על הזמן מלציין (למרות האוריאנטציה המיידית לאומנות הם שימושיים גם לקומיקס). יש גם דברים יותר ספצפיים מבחינת דמויות וסדרות כמו: DANGERGIRL SKETCH BOOK של J SCOTT CAMPBEL, JAY ANACLETO PORTFOLIO , כל סדרת HOW TO DRAW שכבר הגיע לחוברת 27 חודש שעבר, HOW TO DROW MANGA שנמצאת במספר 17 , COIC COLOR ADVANCED CONCEPTS של GURU EFX , הפורטפוליו המשולב של בוריס ווליאחו וג´ולי בל שבו גם יש הסברים על שיטות העבודה שלהם, HOW DOES ALEX DO IT של אלכס רוס ובו הסברים על שיטות עבודה בצבעי מים ושמן, INTRON DEPOT לחובבי המנגה. ואם שכחתי עוד כמה אני מתנצל. כמובן שגם כל חוברת קומיקס בכי מעפנה יכולה להיות ספר לימוד מצויין. קודם צריך את ההבנה ואת הבסיס, שניתנים הכי טוב בקורסי רישום לצערי הרב, או בהרבה אימון עצמי והעתקה ואז גם החוברות יכולות להוות ספר לימוד בזכות עצמן.
 
המחשב המטומטם בלבל לי שמות

בגלל האנגלית יצא כאילו JAY ANACLETO עשה את DANGERGIRL במקום J SCOTT CAMBEL!!! DAMN´, THAT STUPID NT VERSION I USE!!!
 

comicsgirl

New member
ואיפה?

ואיפה לעזאזל משיגים את כל הספרים האלה? (בסטימצקי אין...) יש לי שני ספרים- אחד של אורי פינק (שכולם אמרו שהוא לא משהו) ואחד של כריסטופר הארט (שגם הוא לא משהו...). את הספר שאביב המליצה עליו אני מתכננת לקנות אבל הוא ממש יקר! וחוץ מזה איפה אפשר להשיג את הספר של J(hon) scott campbell?
 
הסקטצ´בוק של DANGERGIRL

נקנה לפני שנתים, מאז הערך שלו לפי וויזארד רק עולה בעקביות... (ע"ע השרשור של צבי קוייטש על הפוטנציאל הכלכלי באספנות קומיקס). רוב האחרים אם לא כולם, הם תוצאה של הרצון העז של גירי כציירת לדעת כמה שיותר וללמוד כמה שיותר, ולהבין כמה שיותר "איך אחרים עושים את זה", אולי חוץ ממה שקשור לכתיבה ועיצוב העלילה/פאנלים, שזה יותר התחום שלי... את ספרי ליאונרדו אפשר להשיג בחנויות אמנות, ואפילו בקרביץ יש חלק מהם (לפחות בקרביץ של פ"ת יש...) את ב.ט. וכטהיימר אפשר לקנות בכל מיני חנויות בפרים (ראינו שנה שעברה בשבוע הספר בהוצאת אחיאסף). את כל הפורטפוליו למיניהם, צריך לעקוב אחרי הפריוויו החודשיים, או להתעדכן דרך אתרי קומיקס כמו NEWSARAMA, וויזארד וכ"ו ולראות מתי מפרסמים. את ספרי האמנות הכבדים אפשר להזמין דרך חלק מספקי הקומיקס הבינ"ל או דרך אמאזון, BOOKMARKET וכ"ו... ואהה, כן, זה גם עושה חור בכיס. היו תקופות טובות יותר כלכלית שיכולנו להוציא 400 ש"ח בחודש על קומיקסים וספרי אמנות קומיקס. בזמן האחרון אנחנו בצמצומים... עוד מקור טוב לרעיונות, הם חוברות שפיץ בהוצאה המורחבת אחת לשנה (למי שלא יודע, שפיץ עיתון אגודת הקריקטוריסטים והמאיירים הישראלים).
 

Silver Surfer

New member
בקשר לספר

לא הבנתי משהו על הספר הזה, במארוול יש הרבה ציירים, אז לפי איזה צייר הם מלמדים לצייר?
 

chatenoire

New member
ציירים וציור

לכל צייר קומיקס יש את הסגנון שלו, שמתבטא לפעמים בדברים קטנים כמו דרך ציור שיער או בדברים משמעותיים כמו עיוות פרופורציות שלם, אבל עד כמה שידוע לי, כל אומן מתחיל את דרכו מלימוד האמנות הבסיסית של ציור קומיקס - הנה הראש, הנה עמוד השדרה, הנה טכניקה ליצירת דרמה בפאנל, ככה כדאי לצייר דמות כדי לגרום להם להראות בתנועה. אחרי שיש לו את הכלים הבסיסיים, יכול האומן להמשיך ולפתח את הסגנון האישי שלו. הבעיה באנשים שמתחילים ללמוד מעתקת אמנים אחרים היא שהם מתרכזים בסגנון שפיתח לעצמו האמן, ולא בבסיס, שלפעמים קצת נסתר אבל חשוב הרבה יותר. הספר מאויר באמנותו של ג´ון בוסמה, אמן אולד-סקולי למדי, בלי נטיות סגנוניות קיצוניות. הוא נכתב לפני כעשרים שנה, כשאמנות הקומיקס המיינסטרימית עדיין היתה די סולידית מבחינת הסגנון, לכן קל מאוד ללמוד ממנו את הבסיס בלי ליפול לטעויות שמבוססות על תוספות אישיות של אמנים. כמו כן, ספר שמגדיר את עצמו כ"ספר לימוד לציור קומיקס" מן הסתם יעשה את כל המאמצים להציג זווית ניטרלית ואובייקטיבית עד כמה שאפשר מבחינת איך נכון לצייר.
 

ויאגרה

New member
ג´ון בוסמה...

הלך לעולמו לפני כמה חודשים, אחרי שנאבק במשך זמן רב במחלת הסרטן. אחד הציורים הכי מפורסמים שלו היה בעמוד האחרון של חוברת של האוונג´רז לפני הרבה מאוד שנים, בה ניראה ה-Vision, אנדרואיד (רובוט דמוי אדם) ואחד מחברי הקבוצה, בוכה, כאשר מתחת לציור הכתובת "אפילו אנדרואיד יכול לבכות"...הציור הופיע במחווה שערכו לו באוונג´רז זמן קצר לאחר שמת, בנוסף לתגובות של מיטב היוצרים בתעשיית הקומיקס.
 
למעלה