פרסום עוולה שעשו לי בלי לפול להוצאת דיבה

keshet zeevy

New member
פרסום עוולה שעשו לי בלי לפול להוצאת דיבה

היי! יש לי סיפור על חנות שמכרה לי סחורה פגומה והתנהלה בצורה איומה. אני מאוד מעוניינת לספר את הסיפור על גבי הבלוג שלי וכך להזהיר אחרים מאותה החנות. הסיפור שלי מגובה בתמונות ויש לי עדים. ברגע שאפרסם את סיפור יצוצו בעלי החנות ויאיימו עלי בתביעה על הוצאת דיבה באם לא אמחוק את הרשומה (עשו לי את זה כשסיפרתי את הסיפור באחד הפורומים ברשת ונאלצתי לבקש שההודעה תימחק). האם הדרך היא לגשת לבית משפט לתביעות קטנות ולתבוע אותם על עוגמת הנפש שנעשתה לי על ידם, ורק כשאזכה אוכל לפרסם את הסיפור? האם ישנה דרך אחרת בה אני יכולה לקבל אישור על כך שהנתונים אותם אכתוב הם אמת וכך אוכל להעלות אותם בלב שלם ובלי פחד מתביעות שונות? תודה, קשת

ניסיון תשובה

ראשית אבהיר כי יש לנקוט במשנה זהירות בבואך לפרסם האשמות/טענות כנגד אדם/אישיות משפטית אחרת אשר שעלולות לבזות או לפגוע. כמעט בלתי אפשריל לדעת מראש האם פרסום עתידי יהווה לשון הרע או לא כאשר התשובה לכך נגזרת מהנסיבות הספיציפיות של כל מקרה ומקרה. למקרה הרלוונטי ניתן להציע שני פתרונות: 1. לנקוט צעדים או הליכים משפטיים כנגד החנות ללא פרסום ברבים מה שבפועל יבטיח כי לא תהיה חשיפה לתביעה "לשון הרע". 2. לפרסום בבלוג את הפרטים המדוייקים של המקרה ללא תוספות השמצות וכיוצא באלה אלא רק את העובדות היבשות שכל קורא יוכל לשפוט בעצמו גם במקרה כזה יכול לבעל החנות ישאף להסתיר או למחוק את הדברים ויטען לפגיעה בשמו הטוב אך הסיכון לתביעה בגין לשון הרע יהיה נמוך באופן יחסי. מובן שאם תתני לבעל החנות הזדמנות להגיב על הדברים הסיכון יפחת עוד יותר.- במקרה שצוין יכול ויעמדו לזכותך ההגנות המנויות בחוק. יש לשקול את צעדיך בחוכמה ובזהירות, כאשר לדעתי חשוב לפנות לייעוץ פרטני בטרם פרסום הדברים.

keshet zeevy

New member
תודה על התשובה המושקעת

הומלץ לי ע"י אדם נוסף לפרסם עובדות יבשות ולפני כן לתת לאדם אחר לקרוא את תוכן הדברים על מנת שיחווה דעתו על העובדות- האם אכן יבשות או שהכנסתי לתוכן מעט מהרגשות שלי. אני אחכה קצת להתקררות הכעס שלי ואז העלה על הכתב את הכל, ואולי אף אגש לתביעות קטנות (את הכסף שארויח אתרום, המטרה שלי בתביעה היא שכתב התביעה יעלה לרשת ואנשים ידעו להיזהר מאותה החנות). תודה רבה, קשת

michael48

New member
הגש תביעה קטנה

ואחרי שתזכה, פרסם את פסק הדין איפה שתרצה. אפילו ב CNN

למעלה