פרסום ראשוני של סיפור (1/2)

CratosReign

New member
פרסום ראשוני של סיפור (1/2)

ערב טוב! זהו הסיפור הראשון שאני מפרסם פה; אני מקווה שלא פספסתי איזשהו נוהל היכרות כזה או אחר... ביקורת בונה תתקבל בברכה, ותודה רבה מראש על זמנכם. קרני בוקר חמימות הזדחלו באיטיות מבעד חלון חדר השינה אל עבר מיטת הטייס ואישתו. בוקר שטוף השמש העירו לאחר לילה אוהבים ארוך ומענג. הטייס פקח את עיניו ושניות מספר לקח לו להבין כי זה לא היה חלום. הוא היה ער והוא היה בבית. מחשבות התחילו לזרום למוחו על המשלחת, על העדרו הממושך ועל חזרתו. רק לפני שבוע ימים, הוא זכר, כי היה לקראת הכניסה למערכת השמש והוא זכר גם בבירור את אותן השעות הארוכות של ציפיה. 8 שנים מהמראתו ועד חזרתו לחום אהבתה של אישתו. הוא חשב, מביט בעיניה. 'כמה אני אוהב אותה. 8 שנים ציפיתי לרגע שבו אוכל להרגיש את מגע עורה ולהריח את ניחוח שערה'. אבל פרטי המשלחת המשיכו לזרום למוחו והוא נזכר, הוא הרגיש, הוא ידע. מצב רוחו התחיל להשתנות. "בוקר טוב יקירי". "בוקר טוב". "אינך מרגיש בטוב?". אישתו הופתעה מנימת קולו. היא הרגישה כי בעלה מרוחק ממנה. "אני בסדר". שתיקה קצרה מילאה את החדר. היא אמרה, "אם יש משהו שמטריד אותך שתף אותי. אני תמיד לצידך. האם זאת הייתי אני אתמול בלילה?". הטייס לא השיב לשאלתה, "התגעגעתי אליך..." הוא אמר במקום. היא חייכה. תגובתו, אם כי מרוחקת של הטייס, גרמה לה להרגיש מאושרת. היא נשענה על ידה, הביטה בעיניו והוא ליטף את שערה הלבן שגלש ברכות על כתפו והתפזר על המיטה. הם שכבו זה לצד זה בשקט. הטייס אמר, "זה לא קשור אליך. את היית נהדרת אתמול בלילה. זה בגלל יצור שראיתי כששהיתי על הכוכב הארור ההוא". "אבל חשבתי שאמרת שאין שם חיים היותר מפותחים מחד תאים". היא הופתעה. "כן, אמרתי. אבל זה המידע שניתן לנו בעת היצאה לשם, את מבינה. ממרחק כמו זה אי אפשר לדעת עד כמה הביוספירה מפותחת. כשחזרנו היה בידינו מידע רב על ביוספירה הרבה יותר מפותחת מצורות חיים פרימיטיביות וזה היה גורם ליותר מדי התעניינות בכוכב. כך שלאחר שהנתונים עברו בדיקות אמינות הממונים על יחסי אנוש החליטו כי כל מידע על המשלחת יעלה לסיווג צבאי. פקדו עלינו להגיד כי בדיקות מקיפות מקרוב לא גילו שום פרטים חדשים, אין שם שום דבר חוץ מחיידקים ואצות. זה היה הכיסוי שלנו למקרה שהתקשורת תרצה לסחוט מאיתנו פרטים". הוא נאנח, "בכל מקרה, תקשורת או לא, בשבילי את הרבה יותר חשובה מהם ואני מצטער על כך שלא סיפרתי לך יותר פרטים כשהתעניינת. אני לא ידעתי איך להגיב כשראיתי אותך עומדת מולי לאחר כל השנים האלה. זה היה כמו חלום שגלש למציאות. אני לא התכוונתי לשקר". קולו רעד. "אני לא רואה בזה שקר", אמרה אישתו. "ממילא לא היה לנו יותר מידי זמן לדיבורים עד לפני אתמול. היית בהלם". היא חייכה, "אני מבינה איך אתה מרגיש. 8 שנים הרחק מהבית זה הרבה זמן. מה כן, איני מבינה דבר אחד. אם אמרת שזה יצור או חיה. מה ראית בה שהיה יכול כל-כך להשפיע עליך?" "המבט שלה". ענה הטייס. "קשה לי להסביר זאת במילים. בנסיבות שבהן הייתי..."הוא נשכב על הגב והביט בתקרה. "לקח לנו שלוש שנים להגיע לכוכב ושלוש שנים של ציפיה יכולות להפוך לשלושים, את יודעת, אבל הגענו. זה היה מדהים. השמים היו כל כך מוכרים. הצבע הכחול, האויר. הכל הזכיר לי את הבית, את הכוכב שלנו. הדמיון היה מדהים. האסטרונומים ניבאו זאת, שמעת על זה, אני מאמין. אני זוכר את הרעש, השמחה, התמיהה. אילו חיים אלה, האנשים שאלו". "לא תיארתי לעצמי כי הכוכב יזכיר לי כל כך את הבית. כל-כך ישנה אותי". הוא נאנח. "על כל פנים היינו במסלול מספר ימים והחלטנו לרדת לשם למרות האיסור. אף אחד לא יכול היה להסתפק רק בתצפיות". אישתו שאלה, "לא הייתם אמורים לנחות בסופו של דבר?" "לא. אסרו עלינו. אמרו שיש סכנה לזיהום". הוא הרהר לרגע , "...סכנה לשני הצדדים. תפקידינו היה רק לפקח על הרובוטים. המרחק לא איפשר פיקוח מכוכב הבית. קיבלנו הוראות מפורשות האומרות כי הירידה תתבצע רק לחילוץ ציוד שנתקע למטה. לחשוב שאנחנו היינו הכיסוי על הרובוטים למקרה שהם מתקלקלים. בכל מקרה הצהרנו כי נתקעו כמה רובוטים למטה, את יודעת... כשהם לא בדיוק למטה. תיכננו להישאר שם 3 יממות מקומיות. ביצענו כמה הליכי טיהור ויצאנו. התנתקנו מספינת האם והתחלנו בנוהל נחיתה. כולנו חיכינו כמה דקות עד שייפתחו החלונות. אלה היו הדקות הארוכות ביותר של חיי. ברגע שנפתחו החלונות כולם השתתקו. אף איש צוות לא יכל* לדבר. הרגשנו שאנחנו בלב בריאה של כוכב חדש, בית לחיים. המשכנו לכיוון האטמוספירה החיצונית מלאים בהתרגשות. נוסקים לאט, לאט, לאט". אישתו אמרה, "אני בטוחה שזה נראה מאוד חינני. אני יכולה לדמיין". היא הניחה את ראשה ליד חזהו. "כן. זה היה חינני. רק החללית כנגד הכוכב הכחול הזוהר. ראיתי צבעי כחול שלא מצאו אפילו את מקומם בשפה שלנו. הרגשתי שחזרתי בזמן. ראיתי את ביתי לפני עידנים. כל-כך שליו, כל-כך טהור. בודד אפילו הייתי אומר. אבל המציאות נדחקה פנימה כמנגנון הגנה לשפיות. ההגיון הזכיר לי כל פעם מחדש היכן אני נמצא ומול מה אני ניצב. הוא דפק על רקותיי וכל פעם הוסיף לתחושת הפליאה ויראת הכבוד. " "את יודעת, אני לא חושב שאי פעם ממש תביני את הנסיבות שבהם נוכחתי". "זה בסדר. תמשיך". היא נשכבה על חזהו והביטה בפניו בריכוז רב. "המשכנו בהליכי הנחיתה ונכנסנו לאטמוספירה, החללית התייצבה. מתחתינו ראינו שיכבת ענני גשם. החלטנו מהסקרנות לא לעבור אותם, אלא לנחות דווקא מתחתיהם".

CratosReign

New member
פרסום ראשוני של סיפור (2/2)

הטייס התרומם בכבדות והתיישב על ספת המיטה, חושף את אצבעות רגליו לקרני הבוקר. הרגשה נעימה. חמימות. הוא הסתכל על פס האור שפלש לחדרו דרך החלון המוסתר למחצה על ידי וילונות. "בסופו של דבר נחתנו. מתחת לעננים לא ניתן היה לראות את השמש. היה זה יום שגרירי רגיל. אך בכל זאת זר לכולנו, זוית קרני השמש שהסתננה מהעננים לא הייתה נכונה. אחד מאיתנו צחק על כך לאחר התבננותו בנוף מהחלון". פני הטייס לא הביעו אף לא סימן אחד של רגש. הוא ישב על המיטה ובהה בשמש שמחממת את אצבעות רגליו. "כל אחד לפני היציאה העביר בדיקות אחרונות לציוד שעליו הוא היה אחראי. אני הייתי צריך לצאת לפני כולם. הייתי טייס הסיור שאמור היה לסרוק את השטח בזמן תהליך הפריסה, מדיניות של 'ליתר ביטחון'. את יודעת, כוכב זר - ביוספירה זרה. החלטנו כי זו גם תהיה הזדמנות נהדרת לתעד את הנחיתה הראשונה על הכוכב. תמונות מזכרת לבית". "נכנסתי למטוס. כולי הייתי מלא בציפיה. שמעתי את רעש מנועי הנעילה של השמשה". אצבעות ידיו הימנית התכווצו לאגרוף ובידו השמאלית הוא גירד בעדינות את גב אגרופו הימני, הוא מצמץ עם עניו בריכוז. "ירד גשם. אני זוכר את הטיפות מתנפצות על השמשה, את הקול העמום בעת הם בוקעים את הזימזום המתמיד של משאבות וויסות האויר. ואז... ואז המחשב נתן סימן ירוק. הפעלתי את המנועים. הרעם הרעיד את כל המטוס. אני הרגשתי את הכוח, את העוצמה שבה אני שולט. הרגשתי מלא חיים", הוא צחק ברעם. " תוך דקות מספר הייתי למעלה והבנתי שאני לא היחידי שמרגיש כל-כך מרומם. צחקתי למראה הקרבאנים שכבר התחילו להתחפר. עוד לא הספקתי אפילו לסרוק את השטח את מבינה?", הוא המשיך לצחוק, "שאלתי בקשר בקול הרציני ביותר שיכולתי לביים ' ממי קבלתם אישור להתחלת הפריסה?!' ". "התשובה שאני קבלתי הייתה אף פחות רצינית משלי, כמו ילד שהוריו לא בבית. 'אאאאח לאזעזל עם כל הנהלים המחורבנים שלהם. כל מה שחשוב להם זה שהמשלחת תחזיר להם את כספם!', שמעתי צחוק ברקע". הוא נאנח. "בכל מקרה המשכתי לסרוק את השטח בעיני. שמתי לב שנחתנו לרגלי גבעה, הייתי עם גבי אליה. מסביבי ראיתי שדות של עשב. כל-כך הרבה שטח פתוח. זה היה שונה מכל מה שראיתי בכל חיי. אלה לא היו שטחים נרחבים של שממה כמו ברוב כוכבי הלכת. הרגשתי שאני מסתכל על המקום שבו תיבנה בעתיד עירנו". קולו נהיה רציני. הוא הרים את ראשו והסתכל על החלון שהיה מוסתר למחצה מאחורי ווילונות כהים. "המשכתי להתרומם תוך כדי שאני מסתובב אל עבר הגבעה. רציתי לראות מה יש מעבר לה". קולו נהיה אף יותר רציני. לאחר שתיקה קלה הוא המשיך " ברגע שבו התרוממתי מעל הגבעה ראיתי מלפני קרע בעננים שדרכו נראו השמיים. הקרע היה מתוחם על ידי קשת מלאה. זה היה יפיפה וזה משך את כל תשומת לבי למספר שניות. ואז... בזוית של העין קלטתי משהו שלא השתלב לי ברקע. הלב שלי נעצר. הבחנתי במרחק מה ממני ביצור הזה. ראיתי במבטו כי זו לא הייתה רק חיה. ראיתי כי הוא ניסה להבין את מה שמולו. הוא לא פחד. ראיתי ניצוץ של יראת כבוד. מבטו חדר דרכי, וזה לא היה הכל... הוא נראה כמונו. רגליים, ידיים, זוג עיניים. הכל היה שם. ראיתי את סקרנותי משתקפת בעיניו. הוא נאחז בחפץ כלשהו בכל כוחו, וכוח בהחלט היה לו. הוא היה הרבה יותר מסיבי מאיתנו. קשה להסביר. יותר מוצק אפשר לומר. צבע עורו היה לבן פשוט. אחיד. הוא גם היה הרבה יותר שעיר". אישתו אמרה, "לא ייתכן! אולי ראית תעתוע מרוב ההתרגשות". בגופה עברה צמרמורת. "גם אני חשבתי כך למספר שניות ואז ההגיון התחיל לפעול. יצרתי קשר עם נווט רכב הנחיתה בתדר פרטי וביקשתי שיכוון את המיכשור הטרמי כלפי המיקום שבו עמד אותו יצור. לאחר מספר שניות שמעתי קריאות וצעקות לא מובנות, לא הבנתי מה הלך שם אבל ידעתי שאני לא הוזה. פתחתי את המצערת ובשיא המהירות דהרתי כלפי מעלה אל עבר חללית האם כשאני צועק בתדר פתוח שיש סכנה לזיהום ויש לפנות באופן מיידי". הוא עצם את עניו. "מדהים..." אישתו אמרה בשקט. קולה הדהד בחדר. "לאחר שכולם חזרו לחללית האם רוב אנשי הצוות לא ידעו מה קרה חוץ ממני ומספר אנשים שישבו ליד הנווט. תוך דקות התפשטה השמועה וכל האנשים זרמו לתא הניווט. אני זוכר את האנשים עומדים מאחוריי נדהמים. אלה היו אני והנווט היושבים לפני כולם ומסתכלים על הצג שבו נראתה תמונה של חייזר לבוש בבגד פרמיטיבי ואוחז בחפץ. הוא נראה מסתכל למעלה על המטוס שלי. המטוס שממנו צילמו אותם מספר שניות. כולם למראה התמונה נזכרו בנהלים... אסור להתערב, אסור להפריע. התמונה בו חזרה על עצמה ואני לא יכולתי להסיר את מבטי מהצג. ראיתי בראשי איך נבנה עולמם והבנתי בן רגע שעולם זה שייך להם. איך ידעתי? אמרו לי זאת עיניו של יצור חושב". "לא ידעתי אם לשמוח או לדאוג, הנטל הנפשי היה עצום. המחשבה שבקרוב יהיו לנו שכנים ריחפה במוחי כל הדרך חזרה". הפוגה. הטייס אמר בצער רב, "האנשים סביבי לעולם לא ידעו על מה שקרה שם ולעולם לא ידעו שהם לא לבד". הוא קם בכבדות וניגש לחלון חדר השינה. הטייס הזיז את הווילונות ואור בוקר חמים מילא את החדר. "אני לא חוזר לשם", הצהיר הטייס. אישתו ניגשה אליו. היא חיבקה אותו במותניו, שניהם היו ערומים, מסתכלים על עולמם שבחוץ. השמש חיממה את גופם. הוא אמר לאישתו, "אני לא חוזר לטוס".

CratosReign

New member
ובקשר לציטוט שהתווסף לו...

משהו ישן שכתבתי ולא התכוונתי לשמור... התעלמות תזכה את בעליה בפרסים!

Yuli Gama

New member
תגובה

הרעיון חביב. לא חדש, אבל ביצוע רציני שלו תמיד שווה קריאה. כמה דברים מאוד הפריעו לי 1) אתה מספר לנו סיפור. למה זה רע? כי אתה צריך להראות. לא לדחוף לנו מידע עם כפית, אלא להניח לנו לאכול את זה לבד. לא להגיד שהאור האיר את טיס ואשתו, למשל (כל הפסקאות הראשונות מדברות ולא מראות). נבין שהוא טיס גם בלי שתזכיר זאת כל משפט שני. זה לא קטילה. זה משהו שהוא מאוד חשוב בכתיבה. ככל שתספר יותר כך הקורא ירצה פחות לקרוא. הסיפור צריך להיבנות מול העינים, לא להיות הרצאה לאוזן. 2) מילות טישו. המוני מילות טישו. "הנטל הנפשי היה עצום" לדוגמא תראה שהם מודאגים, תראה את התנהגותם, את הדיבור שלהם, את תנועות הגוף. אל תגיד לנו שהם מודאגים. הרבה אנשים מספרים הרבה דברים אבל זה לא אמין עד שרואים זאת לבד. 3) פיצול רעיוני - אתה מדבר על איבוד מקום שהוא נקשר ואהב אתה מדבר על הסתרת המידע עלידי הממשלה אתה מדבר על חיזרים שיצאו בקרוב לחלל (שכנים) מה מהם באמת חשוב לך להעביר בסיפור? אתה מזכיר את שלושתם לקראת הסוף. הראשון והשלישי יכולים ללכת ביחד, אבל השני ננדחף במרכז ומסיט את המיקוד של הרעיון. כדי אולי להחליט מה בדיוק אתה רוצה להדגיש, ולשכתב את הסיפור בהתאם. סה"כ הסיפור הוא מד"ב בעל פוטנציאל, אבל הביצוע זקוק לעוד שיכתובים מחכה לגרסה מתוקנת :)

למעלה