פרסום רכבים ועבירות תנועה

dino_din

New member
פרסום רכבים ועבירות תנועה

שלום, צלמתי במצלמת הרכב מספר רכבים באותו היום שמבצעים עבירת תנועה מעצבנת נורא (עוקפים תור מכוניות שממתינות לפניה שמאלה ואז בצומת פונים שמאלה מהנתיב שמאפשר ישר בלבד).

אני רוצה לנסות להעלות את המודעות לנושא באיזור שלנו ואולי ללחוץ על המשטרה לאכוף את הנושא קצת יותר באיזור מסויים.

האם מותר בפוסט בפייסבוק לצרף את סרטון הרכבים האלו כדוגמה?

Harrington

Well-known member
מנהל
זה לא שחור לבן.

אין חוק שמונע ממך את הפרסום הנ"ל, אולם אם אחד הנהגים יחליט להגיש נגדך תביעת לשון הרע (או תביעה נזיקית דומה), תצטרך להגן על עצמך במסגרת ההגנות הקבועות בחוק.

הייתי ממליץ לך לטשטש את מספרי הרכבים כמו גם את פני הנהגים ככל שניתן לזהותם בסרטון. באופן כזה אתה מצד אחד משיג את מטרתך ומצד שני מקטין מאוד את הסיכון לתביעה נגדך.

dino_din

New member
תודה, על סמך מה הוא יכול לתבוע?

איזו לשון הרע יש פה?
&nbsp
צילמתי במקום חופשי, כביש ראשי בפתח תקווה, את התנהלות התנועה.
רואים שם הרבה רכבים.
&nbsp
(אני מנסה להימנע מלהתחיל לערוך את הסרט כי נראה לי שלטשטש זה יותר מסובך).

dino_din

New member
יש שלושה מוקדים. באותו איזור בפתח תקווה

אחד (שבו יש לי רכב עם נגרר מצולםת ב 3.7 בערך ארבע וחצי) , ז'בוטינסקי לכיוון מזרח, בצומת של בלינסון. רכבים עומדים בנתיב ישר ופונים שמאלה לרב מלכה.
בצד השני, ז'בוטינסקי לכיוון מערב ליד צומת חברת חשמל (גם שם רכב עם נגרר. 4.7 בשלוש בצהריים). רכב עומד בנתיב ישר ופונה שמאלה לדרך יצחק רבין.
&nbsp
המקום הכי בעייתי הוא בצומת הזה אבל לכיוון אחר!
כאשר רכבים באים מיצחק רבין ופונים ימינה לז'בוטינסקי. שוטר שיעמוד שם שעה בצד השני של הצומת מארגן למדינה הכנסה של מליונים.
יש נתיב אחד ימינה לז'בוטינסקי, בדרך כלל עמוס נורא ורכבים עומדים מהרמזור בצומת הזו עד אחרי הצומת שלפניה.
לפניה שמאלה יש שני נתיבים. עשרות נהגים נוסעים בנתיב לפניה שמאלה עד הצומת, וברמזור מנסים להידחף ימינה. הבעיה היותר גדולה ששם הרמזור שמאלה מקבל ירוק לפני הימינה ואז הם בעצם חוסמים את הנתיב שמאלה בירוק.
&nbsp
זה כמובן מוביל לצפצופים עצבניים, הידחפויות, רכבים שנכנסים לצומת באדום כדי להידחף ימינה ולפנות את הירוק שמאלה. ונהגים מהנתיב החוקי שנצמדים ושמים גז כדי שלא יעקפו אותם (תחשוב שאנשים עומדים שם שלושה או ארבע מופעי רמזור ולידם עומדים שש-שבע מכוניות שעקפו ומחכים להידחף.
&nbsp
זה אחד הדברים המעצבנים שיש.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כשזה קורה

טלפן ל 100 (עם דיבורית) ודווח על ההפרעה לתנועה והסיכון שיש (פניה בצומת מנתיב עם חץ לכוון אחר מהווה סכנה), דרבן גם אחרים לעשות זאת והמשטרה תבין שיש לה שם בעיה ותנסה לפתור

dino_din

New member
זה בדיוק מה שאני רוצה לעשות

להתקשר בנסיעה זה פחות נוח וזו בעיה שמתרחשת כל הזמן.
לכן חשבתי להעלות פוסט בפורוםמים המתאימים בפייסבוק (קבוצת השכונות הקרובות, קבוצת פתח תקווה וכו'), עם כמה סרטונים שמראים את העבירות בצורה מדוייקת ולקוות שעוד אנשים יעלו צילומים ויעשו קצת רעש....
&nbsp
התגובה של המשטרה באיזור לא תמיד מהירה במיוחד (מניסיון) עד שאין הרוגים או בלאגן.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
נסה לחפש בפייסבוק אתרים של המשטרה והעלה זאת שם.

הנושא שהעליית הוא מאד בעייתי, יש צמתים קבועים שזה קורה בהם בשעות מסוימות של היום, זה נובע (בנוסף לחוצפת נהגים) מתכנון לקוי של הצומת וחוסר בתחבורה ציבורית מסודרת שמאלץ רבים לנסוע ברכב פרטי.
אחת הבעיות של המשטרה לאכוף היא שהדבר קורה בשעות הלחץ שבהן יש הרבה ארועים ותאונות ובגלל מחסור בשוטרים לא מתאפשר להציב שוטרים בצמתים כאלה, הדרך לפתור זאת ע"י משטרה היא ששוטר יתפוס יזמה ויאכוף בהתמדה במשך חודש חדשיים בצומת כזאת עד שהנהגים ילמדו ששם לא כדאי (אלו עבירות שבצידן 500 ש"ח קנס ועד 6 נקודות)
התקשרות ב"זמן אמת" למשטרה תגרום לפתיחת ארוע במוקד ובארוע צריך לטפל, ניידת צריכה להגיע אליו תוך 20 דקות ובמידה ולא מגיעה יש לתת סיבה בכתב, השוטר בניידת צריך גם לדווח בכתב איך טיפל בארוע.

dino_din

New member
תודה על התגובה

אבל אני לא רואה איך זה יכול לעזור.
&nbsp
בנוגע לזה שניידת חייבת להגיע תוך 20 דקות ולהסביר איך טופל האירוע - זה לא תמיד קורה בפתח תקווה. יכול לומר מניסיון שהתקשרתי לדווח על אירוע חמור מאוד בכביש, הייתי באופן אישי במקום 20 דקות ואף ניידת לא הגיעה (אירוע של ילדים ששיחקו בלזנק לפני רכבים נוסעים ברחוב קרול בנווה גן).
&nbsp
גם אין לניידת מה לעשות עם תלונה על רכב שפונה מנתיב לא מתאים כשהיא מגיעה אחרי 20 דקות. גם אחרי 5 דקות אין לה מה לעשות. בדברים כאלו אפשר לטפל רק אם המשטרה תחליט מראש שהיא מתמקדת בצומת הזה ומבצעת אכיפה יזומה.
&nbsp
חוץ ממה שכתבתי כבר (עבירה על החוק, נהגים שנהיים יותר עצבניים, ניסיונות הדחפות מסוכנים לנתיב ברגע האחרון), יש פה גם בעיה חמורה מול הולכי הרגל. בפניה ימינה יש ירוק גם להולכי הרגל ומדובר בנתיב רחב מאוד שגם ככה הוא בעייתי (זה בערך 200 מטר מ"ציר המוות" אם אתה מכיר) וכאשר מוסיף לבעייתיות הזו גם רכבים שמפתיעים פתאום באכיפה מנתיב נוסף, זה מפתיע גם את הנהגים העוקפים וגם את הולכי הרגל.
&nbsp
אני מנסה לראות איך אני יכול לטשטש את המספרים בצילומי וידאו בשלב ראשון ועושה עם זה קצת רעש.
&nbsp
תודה.

למעלה