פרסום רשימת לקוחות

מ ע צ ב

New member
פרסום רשימת לקוחות

שלום רב, האם מישהו יכול לספק תשובה מלומדת לגבי אפשרות לפרסום רשימת לקוחות באתר האינטרנט של העסק ?? (מבלי לפנות בהכרח לכל לקוח ולבקש את הסכמתו ?) כלומר האם זו זכותי לפרסם באתר את רשימת לקוחותי ? תודה וחג שמח

sh a ch a r

New member
ברמת העיקרון

אם לא היתה בקשה מיוחדת מלקוח שלא לפרסם את העובדה שפנה אליך, אני חושב שזה בסדר. זה בכל מקרה נוהג מאוד מקובל. אם אתה רוצה להיות יותר קדוש מהאפיפיור, תרים טלפון ותידע. אפילו סתם תשלח מייל שאומר "אני מרים רשימת לקוחות באתר שלי. עבדתי איתכם על X, אנא ידעו אותי אם חשוב לכם ששמכם לא יופיע". שחר אני לא עורך דין

יש לבדוק פרטנית

כי יש מקרים מסויימים זה יכול להוות הפרת סודיות חוזית ובאחרים, פגיעה בפרטיות הלקוח. מעמים אלה, נהוג להסדיר סוגיה זו בהסכם בין הלקוח לספק.

מ ע צ ב

New member
בהנחה ולא מדובר בהפרת סודיות

או ליתר דיוק חוזה הסודיות ביני לבין הלקוח אינו כולל שום סעיף לגבי איסור על פרסום שמו כלקוח שלי ? האם במקרה כזה זו זכותי לפרסם את שמו ? האם מדובר בעבירה על חוק הגנת הפרטיות באופן כלשהו (אם החוק מתייחס בכלל למקרים כאלו) ? - הכוונה היא למקרים בהם סיימתי לעבוד עם לקוח ואני לא מצפה (או לא רוצה מסיבה זו או אחרת) לעבוד איתו שוב, ואולם אשמח לפרסם את שמו ברשימת הלקוחות לצרכים שיווקיים. במקרה כזה לאו דווקא הייתי רוצה לפנות אליו ו\או לבקש את רשותו המפורשת. תודה עד כה על התשובות.

יש מקרים שזה עלול להוות פגיעה בפרטיות

עפ"י החוק ולכן, אם אינך נעזר ביועוץ משפטי צמוד, עדיף ללכת על הצד הזהיר ולסכם את הדברים בכתב עם הלקוחות.

למעלה