פרסום שלא בהסכמתי

sharons1

New member
פרסום שלא בהסכמתי

חבר שעשה בביתי עבודה ביקש לצלם את אותה כדי לפרסם אותה תחת שמו בדפי זהב מקומיים ולקדם איתה את מכירותיו . התמונה צולמה על ידי וניתנה לו בהסכמה מלאה. אדם שלישי שאין אני מכיר ואין חברי מכיר , לקח את התמונה מאותו פרסום בדפי זהב מקומיים ופרסם אותה בעיר אחרת בעיתון מקומי תחת שמו.- שניהם עובדים באותו המקצוע . חברי ניסה לתבוע אות אך נאמר לו שאין סיכוי שהוא יזכה. האם אני יכול לתבוע את אותו אדם שלישי שפרסם את תמונת ביתי ללא אישורי ? או מרגע שנתתי את אישורי לחברי , רק חברי יכול לתבוע אותו, והתמונה כבר לא שייכת לי ? ושאלה כללית : האם אני יכול לקחת כל תמונה מכל פרסום כלשהו , בין אם הוא נקנה בכסף רב ע"י חברת פרסום ובין אם הוא צולם במצלמת חובבים , ולהשתמש בו לפרסם את המוצר שלי ?

John the Savage

New member
יש כאן בהחלט הפרה של זכות יוצרים

> חברי ניסה לתבוע אות אך נאמר לו שאין סיכוי שהוא יזכה מה זאת אומרת נאמר? ע"י מי? > האם אני יכול לתבוע את אותו אדם שלישי שפרסם את תמונת ביתי ללא אישורי ? או מרגע שנתתי את אישורי לחברי , רק חברי יכול לתבוע אותו, והתמונה כבר לא שייכת לי ? אישור שימוש לא גורר העברת של הבעלות על היצירה. לחבר אישור שימוש למטרה מסויימת. זכות היוצרים עדיין שייכת לך כל עוד לא ביצעת העברה מפורשת של זכות היוצרים. > ושאלה כללית : האם אני יכול לקחת כל תמונה מכל פרסום כלשהו , בין אם הוא נקנה בכסף רב ע"י חברת פרסום ובין אם הוא צולם במצלמת חובבים , ולהשתמש בו לפרסם את המוצר שלי ? בהחלט לא.

תשובות

1. יש אפשרות שזכות היוצרים היא של החבר שלך ולא שלך, מכיוון שהיא צולמה לפי הזמנתו ובצילומים, המזמין הוא בעל זכות היוצרים ולא בהכרח הצלםץ הצלם הוא בעל הזכות אם אין מזמין,ף או אם הסכם כך בין המזמין לצלם. אז מי שאמר לך, שיבדוק את עצמו. 2. מה ז"א ניסה לתבוע? מה, הוא כתב תביעה ומישהו עצר אותו בדרך למזכירות בית המשפט? 3. האם התביעה הוגשה ע"י עו"ד? כי אם לא, לא פלא שקורים דברים לא צפויים. לא שעם עו"ד תמיד זוכים, אבל בכל זאת, תביעה בלי עו"ד היא כמו טיפול רפואי בלי רופא. לפעמים זה לא מזיק והרבה פעמים כן. 4. אסור לך להעתיק ולפרסם תמונה מוגנת בזכות יוצרים, ללא הסכמת בעל הזכות.

למעלה