פרסומות שנשלחות בפקס

פרסומות שנשלחות בפקס

שאלה ראשונה: האם הנושא יכול להשתייך לפורום הזה? אם כן: מה בדיוק אסור לעשות? מה זכותו של מקבל הפרסומות? כמה פרסומות מותר לשלוח בלי לעבור על החוק?

תשובה חלקית בינתיים

השאלה יכולה להידון כאן, מכיוון שהנושא קרוב ל,דואר זבל, ומוסדר על ידי אותו חוק. החוק הוא חוק הגנת הפרטיות שמוגדר בהודעת הפתיחה של הפורום כאחד מנושאיו. החוק מופיע במאמרי הפורום ואתה כבר מוזמן לעיין בו. הזכות של מקבל הפרסומת לפי חוק זה היא לפנות לשולח בכתב ולדרוש את הוצאתו ממאגר המידע. במידה והפקסים ממשיכים להגיע, הדבר מהווה עבירה. ניתן להגיש תלונות לרשמת מאגרי המידע. בינתיים אין לה סמכות להגיש כתבי אישום, אך היא יכולה לפנות למשטרה בבקשה להגשת כתב אישום. היות ופקס נשלח דרך בזק, יש לבדוק אם יש הוראות מיוחדות בחוק הבזק, לא הספקתי לעשות זאת עדיין ולכן תשובתי חלקית.

דוקא היה לי רושם שנוסף חוק מיוחד

קראתי את החוק אליו הפנית אותי. הבנתי שעלי לפנות בכתב אל השולח. אם אין דרך לשלוח פקס לאותו שולח, ואין כתובת לדואר - האם הוא עבר על החוק? נדמה לי שלפני כמה שנים הופיע חוק בנושא הפקסים. אני לא יודע אם זאת הוראה בחוק הבזק או משהו אחר. האם מצאת משהו בינתיים? מעניין אותי למשל האם רשאי כל אחד למכור מודעות בסגנון "דפי זהב", לעצב דפים רבים מלאי מודעות ולשלוח אותם לכל מי שבא לו, ללא אבחנה או התראה מראש. כלומר הוא לא מוכר את מרכולתו, אלא מפיץ "מיני דפי זהב" באמצעות הפקס. יש כאן חריגה מהנורמה, שלא לומר חוצפה. מעניין אם זאת גם עבירה.

למעלה