פרסומת במסווה של כתבה

נח10

New member
פרסומת במסווה של כתבה

שלום, באחד האתרים הנצפים, בעמוד הפתיחה,מופיעה מידי שבוע כתבה המזמינה את הקוראים לקרוא סיפור הצלחה של אנשים שונים בתחום מסוים את הכתבה מעלה כתבת שיש לה קשר משפחתי עם גוף עסקי וה"מצליחים" המוצגים בכתבה הגיעו להישגים באמצעות גוף זה = פרסומת לכל דבר רק בסוף הכתבה האתר מציין באותיות קטנות בין שלל הפרסומות שמדובר ב"כתבה ממומנת" וספק אם הקוראים באמת מבינים במה מדובר מה גם שהפיתוי מגיע ככותרת מסקרנת בעמוד הראשון ונראה ככתבה רגילה לחלוטין הדבר חוזר על עצמו כל שבוע כבר תקופה ארוכה למרות מחאות הטוקבקיסטים על הפרסומת האם חוקי? כקורא "נבון" באתר גם אני נופל במלכודת כל פעם עד לזיהוי הכותבת תודה
 
עניתי לך בפורום חוק ומישפט שזה דבר ישן נושן

וגם עיתון ערב היציע לי הצע כזו ליפני כ20 שנה
 

John the Savage

New member
יתכן ומדובר בעברה על חוק הגנת הצרכן

על פי חוק הגנת הצרכן, סעיף 7(ג): (1) פרסומת העלולה להביא אדם סביר להניח, כי האמור בה אינו פרסומת, יראו בכך פרסומת מטעה אף אם תכנה איננו מטעה. (2) המפרסם פרסומת בצורה של כתבה, מאמר או ידיעה עיתונאית, בלי לציין באופן ברור כי המדובר בפרסומת, יראו בכך פרסומת מטעה, אף אם תוכנה אינו מטעה. אם הבנתי נכון משאלתך, המפרסם מציין שמדובר בכתבה ממומנת, אבל אותה הבהרה לא מצויינת במקום בולט וברור. איני יכול להתנבא כיצד היה פוסק בית המשפט במידה והיתה מוגשת תביעה כנגד האתר במצב כזה, וככל הידוע לי לא קיים תקדים או תקנות שקובעות מהם הכללים הנאותים לפרסום "כתבה ממומנת" באתר אינטרנט, אבל במידה והדרך במ מציינים כי מדובר בפרסומת אכן לא ברורה דיה, קיים סיכוי שבית המשפט יפסוק שמדובר בהטעיה.
 
מסכים ורוצה להוסיף

כי בהעדר נזק, ככל הנראה אין השלכות מעשיות. כלומר, אני יכול להבין שאדם שקרא את הפרסומת הזאת הוטעה לחשוב שזו אינה פירסומת אלא כתבה (נקרא לה אובייקטיבית) ועל מסך האמור בה, ביצע עיסקה של רכישת אותו מוצר או שירות שמפורסם בה. במקרה זה, אם הוא יגיש תביעה יתבע סעדים של ביטול חוזה והשבה של מה ששילם, יש לו סיכויים טובים, ואם יתבע פיצוי על נזקים שנגרמו לו, אם יוכיח אותם, מבעלי האתר ו/או מהכתב, כנראה יש לו סיכויים טובים, אולם אדם שרק קרא את הכתבה, לא שינה את מצבו, כלומר לא רכש את הישרות או המוצר, ככל הנראה לא יעבור את מחסום הדברים של מה בכך. אני רוצה להדגיש שזו דעתי בלבד, אף שאני עו"ד, אני עוסק בדיני הגנת הצרכן, אין זה תחום התמחותי ולא התעמקתי בסוגיה הזאת מעולם. אני ממליץ לך לנסות בפורום צרכנות.
 
למעלה