פרסומת לנשים מלאות בבגדי ים

רמי אב

New member
פרסומת לנשים מלאות בבגדי ים

נראה לי שיש הרבה אנשים שמעדיפים שרק נשים לא מלאות תהיינה בפרסומות כאלה, האם לדעתכם זאת אפליה לרעה?
או שעדיף שלא להגעיל את מי שנגעל מנשים כאלה בצורה כזאת?

Berethor

New member
תלוי כמה הן "מלאות" ויש סיבות אחרות לכך שאין פרסומות כאלו

זה לא דווקא מהחשש להגעיל אנשים אלא משום שהמפרסמים יודעים שרוב הסיכויים הם שפרסומת כזאת לא תהיה פופולרית, ודוגמנית אמורה להראות מספיק טוב, לא כל אישה יכולה להיות דוגמנית, כמו שלא כל גבר יכול להיות דוגמן, בנוסף יש גם את העובדה שעודף משקל גבוה זה דבר לא בריא, אם כי גם תת-משקל זה לא בריא כמובן, ואין צורך בכך שיפרסמו משקל שנחשב ללא בריא או/ו לא יפה בפרסומות. באופן אישי אין לי בעיה עם מראה של נשים מלאות כל עוד הן לא יותר מדי מלאות, אבל אני מבין למה המפרסמים מעדיפים לשכור לקמפיינים שלהם את השרותים של נשים רזות עם פנים נאות, ובכל מקרה זאת זכותם של המפרסמים לשכור לקמפיינים שלהם את השרותים של נשים שהכי מתאימות לכך לדעתם, ונשים רזות הן אלו שבדרך כלל משקיעות הרבה יותר מאמצים בשביל התפקיד, שהרי הרבה נשים כדי להיות רזות עושות ספורט ואוכלות פחות דברים משמינים, אם כי קיימים גם אנשים שיש להם נטייה גדולה לרזון והשמנה כמעט בלי קשר למה שהם עושים, אבל האנשים האלו הם מיעוט, ברוב המקרים משקל זה דבר שניתן לשינוי, באופן טבעי יחסית, זאת להבדיל מהרבה מאפיינים אחרים אצל אנשים שלא ניתנים לשינוי, כמו לדוגמה מגדר ומוצא.

רמי אב

New member
לי נראה שהבחירה לפרסומת צריכה להיות

לפי ההתאמה של מה שצריך לפרסם ולא רק בגלל דעה אישית.

Berethor

New member
אפילו לפרסומת של המבורגרים זה לא ילך משום שזה יוציא לאנשים

תחשק לאכול המבורגרים, אחרי שהם יראו מישהי שהשמינה כל כך כתוצאה מאכילה של המבורגרים.

רמי אב

New member
אז לפי דעתך במה יכולה לעבוד אישה פמניסטית

עם מבנה גוף מלא שמתעקשת שלא להרזות?

Berethor

New member
מה לגבי עבודות שלא קשורות ישירות ליופי או/ו לכושר גופני?

אי אפשר "לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה", מי שלא רוצה לרזות, כנראה שדוגמנות היא לא בשבילה.

Berethor

New member
מנקה, קופאית, מאפרת , מורה להיסטוריה או נהגת מונית

וכל מקצוע שלא צריך לזוז בו במהירות רבה ולא נחוץ בו מראה טוב יכול להתאים לה, לפחות מבחינה פיזית, ואחרי זה רק נותר לקוות בשבילה שאם יתרחש זומבי אפוקליפס, אז שלא היו שם זומבים שיכולים לרוץ.

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/OurZombiesAreDifferent[/URL]

אביב890

New member
כל מקצוע מתאים לכל אדם אבל

לא כל אדם מתאים לכל מקצוע.

אותו כנ"ל לגבי "אישה שלא רוצה לרזות" ו\או גבר שלא רוצה להשמין ולהפך.

אביב890

New member
הוזמנתי אז קפצתי, ולדעתי אתה הלכת קצת רחוק מידיי.

זאת אומרת סימנתה את המטרה וגם את חור הפגיעה. (כמו התיקים שתופרים בפרקליטות
)
ראשית, בקשר ל"נראה לי שיש הרבה אנשים שמעדיפים שרק נשים לא מלאות תהיינה בפרסומות כאלה"...
לדעתי אתה בהחלט צודק בדיוק כמו שיש הרבה אנשים שמעדיפים שרק גברים לא מלאים יהיו בפרסומות כאלה, לדעתי זה לגיטימי ואין בזה שום אפליה.
וכנראה שגם אותי לא היו לוקחים לפרסומות כאלה ואני גם לא מציע את עצמי ואני מבין את המפרסמים שלא יעסיקו אותי ואני לא רואה בזה שום שמץ ולו בדל של אפליה.

וכי למה להדחף ואחר-כך גם להתלונן שדוחקים אותך ?!

שנית, מהיכן,איך ולמה הסקת "שעדיף שלא להגעיל את מי שנגעל מנשים כאלה".

וכי למה אתה חושב שמישהו "ניגעל" מנשים כאלה ?!
ואיך בכלל הגעת לשורש המילים "גע"ל" בנושא זה ?!

לא חייבים להיגעל ולהקיא מצורה של בן אדם בשביל לא לבחור בו ו\או להחליט שהוא לא מתאים לתפקיד מסויים,(רחמנא-ליצלן).
ומה לעשות שהשיקולים של המפרסמים הם שיקולים כלכליים ושם המשחק כיום הוא "מכירות" והם פשוט מנסים להגיע לקהל היעד הכי רחב שאפשר.
ומה לעשות שהיפים והיפות יותר מגיעם ליותר ונוגעים ביותר ומוכרים יותר , וזו עובדה ! (מה שמתקשר לראשית), כך שזה לא עיניין אישי נגד מאן דהו\יא שהו\יא מכוער\ת ו\או "מגעיל\ה" זה פשוט עניין כלכלי ואין לו ולזה שום עניין ו\או קשר לפמניזם (או לשובניזם אם לא יבחרו בי למשל)..

ולא צריך לעשות מכל זבוב פיל.

aaa123

Member
גם שיקולים כלכלים לא אומרים שאין לזה שום קשר לשוביניזם

אם אנשים קונים יותר במצב שמציגים נשים לא מלאות אז זה בהחלט יכול להיות קשור לשוביניזם של הקונים,ואני לא חושב שאין הבדל בין גברים ונשים בפרסומות בנושא(אם אני לא טועה הרבה יותר דוגמניות נשים מגיעות למצב של רזון יתר שמזיק לבריאות יחסית לגברים).
&nbsp
דבר שני אני בכלל לא בטוח אם ימכרו פחות במקרה שיציגו נשים במשקל גבוה יותר ולא בטוח אם זה נבדק.
אם אני לא טועה אידיאל היופי בכלל נקבע על ידי מעצבי אופנה הומואים ,וממש לא על ידי הקונים ולא עשו סקר בין הקונים את מי הם מעדיפים לראות בפרסומות כדי לקבוע אם לשים בפרסומות נשים מלאות או נשים רזות.

Berethor

New member
אולי יש קצת קשר לסקסיזם אבל זה עדיין לא קשור לאנשים "מלאים"

האידאל הגברי הוא בדרך כלל גוף שרירי/אתלטי ולא גוף שמן, הרבה מהדוגמנים הגברים הם שריריים, השמנה לא נחשבת לאידאל היופי של אף אחד מהמינים, ויש סיבה טובה לכך שהשמנה לא נחשבת לאידאל היופי של אף אחד מהמינים, משום "שהשמנת יתר חולנית" היא מחלה/מצב בריאותי לא טוב, ככה שלא מדובר כאן רק במשהו שנחשב ללא יפה אלא גם למשהו שהוא לא בריא, וכאשר יופי ובריאות באים ביחד זה המצב האידאלי, משום שכמובן שקיימים גם דברים שנחשבים ליפים בחברה אבל הם לא בריאים, כגון נעלי עקב. אם הבעיה היא עם נשים שנמצאות בתת-משקל, אז השאלה צריכה להיות למה אין יותר נשים שנמצאות במשקל תקין(לא גבוה מדי ולא נמוך מדי) בפרסומות או/ו נשים בעלות גוף שרירי/אתלטי. השאלה היא גם שוב למה בדיוק הכוונה "בנשים רזות ונשים מלאות", יש נשים מלאות בצורה לא קיצונית ויש נשים רזות בצורה לא קיצונית, ושני המשקלים הקיצוניים ידועים בכך שהם לא בריאים. האידאל של נשים בתת-משקל ושטוחות חזה ככל הנראה נקבע על ידי מעצבי אופנה הומוסקסואלים(כדי לדמות גוף של נער), אבל האידאל של רזון לא קיצוני לא נקבע על ידי מעצבי אופנה הומוסקסואלים, ולמעשה זה גם המצב הטבעי וברירת המחדל בהרבה מדינות שאין בהן עודפי מזון גדולים וחיי מותרות כמו בחברה המערבית המודרנית, הרי ברוב המקרים צריך הרבה קלוריות ומעט פעילות גופנית/מעט עבודה פיזית כדי להשמין בצורה כזאת.

"שיעור ההשמנה בעולם עולה בקצב מהיר‏, עד כדי כך שיש המכנים את תופעת ההשמנה – מגפה. כ-1.7 מיליארד אנשים בעולם סובלים מהשמנה ומתוכם 300 מיליון סובלים מהשמנת יתר. תופעת ההשמנה חמורה בארצות הברית – שני שליש מהאוכלוסייה סובלים מעודף משקל, מחציתם סובלים מהשמנה, 23 מיליון סובלים מהשמנת יתר ו-8 מיליון מהשמנת יתר חולנית."

"העלייה בשכיחות השמנת היתר גורמת לעלייה ברמות התחלואה והתמותה באוכלסייה‏. זאת משום שלעלייה בשכיחות השמנת היתר נלווית גם עלייה בסיבוכים כגון סוכרת, היפרליפידמיה, יתר לחץ דם, דום נשימה בשינה, מחלות לב, שבץ מוחי, אסטמה, כאבי גב תחתון, מחלות ניווניות במפרקים נושאי משקל, סוגי סרטן מסוימים, דיכאון, בעיות פריון וסיבוכים נוספים. תחלואות נילוות להשמנת יתר מביאות לתמותה של 2.5 מיליון איש בשנה ברחבי העולם. תוחלת החיים של החולים הסובלים מהשמנה נמוכה באופן משמעותי מכלל האוכלוסייה. אדם בן 25 הסובל מהשמנת יתר חולנית צפוי לחיות 12 שנים פחות מאדם רזה בן גילו."

https://he.wikipedia.org/wiki/השמנת_יתר_חולנית

"תת-משקל עשוי להיות בעצמו גורם למחלה. מערכת החיסון של אנשים הסובלים מתת-משקל קיצוני עלולה להיות חלשה, והם פגיעים יותר לזיהום. לדברי רוברט א. בלאק (Robert E. Black) מבית הספר לרפואה ציבורית של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, "מצב של תת-משקל וחסר בוויטמינים ובמינרלים יכול לגרום לירידה ביעילות מערכת החיסון ומערכות אחרות המהוות את מערכת ההגנה של הגוף, ויש לסווגן כסיבות המקוריות למוות אם הן מלוות במחלות מדבקות הגורמות למוות באופן ישיר." אנשים הסובלים מתת-משקל עקב תת-תזונה נמצאים ברמת סיכון גבוה במיוחד משום שלא רק שסך כל כמות הקלוריות שהם צורכים במזון עלולה להיות בלתי מספקת, אלא גם צריכת חומרים מזינים חיוניים, בייחוד חומצות אמינו נחוצות, וחומרים הנדרשים בכמויות זעירות כדוגמת ויטמינים ומינרלים."

"כאשר אדם סובל מתת-משקל קיצוני עד כדי כך שבריאותו נפגעת, קיים לעתים צורך במאמץ מרוכז לעלות במשקל. הטיפול באדם הסובל מתת-משקל הוא להגדיל את הערך התזונתי של מזונו ובכך להבטיח שסך הקלוריות שאדם אוכל יהיה גדול מסך הקלוריות שהוא שורף לשם ביצוע המטלות היומיות. מקובל גם להוסיף אימון משקולות על מנת להגדיל את מסת השרירים."

https://he.wikipedia.org/wiki/תת-משקל#.D7.91.D7.A2.D7.99.D7.95.D7.AA

למעלה