פרסומת סמויה....

nunimon

New member
פרסומת סמויה....

אתמול אחרי הרבה הפצרות מחבר יקר וקרוב, לבוא לבקר לראות ולשתות בבר חדש שהוא פתח (שמסתבר שכבר לא כל כך חדש בקצב התל אביבי) נענתי וקפצתי לבקר ב"גריפין". קודם כל, אני לא אוהב ללכת לראות ברים בראשית דרכם. יש משהו שמתבשל שנה, שנה וחצי אחרי הפתיחה, ואם הבר שורד את התקופה הזו, זה השלב שהוא מתייצב, ומקבל אופי - או שומר על הקיים, או מתרסק. אז אחרי שנה מהפתיחה, יצאתי אתמול באישון לילה לתת בראש לשנה החדשה. אני , שמאד לא סובל את הסלקציה הנוקשה, הוכיחה את עצמה שוב ככישלון . הערס הכי מקצועי, אם הוא מכיר את זה, ואת ההוא - יכנס, ולא משנה איך הוא יראה - הוא בא לבזבז כסף, הרבה לפני שהוא בא להנות, ומהון להון ציביון המקום נקבע לפי הקהל שמגיע. כשאני מגיע לבר (ולא בר שכונתי אחרי יום עבודה ) גם אם אני יכול להכנס בן רגע, אני אוהב להסתכל על הסצינה בחוץ כמה דקות. אז נכון, היו יותר אנשים בחוץ, מאשר בפנים, אבל תצוגת התכלית של הבחוץ - די איפיינה את הקהל שבפנים, וחבל. המקום מעוצב מאד מרשים - אבל - בלי שום גימיק, פשוט מרגיש כמו עוד בר תעשייתי. אז למה בעצם אני כותב עליו? סיבה אחת פשוטה שמשכה לי את תשומת הלב, גרמה לי להנאה , ורוקנה לי סכום עגול ויפה מהכיס: הבר. באמת שאם יושבים על הבר, ועושים מעין פאוזה לכל הרקע של MORE OF THE SMAE , נפתחות העיניים. למי שראה או לא, הבר מעוצב אחרת. משטח העבודה של הברמנים הוא על הבר עצמו, והברמנים לראשונה מזה הרבה זמן, סוף סוף נראים, מרגישים, ונשמעים כמו ברמנים - כאילו רוקדים לצלילי המוזיקה בזמן הכנת המשקאות. מרשים ומכובד. אין תפריטים , אין דיספלי. פשוט לבוא, לדבר עם הברמן, להזמין, ולשתות. מאד נקי, מאד חלק. קנה אותי בין רגע, החל מהמים המינרלים ולא מהברז (אני משער שזה כי לא שתיתי בירה אחת) דרך מבט תמידי וחיפוש הלקוח - לא קרה פעם אחת שחיכיתי יותר משניה מהרגע שהרמתי את השוט ועד שהוא התמלא, גם כשהברמן היה בקצה השני. והכל - כשהבר עמוס. מעל הכל, למרות העבודה שלא מועטה שהיתה, הברמנים נראו מרוצים, חייכינים, ובאמת נהנו מכל רגע, ועוד עם הדרינק שלהם לידם. השולחן תמיד נקי, מאפרות נוקו בזמן הנכון (לא יותר מדי, ולא פחות מדי) ובקיצור - היתה תחושה שהברמן שם תמיד, אבל לא מציק. יכול להיות שזה בגלל הברמן שמגיע לו את כל הקרדיט, אבל אני אומר - שזה בזכות הברמן שנהנהתי כל כך (וגם בזכות הגולדסטאר, הקמפרי והגיימסון כמובן...
), ולכן אני מעלה את העלילה כאן - בפורום, כדי שוב להדגיש, שבשורה התחתונה, מי שעושה את ההבדל - הוא הברמן . ולא משנה כמה המקום הושקע, או לא, מי הקהל או לא, בסופו של רגע , אתה נמצא מולו, ושם נמדדת ההנאה האמיתית. כמובן שבשלב מסוים, מה שהבריח אותי, היה הרעש, ושעת הלילה המאוחרת, וסביר להניח שזה לא בדיוק המקום ל"רדת לשתות את הבירה שלך" , אבל לחלוטין, אם כבר לצאת ולשנות אוירה, וגם להנות קצת בדרך - אז הם הצליחו, במקום שרבים וטובים נפלו. אני לא אומר לכו בהמוניכם לגריפין, ואני בטוח שיש עוד כמה מקומות טובים בעיר, אבל אם אתם כבר שם - תנו מבט על הבר. תמיד יש מה ללמוד. שבוע טוב לכולם !

maxfain

New member
מממ...

אני אישית לא אוהב את המקום, אבל אני באופן כללי לא אוהב מגה ברים. מבחינת העיצוב- אחד היפים בת"א, הושקעה מחשבה רבה על (כמעט) כל פרט קטן, נשפך המון המון כסף על המקום הזה. שני ברים, אחד גדול, והקטן שנמצא על הבמה. מבחר יפה של אלכוהול, יש גם תפריט בקבוקים לא מצומצם, בקבוק של ג'ק עולה 460 שקלים ל750 מ"ל, לעומת 430 על 700 מ"ל של סטולי קריסטל (מוזר קצת?), מחירים די גבוהים של מאלטים, וודקה די ממוצע. קהל די מגוון, יש גם ערסים, אבל יש גם אנשים טובים. שירות - ברמנים מקצועים, וזה כולל גם את הבנות - תותחיות וגם יפות, לא סתם דוגמניות וודקה רד בול. מלצרים - המלצר ששירת אותנו באחת הפעמים היה די סתום, מאוד נחמד, חייכן. שכח הזמנות, לא הכיר את התפריט, לקח כוסות מלאות.. משום מה. בכל אופן החלטנו להשאיר לו טיפ יפה, על 1200 שקל הוא קיבל 300.

ספיידי1

New member
אני דווקא אוהב את המקום

הייתי בוא פעמים, לא מכניסים לשם כמויות מסחריות של אנשים, טיפה צפוף אבל לא יותר מידי כמו בשאר המקומות שמכניסים בלי הכרה... הקהל שם לרוב קהל יפה ויחסית לשאר המקומות בת"א גם איכותי, ערסים יש שם תלוי באיזה מסיבות ובאיזה ימים... לרוב אין כל כך... נכון, לרוב אם מישהו מכיר את ההוא ואת ההיא אז הוא יכנס, גם אני שנתון 86 ניכנס למסיבות שם שזה שנתון 85-85 עם חוקים נוקשים! הבר באמת יפיפה, והברמנים באמת מדהימים, היה קטע אחד שרקדתי על הבמה ותוך כדי הסתכלי לכיוון הבר, הברמן קלט אותי וסימן לי מהבר(מרחק של איזה 5-8 מטר) אם אני רוצה לשתות, שאני יסרב? כמובן שבאתי לשתות! אבל זה באמת הדהים אותי שהברמנים מסתכלים לכל מקום למצוא מישהו שרוצה לשתות... ולא מסתכלים רק על הבר, בחיים לא ניתקלתי בתופעה כזאת... בכל מקרה, המקום סבבה והמוזיקה ממש טובה, בתור סתם בר? זה לא שווה, ולא כדאי ללכת לשם, בתור דאנס בר הוא אחלה מקום

למעלה