פרסמו תוכנית לימודים לתשס"ה

DGtal

New member
פרסמו תוכנית לימודים לתשס"ה

השינויים שהבחנתי בהם לתואר ראשון (השוויתי לגבי ראשי): (יש שינויים לפעמים רק במספר הקורס או בשם שלו) שנה א' במקום "ניהול מרכזי משאבים במערכת החינוך" של יצחקי (שלא ינתן בתשס"ה) יש קורס חדש "מדיה ותקשורת" שנה ב' - ללא שינוי שנה ג' קורסי חובה כרגיל (שיווק, סטט', מבוא לבנית אתרים, התפתחות תעשיית המידע) עוד חובה: משאבי במידע במדעי החברה או במדעי היהדות (1 מתוך 2) רשות (2 ש"ש מתוך רשימה): אין הבלין (אוספים וספריות יהודיים) או משאבים במדעי הטבע המידע כמשאב כלכלי: אינטליגנציה עסקית היבטים ביבליותרפיים בספרות ילדים הערכה ביבליותרפית בספרות ילדים הדרכה לאוריינות מידע יש סמינריון בחירה חדש (נוסף ל-2 הקיימים): אינפואתיקה אם מישהו יוכל לעדכן את המתעניינים בשינויים בתואר שני - יבורך
 

chayahd99

New member
תודה + המלצה

ל - DGtal אני כבר רצה לראות מה חדש... בנוסף, אני מצרפת המלצה חמה לקורס: "משאבי במידע במדעי החברה". קורס מעולה, נחמד ונוח מכיון שהוא מתוקשב. לפי הבנתי את הנ"ל הקורס הוא חובה אז תתחילו לצפות לשנה הבאה
 

DGtal

New member
הקורס חצי חובה + שאלה + עוד מידע.

זה או זה או משאבי מידע במדעי היהדות. שאלה למומחים: החובות לקראת התואר הולכות לפי תוכנית הלימודים של איזו שנה? או במילים אחרות: אם אני לא בדיוק עושה לפי הסטנדרט אלא לא בדיוק לפי סדר איך בדיוק מחליטים אם אני זכאי לתואר. כמו כן, יש כ-5 קורסים שמיועדים לתואר שני שהמחלקה מאפשרת לעשות כתואר ראשון. לידיעתכם כשתכינו מערכת.
 

chayahd99

New member
הדרישות לתואר

הדרישות לתואר נקבעות עפ"י השנה שבה התחלת ללמוד. ולכן - אם אתה לדוגמא בשנה א, תוכל לראות אילו קורסים מוצעים השנה, ומתי, אבל רשימת הקורסים שאתה מחויב לקחת היא זו שפורסמה בשנה שעברה (בקיץ שעבר). מקווה שזה היה ברור.
 

chenie

New member
כמו שחיה אמרה החובות הם לפי השנה

שהתחלת ללמוד ואין חובה שתיקח את כל מה שמצויין בחוברת על פי הדיוק של איזה קורס לקחת באיזה שנה. רק תיקח בחשבון 2 דברים: המחלקה שלנו היא המחלקה היחידה שעושה את הכל כדי "לשכנע" את הסטודנטים לא למרוח את התואר על יותר מ-3 שנים,ודבר שני, קח בחשבון שלא כל קורס נפתח כל שנה אז אם זה קורס בחירה אפשר לעשות משהו אחר אבל אם זה קורס חובה ואתה בשנה אחרונה אז תהיה בבעיה קלה.. בהצלחה רבה!
 

DGtal

New member
תודה והערה לגבי "מריחת" תארים

המחלקה היא לא היחידה שמעודדת לסיים תוך 3 שנים. למעשה, כל המחלקות אמורות לעודד את זה ומסיבה מאוד פשוטה. התשלום של המדינה לאוני' לפי תלמיד תלוי ישירות במספר השנים שלקח לו לסיים את התואר. כעבור 3 שנים מקבלים 100% מהמימון, וככל שהתואר מתארך מקבלים סכום קטן יותר. אין לי מספרים מדוייקים.
 

chayahd99

New member
לגבי שכר הלימוד

אני לא יודעת בדיוק מה האוניברסיטה מקבלת מהמדינה במהלך 3 שנות הלימוד ולאחריהן. מה שכן, אני יכולה להגיד לך בוודאות שהאוניברסיטה מקבלת מהסטודנט הרבה יותר. על כל שנת לימודים נוספת הסטודנט נאלץ לשלם תקורה של 10% נוספים (מחושב ביחס למספר הקורסים שהוא לוקח באותה שנה). כך שמבחינת הסטודנט, עדיף לסיים בשלוש שנים ולא למרוח.
 

DGtal

New member
שכ"ל משקף את ההפסד של האוניברסיטה

כשאדם מסיים אחרי 4 שנים (או יותר) האוני' מקבלת פחות כסף מהמדינה. יש איזה חשבון מסובך איך מחשבים את זה. בכל מקרה, ה"קנס" הזה לא מופרך, כי באמת האוני' מפסידה כסף בגלל זה. האם 10% בדיוק זה "קנס" מוצדק - אין לי מושג.
 

chenie

New member
כמו שחיה אמרה החובות הם לפי הספר של

השנה שהתחלת ללמוד ואין חובה שתיקח את כל מה שמצויין בחוברת על פי הדיוק של איזה קורס לקחת באיזה שנה,אם לדוגמא יש לך חפיפה עם קורס אחר אז תצטרך לקחת אותו במועד אחר. רק תיקח בחשבון 2 דברים: המחלקה שלנו היא המחלקה היחידה שעושה את הכל כדי "לשכנע" את הסטודנטים לא למרוח את התואר על יותר מ-3 שנים,ודבר שני, קח בחשבון שלא כל קורס נפתח כל שנה אז אם זה קורס בחירה אפשר לעשות משהו אחר אבל אם זה קורס חובה ואתה בשנה אחרונה אז תהיה בבעיה קלה.. בהצלחה רבה!
 
למעלה