פרסקו קולאז´ (דקופאז´)

av_i_va

New member
פרסקו קולאז´ (דקופאז´)

זו טכניקה די פשוטה למעשה, אולם דורשת מעט מיומנות. בעיקר ידע מוקדם בערבוב צבעים והתאמתם. ניתן ליישם כתמונה או עיטור כל פריט אחר. בוחרים פוסטר או פוסטרים, גוזרים את החלקים בהם אנו רוצים להשתמש. מדביקים (כפי שכבר הוסבר כאן לא אחת). מכאן ממשיכים את התמונה תוך טישטוש גבולות הנייר המודבק. עובדים עם מכחולים מסוגים שונים וספוגים. אני מצרפת כאן תמונה שהכנתי עבור פרויקט המסגרות (אחת העבודות שהכנתי) הכוונה הייתה להסביר טכניקה שונה של מסגרות, ושימוש בחומרים לא קונבנציונלים. המסגרת "שבורה" בשני הצדדים. שם המשכתי את התמונה תוך שימוש בצבעים הנתונים של המעקה.

av_i_va

New member
בהמשך....../images/Emo63.gif

התמונה המקורית כאן - זה הבית בלבד. גבולות הנייר טושטשו על ידי עבודה עם ספוג טבעי. כל יתר הפריטים בתמונה (מלבד הבית) הם ציור. גם אופן ההדבקה מעניינת. התמונה המקורית עוטפת את הספר ויוצרת כריכה חדשה. (אגב, זה איננו ספר אמיתי אלא קופסא עשויה מקרטון דחוס).

איזה יופי!

אני מבקשת לדעת איך נקרא סגנון הציור הזה. בחיפושים באתרי ציורים ופוסטרים שמוכרים לי, כשבחרתי בסגנון "רומנטי" קיבלתי סוג אחר לגמרי של ציורים. אולי בעצם אני צריכה להתעניין גם בפנייה לאתרים שמכילים תמונות מן הסוג הזה... ברצוני להכין תמונה על בסיס דמות נשית בסגנון הזה כשעליה מודבקים חרוזים, על הרקע - עלים. כלומר, ליצור מין תלת מימד. עכשיו אני אוכל להעשיר גם ברעיונות שלך, אביבה. תודה, יפה

לילך1

New member
הנה האתר הגדול ביותר...

והטוב ביותר ברשת ...לדעתי ... גם רזולוציה גבוהה (בהדפסת התמונות זה מאד חשוב ) וגם מבחר עצום של תמונות.... תהני !!!!!!!!!

av_i_va

New member
הערה:

את הספר לא אני ציירתי. צירפתי אותו על מנת להדגים אפשרות שונה של שימוש בטכינקה

mor mor

New member
לגבי הפרסקו קולאז´

היי! אחרי שהדבק את הפוסטר, לא הבנתי מה יש בצדדים, חומר עיצוב? או מה? ואיך הצביעה נעשתה? אני יודעת שהסברת יפה, אבל לא ממש הבנתי... תודה,

av_i_va

New member
די פשוט../images/Emo140.gif

לאחר שהדבקתי את התמונה, (על בד ציור) הכנסתי מעט מרק לשקית ניילון, גזרתי פתח בקצה והזלפתי את החומר מסביב לתמונה. נוצרה גבעה קטנה שיטחתי עם האצבע הורדתי את החומר במקום בו ידעתי שאני רוצה לצייר ייבוש מלא. את המשך הבאר צבעתי בצבעים אקרליים מדוללים מאוד (התאמת הצבעים וידע בערבוב הכרחית בעבודות מן הסוג הזה) לאחר מכן צביעת המסגרת (עם מכחול חבל) ולבסוף את המסגרת החיצונית עבורי זו הייתה התנסות. כאמור רציתי להראות טכניקה נוספת של יצירת מסגרת. אם תשימי לב, למרות שהגעתי לגוונים המדוייקים של הצבע, יש הבדל בצביעה בין המקום בו ציירתי ישירות על הבד לבין המקום בו היה קודם המרק. בדיוק זו הסיבה בגללה אני תמיד ממליצה להתנסות לפני שניגשים לעבודה עצמה.

עדיין לא הבנתי

מה פשר השם פרסקו קולאז´ (דקופאז´). האם זה קולאז´ שעליו ממשיכים את התמונה ומטשטשים את גבולותיה באמצעות צבעים?

זה ממש מהמם אביבה, אבל אנ´לא חושבת

שיש לי סיכוי להצליח לצייר דבר כזה לבד ברמה כזו שזה יראה כל כך מציאותי, ואגב רציתי לשאול, האם יש שם לסגנון ציור כתוסף לעצם גזור ומודבק, למשל גזרי עיתונות?! יש לי המון ציורים שציירתי על גזרי עיתונות קיימים, הייתי שמחה לדעת אם יש לזה שם מקצועי? לינוי

av_i_va

New member
היי לינוי, ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

ודאי שאת יכולה אין כאן כל מיומנות אמנותית. בסך הכל עניין של תרגול התאמת צבעים (מה שלך ודאי לא חסר
) אהההה.... וקצת ידע בערבוב צבעים לקבל הגוונים הרצויים. הטכניקה בה את מתעניינת נקראת קולאז´. הגדרה של המילה COLLAGE: הדבקת תמונה העשוייה מפסיות נייר, בד או חומר אחר, על רקע מסויים. קולאז´ מכונה גם הטכניקה בה את עובדת. חלקי תמונה והשלמה על ידי ציור אשמח מאוד אם תצרפי צילומי עבודות.

av_i_va

New member
כן אבל לא סתם../images/Emo140.gif

אלא תוך כדי המשך לשלמת התמונה לכן יש לטכניקה הזו 2 שמות. פרסקו דקופאז´ - כאשר את מדביקה חלק מתמונה במקום הרצוי וממשיכה את הרקע מסביב (או את התמונה עצמה). ואילו פרסקו קולאז´ - כשאת מדביקה מספר תמונות המהוות שלם אחד וביניהם את ממשיכה (משלימה את התמונה)

ayelet i

New member
יפה יפה יפה !!! ../images/Emo79.gif

ממש יפה (כבר אמרתי?...) בדיוק היום יש לנו שיעור בו נלמד את הטכניקה - והתמונות עשו לי עוד יותר חשק ממה שכבר היה. אז הלכתי והוצאתי את כל הפוסטרים שיש לי. ומחכה... מבטיחה לפרסם את התוצאות. (טוב, רק אם לא יצאו איומות) פשוט יפה - ויתאים להפליא לחדר השינה שעדיין בתכנון...

למעלה