פרס: "אחמדי-נג'אד מייצג את השטן"

bhnadav

New member
פרס: "אחמדי-נג'אד מייצג את השטן"

פרס: אחמדי-נג'אד מייצג את השטן ולא את אלוהים שמעון פרס (קדימה) אמר היום כי "נשיא איראן, מחמוד אחמדי-נג'אד, מזכיר בהתבטאויותיו את סדאם חוסיין וסופו יהיה דומה". לדבריו, "אחמדי-נג'אד מייצג את השטן ולא את אלוהים וההיסטוריה ידעה להוקיע את המטורפים והמנופפים בחרב וכל מי שנוהג כמותם מסיים בהתאם". פרס ציין כי ישראל צריכה לתת לארצות הברית ולקהילה הבינלאומית להוביל את המערכה להגנה על שלום העולם מפני שליטי איראן. (אטילה שומפלבי) http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3239977,00.html

ואל תשכחו שפרס התנגד להפצצת הכור

בעירק אז הוא יודע מה הוא מדבר...

bhnadav

New member
לפרס יש הרבה מעלות בתחום הבטחוני.

אנחנו היום אולי מסתכלים על האירוע ההוא מבחינת הפרספקטיבה ההיסטורית (והעובדה שההפצצה הביאה בסופו של דבר גם להשלכות שאפשרו והצדיקו את מלחמת המפרץ השנייה) ולא נראה לי שאפשר למצוא היום אנשים שחושבים שהיא הייתה טעות, מהסתכלות מהיום, אבל לבוא ולבחון את הדברים כפי שהם היו אז ולראות אופציות אחרות (כמו נשיא צרפתי חדש שנבחר, או מבחינה פוליטית - סיבה מספיק טובה להתנגדותו של פרס), אז אפשר לראות את הדברים באור מעט שונה. אם זה לא היה ברור, אני חושב שהמהלך היה נכון.

bhnadav

New member
דיברתי על מעלותיו הבטחוניות.

לא על הישגים או כשלונות מדיניים או כלכליים.

תרא הכי טוב לזרוק אטום אחד על הארן

או כמה גם הכי טוב למחוק בלילה אחד את כל השכנים כמו במכת הבכורות במצרים מאגדת פסח מכיר?אבל מה לעשות המציאות היא שונה.גם אריק האהוב אלי הרבה יותר מפרס נתן לערפאת י``ש להשתולל עד שעשה אותו ללא רלוונתי.ולא שאני חסיד של פרס,בךלל לא,פשוט תמיד יש חילוקי דעות ולפעמים הם על הזמן ולא על הפעולה.אני לא חושב שפרס התנגד להפצצה על הכור האירקי עקרונית אלא שהוא התנגד לביצוע כבר אז ולא שהיה מתנגד לבצע את זה מאוחר יותר.והרי ידוע שההפצצה אז היתה לצורכי הבחירות או בו נגיד גם לצורכי הבחירות. לילה טוב ואגב צה``ל כבר פועל בעזה.

sharonhaimov

New member
נכון, ובשאר אסד מייצג את בוב הבנאי.

מישהו בכלל מתייחס ברצינות לאיש הזקן?

אחמדינאג'ד הוא לא הבעיה

נשיא איראן אחמדינאג'ד כלל לא הבעיה כאן , הוא ממילא לא זה שמנהל את איראן ,ואין לו בעצם שום סמכויות ניהול למדינתו. המסוכן הוא המנהיג הרוחני עלי חמנאי ,שהוא זה שמנהל בפועל את איראן ומחליט בכל התחומים - יציאה למלחמה , כינון יחסים דיפלומטיים , הנחיות לגרורות של איראן בחו"ל לבצע פיגועים , והמשך הקו הקיצוני השולט באיראן. חמנאי גם הוא היוזם של תוכנית הגרעין האיראנית , ואם חלילה יהיה לאיראנים נשק גרעיני - את הפקודה להשתמש בו הוא ייתן. אחמדינאג'ד הוא בסך הכל בובת הסמרטוט של חמנאי , ומי שאומר את מה שחמנאי מתכוון אליו.

bhnadav

New member
הבעייה היא

שאם וכאשר לאירן תהיה פצצת אטום (ואני מקווה שהקהילה הבינלאומית ובראשה ארה"ב לא תאפשר הגעה למצב כזה) - הדבר יהיה טמון בלחיצת כפתור פשוטה בעקבות החלטה פזיזה של מנהיג מטורף כדוגמת מי שנמצא שם היום. ושוב, קשה לי להאמין שנגיע למצב שבו לאירן תהייה פצצת אטום. אני מאמין שזה ייגנז ע"י פעולה צבאית מתאימה.

כמה דברים נוספים על חמנאי ואיראן

כאשר עלה חומייני לשלטון באיראן בפברואר 1979 ,חמנאי היה האיש המקורב אליו ביותר , והוא ממשיך עד היום את הקו הקיצוני שלו בכל התחומים בניהול איראן. כאשר חומייני היה בגלות בצרפת היו בין הסובבים אותו כאלו שהיו פחות אדוקים ממנו , אולם עם חזרתו לאיראן ב -4 לפברואר 1979 ,הוא מינה ממשלת מעבר ובהשפעת חמנאי סילק את כל אותם אישים מתונים וחילונים שהלכו עימו. לאחר שהקים ממשלת מעבר , חומייני החליט שיעמוד בראשה איש חילוני , אולם עלי חמנאי וקיצונים נוספים עודדו את המשך המהומות באיראן , והשיא היה בהשתלטות על שגרירות ארה"ב בטהרן , השתלטות שנשיא איראן הנוכחי אחמדינאג'ד היה שותף לה , וחומייני בירך על המעשה , למרות שלא ברור אם יזם זאת מראש. כל זה , בסיוע הלחץ של חמנאי ושאר האייטולות הוביל להתפטרות ראש הממשלה החילוני , 8 חודשים בלבד מאז שמונה על ידי חומייני. חמנאי וכוהני הדת באיראן המשיכו ללחוץ על חומייני ולהגביר את השפעתם ,וב -22 ביוני 1981 הם הצליחו להשפיע עליו להדיח את הנשיא החילוני (אבול חסן בני סדר) ,שנאלץ להימלט מאיראן. במקומו נבחר מועמד אחר של הקיצונים ,אלא שלאחר חיסולו על ידי המחתרת האיראנית שמתנגדת לשלטון האיסלמי ,נבחר עלי חמנאי לנשיא. למרות קירבתו לחומייני ונאמנותו אליו ,חמנאי לא היה מיועד להיות היורש של חומייני , אלא היה מספר 3 בהנהגה. חודשיים לפני מותו , ביטל חומייני את המינוי של מי שהיה מספר 2 , וחמנאי בעצם נבחר להיות היורש. חמנאי נחשב , לדעת פרשנים ומומחים שעוסקים באיראן לקיצוני ביותר מבין כל כוהני הדת שהיו עם חומייני , ויש כאלה שסבורים שהוא קיצוני יותר מקודמו חומייני. הוא זה שמוביל את הקו הקיצוני כנגד ישראל וארצות הברית , הוא זה שמנע מהנשיא הקודם , שנחשב מתון, כל ניסיון לבצע רפורמות ולשפר את היחסים הדיפלומטיים עם המערב והאמריקנים. לא מאחמדינאג'ד צריך להיזהר , הוא בסך הכל הליצן התורן של האייטוללות בראשות חמנאי.

למעלה