פרס: אני תומך באולמרט במלוא הנאמנות

surfEU

New member
פרס: אני תומך באולמרט במלוא הנאמנות

אם היה ספק, שקדימה תשאר חזקה ומאוחדת ותנצח את הימין הקיצוני והשמאל הרפה אז בא שמעון פרס וכמו יתר חברי קדימה, הביאה תמיכה בקדימה ואולמרט וסגר את הגולל לגבי שאר המפלגות. מתוך הכתבה הבטיח לסייע לאולמרט ככל שיידרש ולתמוך בהנהגתו גם אם שרון לא יחלים; ח"כ שמעון פרס פיזר היום (ראשון) את הערפל בדבר תמיכתו בממלא מקום ראש הממשלה. "אולמרט הוא ראש הממשלה בפועל ואני אתמוך בו במלוא הנאמנות והרגש, וללא שום תמרונים" אמר פרס בנאום בירושלים לפני כינוס חברי פרלמנט יהודיים מהעולם. פרס הבהיר "כדי שלא יהיה שום ספק" כי הוא תומך תמיכה מלאה בהחלטתו של אריאל שרון למנות את אולמרט למחליפו. לדבריו, "זה היה צעד חכם וצודק, ואולמרט לא רק אדם מתאים אלא גם חבר. גם אם שרון לא יחזור לכהן כראש ממשלה, אולמרט ימשיך בתפקיד ואני אתמוך בו". פרס הוסיף כי הוא אינו רואה מקום לחזור לחיים המפלגתיים ואמר "אני בעד איחוד הכוחות וללא פוליטיקה מפלגתית". פרס חלק שבחים למפלגת קדימה ואמר כי זו מפלגה חדשה וחזקה שמורכבת מאנשים שהתעייפו מהמסגרות המפלגתיות הישנות וכי בזכותה יש היום בסיס תמיכה רחב במהלכים מדיניים ובקידום תהליך השלום. פרס גם אמר היום בראיונות לתקשורת, כי יסייע לאולמרט ככל שיידרש. פרס אמר את הדברים לאחר ביקורת גוברת עליו מצד שרי קדימה. הוא היחיד מבכירי המפלגה שלא התייצב עוד בשבוע שעבר מאחורי אולמרט. שר מקדימה האשים הבוקר ב"הארץ", כי פרס "מנסה להעלות את המחיר שלו. הוא מייצר אווירה כאילו הוא לא בכיס של אולמרט ופרץ מתחנן בפניו שיחזור, אבל גם לאולמרט יש עצבים של ברזל והוא לא יבטיח לו משהו מעבר למה ששרון הבטיח לו".

surfEU

New member
פרס: "קרוב לוודאי שארוץ בקדימה"

מתוך YNET בראיון לרשת ה-CNN נשמע חבר הכנסת שמעון פרס כמעט נחרץ: "קרוב לוודאי שאתמודד ברשימת קדימה לכנסת", אמר. כשנשאל האם אולמרט יעמוד בראש אותה רשימה ענה: "בהחלט כן". האם זו ההכרזה שלה כולם ציפו? ynet עמיר פרץ לא יאהב לשמוע את הראיון הזה: חבר הכנסת שמעון פרס התראיין אחר הצהריים (יום א') ברשת ה-CNN ואמר למראיין, וולף בליצר כי ככל הנראה יתמודד ברשימת "קדימה" לכנסת שבראשה יעמוד אהוד אולמרט. וכך נשמע הראיון: ש: האם תהיה ברשימת קדימה לכנסת? ת: "קרוב לוודאי שכן, אני אהיה ברשימה". ש: האם אולמרט יעמוד בראש קדימה? ת: "בהחלט כן". בליצר הקשה על פרס והזכיר לו את הסקרים האחרונים שפורסמו בסוף השבוע, סקרים שהראו כי רשימת קדימה תקבל יותר מנדטים אם הוא יהיה זה שיעמוד בראשה. "אני לא רוצה להיות ראש הממשלה, אלא לפעול למען השלום", ענה פרס. עוד לפני שנפל שרון למשכב, דיברו במפלגת העבודה על הצורך בהשבתו של פרס לשורות המפלגה שעזב. לאחר שהתברר מצבו הקשה של שרון גברו הקריאות הללו, אם כי לפי שעה, לא באופן פומבי. יו"ר העבודה, עמיר פרץ, שיגר בישיבת סיעה, שכונסה היום בשכונת התקווה בתל-אביב רמז עבה אל פרץ: "כל איש פוליטי צריך להחליט איפה מקומו הטבעי. העבודה לא סוגרת הדלת בפני איש". "אנחנו לא ניגרר לשום ניסיון להפוך לנושא את המחלוקות הפוליטיות", הבהיר פרץ. "בעת הזו, המבחן המרכזי שאזרחי ישראל מצפים מאיתנו זה איפוק. קל להיגרר למחלוקות פוליטיות". הוא הוסיף: "יש לי סבלנות, ויש לי כוונה לומר את דבריי ברגע המתאים".

למעלה