פרעון מוקדם ועוד שאלות

dvaldman

New member
פרעון מוקדם ועוד שאלות

עשיתי פרעון מוקדם ולהפתעתי מ- 40 אלף שהכנסתי התייחסו ל- 39500 לעניין הקרן והשאר לריבית ( אני מתעלם מעמלה תפעולית והפסד כלכלי), למה לא כל הסכום ירד מהקרן . כמו כן ראיתי כי הבנק פנה למשכנתא הזולה מבין המשכנתאות כך שהמשכתי דווקא עם המשכתא היקרה יותר , באיזה זכות מותר להם להחליט במקומי? כיום אני שוקל לקחת שוב משכנתא ואני חושש שלא יאפשרו לי זאת בגין מצב בריאותי האם אכן אנשים בעלי סיכון בריאותי לא יכולים לקחת משכנתא ?

תשובה

מרכיב הריבית מייצג כנראה את הריבית שהצטברה ממועד התשלום החודשי ועד ליום הסילוק. לפי הוראות בנק ישראל אם הלקוח לא מציין איזה חלק בהלוואה הוא רוצה לפרוע, הבנק יפרע את החלק שבו התנאים פחות טובים.אז כדאי שתברר עם הבנק ותדרוש שיתקנו את מה שעשו.

hadarh

New member
כעיקרון, אתה מחליט לאן הכספים

יעברו אלא אם לא ציינת זאת בעת הפרעון, הבנק יחליט..

darvl

New member
אבל בטופס

הם אומרים הכנס לחשבון בנק משכן וזהו , אין אפשרות לנווט בין חלופות שונות וכך יות[צא שהם מחליטים שרירותית לפי החלטה כלכלית המנוגדת לאינטרס הלקוח . השאלה היא האם קיימת אפשרות לממש התאמות על פי אינטרסים שלי . איזה חלק מהמשכנתא יוחזר וגם בחירת אופציית הקטנת הסכום החודשי

hadarh

New member
ח-ן להפקדה יש אחד,

איזו הלוואה לסלק אתה בוחר.. בהכרות שלי עם משכן, אתה מקבל שובר ורוד לבן ובחלקו העליון שורה ובה מקום ל-X ספרות, שהן למעשה מס' ההלוואה אותה אתה מעוניין לפרוע. ובודאי שיש לך שליטה על העברת הכספים, אתה בהחלט יכול לבקש להעביר את הכספים לסילוק הלוואה אחרת כמה שיותר קרוב למועד הפרעון עצמו. ברירת המחדל היא קיצור תקופה, עמ"נ להקטין את ההחזר החודשי עליך לשלוח בקשה בפקס למחלקה המתאימה. בהצלחה.

למעלה