פרעושים בבית מרובה חתולים

Bogen2

New member
פרעושים בבית מרובה חתולים

עד עתה הייתי מחלקת אמפולות אדוונטג' לכלבים או רוולושן לחתולים. אבל הן מסריחות מדי!
השתמשתי גם ב-eliminal אבל הן גרועות!
מחפשת פתרון אחר.
שמעתי על כדור הקומפורטיס. ידוע האם ניתן לחלק לבית מרובה חתולים?
אפילו תרסיס הפרונטלייו לגורים מזדמנים כל כך גרוע!!
*אגב מחפשת זמין בארץ כרגע, לא להזמנה מהרשת*. תודה.

אצלנו לכלבה מה שסיים את הפרעושים

היה כגור שקבלנו מהוטרינרית. היא חצתה כדור אחד לשניים. כי סה הולך לפי משרל הכלבה.
אני יודעת שיש כדור גם לחתולים. לא יודעת אם זה גם הולך לפי משקל החתול.
אבל אצלנו הפרעושים חגגו על הכלבות ולא עזרו שום תרסיס ושום אמפולה. הכדור הזה מיגר אותם לגמרי.
רק שמעתי שקשה יותר לתת לחתול לאכול את הכדור. לכלב שמים בתוך עוף והוא בולע הכל בבת אחת. חתול אוכל שונה וצריך לדעת איך לתת לו.

dimitrygo

Active member
מנהל
האריזות של הכדורים משותפות לכלבים ולחתולים עד למשקל מסויים

וחומר הפעיל בהם זהה.
אבל צריך לקחת בחשבון מספר דברים:
1. המינון לכלב ולחתול שונה, המינון לחתול גדול יותר - 50 מ"ג פר ק"ג לחתול לעומת 30 מ"ג פר ק"ג לכלב. אז הכדור הכי גדול לכלבים במשקל עד 54 ק"ג מספיק רק ל-30 ק"ג של חתולים בערך.
2. מדובר על כדורי לעיסה. בכדורים כאלה הפיזור של החומר הפעיל בתוך הכדור עשוי להיות לא אחיד. כך שחלוקת הכדור עלולה להיות בעייתית מבחינת הבטיחות והיעילות.
3. הטעם של הכדורים אינו אטרקטיבי לחתולים. אני לא השתמשתי בקומפורטיס אלא בכדורים של החברה הזאת נגד תולעים ואני מניח שהטעם שלהם זהה לפי מה שכתוב (טעם מלאכותי של בקר). אף אחד מ-3 החתולים שלי לא הסכים לאכול אותם מרצונו. אבל אולי אפשר לפורר אותם לתוך המזון הרטוב, עוד לא ניסיתי את זה.
&nbsp
אגב פירור הכדור, עירבוב וחלוקה למנות עשויה לפתור את הבעיה מס' 2. אבל עדיין...

Bogen2

New member
תודה! בינתיים לא מצליחה בכלל להשיג בארץ...

אבל אכן תודה על מס. נקודות חשוב למחשבה, על אף היותי מודעת לחלקן...
אבל מה האופציה??
האמפוללות שמחלקים מסריחות בטירוף ומגעילות אותי לשימוש!!

dimitrygo

Active member
מנהל
אני לא יודע, גם אני לא אוהב כ"כ את ההתעסקות עם האמפולות

אבל עוד לא מצאתי פתרון חלופי.
&nbsp
אגב יש עוד כדורים נגד פרעושים בשם CAPSTER
https://www.elanco.us/products-services/cats/capstar
הם מיוצרים ע"י אותה החברה אבל הם זולים הרבה יותר כך שזה מבטל את העיניין של החלוקה.
הכדורים האלה נחשבים למאוד יעילים ובטוחים, ניתן לתת אותם לגורים החל מגיל 4 שבועות ולחזור על הטיפול (כלומר לתת עוד כדור) אפילו כל יום. אני יודע שממליצים עליו במקרה של אלרגיה לפרעושים. אבל אני עוד לא הצלחתי להבין כמה זמן עובד כל כדור ויש לי רושם שלא הרבה.

למעלה