פרעושים ומתגרדים..

פרעושים ומתגרדים..

שלום פורום יקר,

יש לי בבית משפחה מרובת ילדים הכוללת כלב ו4 חתולים.
אנחנו גרים במושב בתוך משק חקלאי שסביבנו עולם חי נרחב.
לצערי מכת הפרעושים התגברה מאז שנוספו שלושת החתולים החדשים..
הכלב מטופל באמצעות כדור לבליעה שמונע פרעושים למשך שלושה חודשים-וזה עובד עליו נהדר.
לגבי החתולים אני ממש חסרת אונים! כל אמפולה שניסיתי לא עבדה..ופעם בכמה זמן בעקבות הכמות המטורפת שיש עליהם הבחנתי גם בתולעים וטיפלתי בהן באמצעות כדורים לתילוע.
זיהיתי פרעושים לא רק על פרוות החתולים אלא גם במקומות אחרים בבית אך מה שכואב יותר מהכל זו האומללות שלהם.
הם יוצאים ונכנסים הביתה באופן חופשי.
קניתי שואב אבק ואני מרבה לשאוב. בנוסף הצבתי מלכודת פרעושים עם סבון כלים אך באמת שכלום לא עוזר.
לפעמים אני יושבת לידם עם כוס חד פעמית שבתוכה סבון כלים וקצת מים ופשוט מוציאה מהם כמויות בכדי להקל עליהם זמנית :(

עשיתי חיפוש בארכיון ולא מצאתי פתרון...אז העליתי את שאלתי בכתב.
האם מישהו חווה דבר כזה והצליח להתמודד?
לגבי הדברת כל השטח זה לא ריאלי, גם אם אדביר את גינתי כל המשק מלא חיות וכלבים שבעליהם לא מעוניינים בטיפול מנע נגד פרעושים, וחתולים כידוע מסתובבים בכל מקום.

תודה לכל עצה שתגיע.

dimitrygo

Active member
מנהל
אני חושש שללא הדברה סביבתית לא תוכלי להפטר מהפרעושים

את צריכה לדבר עם מדבירים, להסביר להם את המצב ולשמוע מה יש להם להציע.

אלישבע777

Well-known member
דימיטרי צודק. מרחיבה את תשובתו

פרעושים מתרבים במקום שיש בו חומר אורגני , במקומות לחים בחוץ- בעיקר באדמה קצת לחה, בגינות ובחממות ובכל מקום בו רובצים חתולים. בבית זה בכל מקום חשוךל עם חומר אורגני - מתחת לארונות, מתחת למיטות, וגל מיני סדקים וגם במקום מרצבץ החתול. במקומות אלה, הנקבות המופרות שנושרות מן החתול, מטילות ביצים. הביצים בוקעות אחרי שבוע עד עשרה ימים תלוי בטמפ'. הזחלים ניזונים מחומרי המזון שם וגם ממהפרשות של הפרעושים הבוגרים,הנושרות מגוף החתול ומקשקשי עורו. במקומות אלה הם מתגלמים ובוקעים אחרי שבוע, בזכות זעזועים בקרבתם. מי שעובר על ידם בין אם זה חתול, כלב או אדם- הזעזועים גורמים לפרעוש לבקוע את הגולם ולקפוץ במהירות על מי שעובר על ידם! אם יש הרבה גלמים בסביבה, צבא שלהם של פרעושים קופץ יחד!! ( מניסיון בעבודה בחממה!!!...) אם עובר חתול או כלב הפרעושים נשאלים עליהם. אם זה אדם הם עוקצים ונושרים. לפרעושים יכולת ניתור מדהימה. חרק שגודלו מילמטר יכול לקפוץ לגובה של 60 סמ. מניסיוני הם עוקצים בעיקר ברגליים. עקיצות קטנות אך מגרדות מאוד. רק הבוגרים עוקצים. אם פעם אחת חתולי הבית נדבקו בפרעושים, הרי שאין ספק שהפרעושים מתרבים בבית!! אצלי החתול אינו יוצא החוצה, אבל הוא הביא פרעושים מן הפנסיון. לכן טיפלתי בבית לא פחות מאשר בחתול. היו שנים קשות שהבאתי מדביר מקצועי. היו שנים קלות יותר, שהיה מספיק לפזר אבקה נגד פרעושים בכל מקום אפשרי, למשך שבוע ואחר כך שאבתי. (חזרתי על הפעולה מדי פעם). במקרים קלים, טיפול כזה עוזר. כמו כן סילקתי את כל השטיחים מהבית. שטיחים הם המקום הכי אהוב על פרעושים!! כמובן שכל ההדברות צריכות להיות משולבות עם הטיפול בחתול עצמו.

מגעיל :\

קודם כל תודה על התשובה המפורטת!
אתייעץ עם מדביר ונראה מה קורה הלאה.
&nbsp
אני לא מבינה איך חתולי רחוב מתמודדים עם התולעים והפרעושים האלה?
כשהחתולות נדבקו בתולעים הבטן שלהן נהייתה ענקית והן התנהגו כמו חתול שלא מרגיש טוב...
&nbsp
&nbsp

באותה הזדמנות שאלה נוספת

כדי לא לפתוח נושא חדש, האם יש קבוצות רכישה למזון חתולים?

למעלה