פרעושים- יאוש

vg04285

New member
פרעושים- יאוש

לחתול שלי מלא פרעושים, שמתי לו אמפולה מתאימה לפני כמה ימים והיא לא השפיעה בכלל.
אני רוצה לנסות אמפולה מסוג אחר, כמה זמן אני אמורה לחכות? הוא ממש מסכן וסובל, אני לא יכולה סתם לחכות 4 שבועות. זה גם יחמיר בזמן הזה, ובסוף הפרעושים ידביקו את הריהוט והבית.

Noaal

New member
זה חתול שיוצא החוצה?

חשוב לעשות הדברה סביבתית לאיזור המחיה של החתול וכל הבית אחרת אף אמפולה לא תוכל לעזור לך למגר את בעיית הפרעושים.
&nbsp
באיזו אמפולה השתמשת? יש אמפולות שניתן לשים מחדש במרווחים של שבוע.

vg04285

New member
רק למרפסת חצי סגורה, לא נראה לי שיש בעיה באזור מחיה

אני לא רואה פרעושים בבית, אני רואה פרעושים עליו. אנחנו גרים בקומה 3.
האמפולות תמיד עבדו, אבל לפני חודשיים בערך הייתה מתקפה רצינית של פרעושים והן כבר לא עובדות. השתמשנו תקופה ארוכה באדוונטג, אבל לאור המתקפה ניסיתי פרונטליין פלוס ביום חמישי אבל נראה לי שזה אפילו פחות יעיל מהאדוונטג :(
יש לי גם אלימינל, אני שוקלת לנסות אותו בפעם הבאה, למרות שזה אותו חומר פעיל. ד"א הוא שוקל סביבות 7-8 קילו.

Noaal

New member
אלימינל ופרונטליין הם אכן חומרים דומים.

10% ממחזור החיים של הפרעוש מתקיים על בעל החיים עצמו (הפרעוש הבוגר). כל היתר (ביצים, גלמים, נימפה וכו') מתקיימים בסביבת המחיה של החיה והם בלתי נראים בעין. כך שדי הגיוני שאת לא רואה את הפרעושים בסביבת המחיה. ;)
&nbsp
את הביצים והגלמים שנמצאים מחוץ לבית שלנו, אנחנו מביאים, מבלי לשים לב, על סוליות הנעליים שלנו, תיקים וכו'. הם מתפתחים לפרעושים, אלו מטפסים על החיות, מתרבים (הפעם בבית) וכך נוצר מעגל שימשיך עד שתצליחו לשבור אותו. הדרך היחידה לעשות את זה, באמצעות הדברה וטיפול סביבתי.
&nbsp
הדרך הפשוטה והמהירה - ריסוס מקצועי.
הארוכה יותר - שטיפה של הבית עם חומרים ייעודים (יש נוזלי שטיפה לבית עם תוספת K משהו, לוודא שמתאים נגד פרעושים).
לרסס את פנים השואב אבק (המיכל) עם K כלשהו ולשאוב הכל - מקומות רביצה, ספות, שטיחים, וילונות וכו'. מה שניתן לכבס כמו סדינים ושמיכות יש לכבס בטמפ' גבוהה.
&nbsp
ולא לשכוח לתת תילוע.
&nbsp
&nbsp

vg04285

New member
מכירה את השלבים של הפרעוש

אבל מניסיוני בד"כ טיפול חודשי באמפולות מספיק. אחרת מגדלי חתולים היו נאלצים לעשות הדברה כל כמה שבועות.
גם להרוג את שלב הפרעוש הבוגר זה לשבור את המעגל.
אני אנסה להדביר את הסביבה. אבל איך להדביר אותו?
עוד אמפולות? איזה? ומתי אפשר לשים?
אנחנו מתלעים פעם בחצי שנה, בינתיים אין לו תולעים.

Noaal

New member
אם הסביבה נגועה יותר קשה לשבור את המעגל חיים של הפרעוש

ולהיפטר מהם.
כשמטפלים קבוע ואין בעיה סביבתית, אז אמפולה בכל חודש בד"כ תעשה את העבודה.
אני לא זוכרת/יודעת מה כתוב על אלימינל או פרונטליין, אבל על המוצרים של באייר (אדוונטג' ואדווקט) שבהם אני משתמשת מצויין בעלון שאפשר לטפל במרווחים של שבוע.
&nbsp
תילוע - צריך לעשות גם אם לא רואים תולעים. המקור של תולעים עגולות זה מפרעושים.
&nbsp

Noaal

New member
צודקת. לא יעזור, אני תמיד מתבלבלת :)

ועדיין, אם יש פרעושים, סיכויים גבוהים שיש גם תולעים.

ig1950

New member
פתרון חלקי

לשים בלילה על הרצפה מגש עם מים, לשפוך קצת נוזל כלים ולערבב, ובאמצע המגש לשים נר.

הפרעושים נמשכים לאור קופצים וטובעים במגש, חוץ מזה לשאוב בשואב אבק את כל הרהיטים הרכים והרצפה.

dimitrygo

Active member
מנהל
באמת? תמיד חשבתי שפרעושים מחפשים מקומות חשוכים

ig1950

New member
פרעושים נושמים

ולכן גם יכולים לטבוע.

כשאלה סתם מים רגילים הפרעוש צף ולא טובע, אבל כשהמים מעורבבים עם סבון כלים ברגע שהם נוגעים במים הם יורדים לקרקעית ואין להם סיכוי. כן בדקתי, תבדוק גם אתה...

RanSegev6

New member
פשוט מאוד , תקלחי אותו

וגם תשימי לו אמפולה , אני אישית שם לחתול שלי (למרות שהוא בכלל לא יוצא מהבית) אמפולה של חברת ADVANTAGE , בכל מקרה אם האמפולה לא עוזרת לך , יכול להיות שהבעיה היא לאו דווקא החברה , תוודאי שאת מתאימה את המינון למשקל הנכון של החתול שלך , יכול להיות שהמינון נמוך ובגלל זה הוא כלל לא משפיע , בכל מקרה את יכולה גם לקנות לו קולר נגד פרעושים שגוזרים אותו ולמשך 4-5 חודשים אף פרעוש לא יכול להתקרב אליו , תעשי הכל , תקלחי אותו טוב טוב כדי לחסל את כל הפרעושים שיש עליו ואח"כ תשימי לו את האמפולה , אח"כ תשימי לו את הקולר שדיברתי עליו ואין מצב שישרוד עליו פרעוש.

למעלה