פרעושים -סביביתי

SAVGE

New member
פרעושים -סביביתי

אז ככה חתול בן 6 לא יוצא מהבית אין גינה/חצר
הרבה פרעושים... שמתי לו אפמולה של EFFIPRO VIRBAC

לא ציפיתי לניסים וכמובן שצדקתי, לדעתי הכמות ירדה אבל כבר באותו ערב המשיך להתגרד והיו עליו הרבה... הצלחתי להוציא 8 כשלוש שעות אחרי הטיפול ( יודע שאסור לגעת ליממה אבל לא מסוגל לראות אותם זוחלים עליו ועוד הוא ישן איתי במיטה זה מזעזע)
כל מה שקראתי ברשת ואני חופר וחופר מדברים על טיפול סביביתי רק שאני לא יודע איך לעזעזל אמורים להשפריץ רעל בבית מבלי שזה יפגע ביושבי הבית

אני חייב להיפטר מזה כי גם עליי פה ושם אני קולט פרעוש וגם הוא מתגרד מה עושים לעזעזל?? רציתי לשים עוד אמפולה אבל קראתי שצריך להמתין חודש שלם זה לא אמיתי עכשיו שהוא ימשיך להתגרד ככה ושוב גם אני ישן איתו והוא שורץ אצלי זה מאוד מפריע לי המחשבה הזאת... אני מת לרסס פשוט אבל לא מצליח לקבל המלצה על אף חומר..מצאתי כמה באינטרנט אבל אין עליהם פרטים

אני מבקש רק ממי שיש לו נסיון מוכח - איזה אמפולות אני יכול לקנות עכשיו? מתי אפשר לשים שוב? ומה לגבי ספריי? לסביבה או כל דבר אחר

תודה

Yukita

Active member
מנהל
בתנאים שאתה מתאר

מקור הפרעושים אינו בחתול אלא בבית, בודאי אם לא יוצא ואין גינה.
&nbsp
במצב כזה, לא משנה איזה אמפולות תשים - כי פרעושים חדשים יזנקו עליו מחדש. יש לך מקור פרעושים בבית וצריך הדברה בבית.

SAVGE

New member
תודה על התגובה אבל ברור

אחד מבני הבית הביאו איתם כנראה פרעוש או 2 מחתוול רחוב כלשהו ומאז הכל התחיל
אין מצב להדברה ביתית בכל אופן זה לא משהו שנעשה
אני מתקשה להאמין שזה הפתרון היחיד
ריסוס? אמפולה חזקה יותר?
איו פצרון?
לא הגיוני להביא מדביר..לא נשמע לי הגיוני
מה עם כל התרסיסים שמביטחים סביבה נקייה במקביל לטיפול באמפםולה?

Yukita

Active member
מנהל
תראה

אולי אתה צודק וזה לא כפי שזה נשמע, אך הנסיון אומר לי שרוב האמפולות עובדות במידה סבירה. אם ניסית אמפולה מסוג א' ונראה לך שלא עבדה, אתה יכול להסתכל ברשימת המרכיבים שלה ולנסות אמפולה אחרת עם מרכיב פעיל אחר על פי רשימת המרכיבים. קורה שיש פחות יעילות באזור גיאוגרפי עקב עליית דור עמיד יותר של פרעושים.
&nbsp
עם זאת, בחתול בית שאינו יוצא, בדרך כלל לא נתקלתי בריבוי פרעושים ללא הצלחה בטיפול באמפולות. מאחר שבמצב רגיל אין מקוכ לפרעושים חדשים, האמפולות נוטות להצליח בפעולתן. במקרים שבהם יש מקור לפרעושים בבית (לא החתול), זה לא עובד כי פשוט מגיעים פרעושים חדשים.
&nbsp
לא נראה לי שמצב חמור של פרעושיאדה בבית נגרם על ידי פרעוש או שניים שתפס טרמפ מחתול רחוב. פרעושים לא עוזבים חתולי רחוב בכזו קלות, הם שעירים וחמימים ואטרקטיביים יותר מבני האדם שנוגעים בהם כמקומות מסתור ובתי גידול. ז לא בלתי אפשרי, פשוט פחות סביר. דווקא סביר מאוד שבאיזה חרך בקיר או ברצפה או עמוק בתוך רהיט יש קן פרעושים ממנו הפרעושים קופצים על החתול ומתפשטים לעוד מקומות בבית. במקרה זה הגיוני מאוד להזמין מדביר (ברשיון, הדברה ירוקה).
&nbsp
תוכל לפני זה לנסות אמפולה אחרת או לבקש מהוטרינר לקלח את החתול בשמפו ייעודי וגם לתת לו תילוע (תולעים הם אחד מאמצעי המעבר של ביצי פרעושים). אבל אם זה לא יעבוד, החתול בודאות איננו מקור הפרעושים בבית. גם כך, אם אתם כבר במצב שבו אתם נעקצים, הפרעושים כבר לא רק על החתול וכדי להפטר מהם צריך לעבור על כל הבית כולו. הזמנת מדביר קלה יותר מביצוע רמת הנקיון הכללי וכיבוס כל הבדים בבית בהרתחה.

SAVGE

New member
כן אני אנסה אמפולה אחרת זה קודם כל

דיברת על "הצלחה בטיפול אמפולות" כרגע ניסיתי רק 1...

מודה באשמה אבל לפני כמה חודשים טובים זה כבר הופיע אצלו הגירודים ונתתי לו אמפולה ואחרי שבועיים עוד אחת ..למשך תקופה מסוימת זה עבר אבל זה חזר שוב.

מה שעניין אותי שאמרת עכשיו על אופציה של רהיט ישן....עין אנושית תוכל לקלוט דבר כזה או קן פרעושים?

לגבי פרעושיאדה- החתול מתגרד ויש על אחי הקטן עקיצות ברגליים
(למרות שבזמן האחרון הוא הפסיק להעקץ,מעבר לכך אין עקיצות של בני הבית)

בשבוע האחרון פעמיים היה עליי פרעוש ז"א אני לא יודע כמה חמורה הבעיה לעומת מקרים אחרים.. או שזה חמור או שאני נוטה להילחץ( יש לי אופי כזה בשונה למשל משאר בני הבית שטוענים שאני מגזים)

בגלל זה לפני מדביר רציתי לנסות את הטיפול הקונבציונלי של אמפולות + תרסיס או משהו כזה

Yukita

Active member
מנהל
בקשר לאיבחון בעין ברהיטים

לא קל, במיוחד אם הם בתוך הריפוד....
&nbsp
עלה בדעתי לשאול: האם בדקת את תאריך התפוגה על חבילת האמפולות שלך?
&nbsp
באופן כללי, אצלנו הצלחנו יפה עם אמפולות רבולושן ותרסיס פרונטליין (האחרון שימושי בעיקר לגורים קטנים, שהם צעירים מדי לאמפולות, וככזה נחשב לבטוח יחסית).

SAVGE

New member
היי כן התאריך בסדר.. אגב

כן יש ירידה הוא פחות מתגרד ופחות רואים אותם..
היום הוצאתי 4...

אני מת לשים עוד אמפולה אני אחכה סבלנות אקנה רבולשיין כמו שהמלצת ותרסיס פרונטליין ארסס בכל מקום שאני חושד .... זה נראה כמו מלחמה קשה מאוד אני מקווה שאצליח בה... אני כרגע פסימי אבל מקווה לטוב..

אגב שאלה אישית לא מפחיד לישון עם בעלי חיים שאתה יודע שיש עליהם פרעושים?
בעקרון אין לי לב לא לפתוח לו הוא מתעקש ורגיל לישון רק פה על המיטה שלי אני סובל איתו בשקט השאלה אם זה יכול להזיק איכשהו או שאם אין עליי עקיצות אין לי מה לדאוג..?

voyager2005

New member
אמבטיה

לא פשוט עם חתול מבוגר, אבל זה מה שעישיתי כשאמצתי גורה מלאת פרעושים. יש קליפים ביוטוב שמסבירים בדיוק איך לעשות את זה.

יש שמפו יעודי נגד פרעושים, אבל בגלל שהיה מדובר בגורה השתמשתי בשמפו רגיל לחתולים וזה גם עובד מצויין, או במקרה הצורך אפשר להשתמש בשמפו טבעי מחנות טבע. כשמתחילים, יש ליצור טבעת משמפו סביב הצוואר, כדי למנוע מהפרעושים לברוח לראש. אחרי שמסבנים, לעבור עם מסרק פרעושים, ולתפוס כל פרעוש נוסף שאתה רואה. אני לא סיבנתי את איזור הראש, ולכן עברתי ידנית ותפסתי אותם אחד אחד. לקח לי פעמיים (פעם ראשונה לא ניקיתי את הראש), ומאז לא ראיתי פרעושים.

בנוסף, לכבס ולנקות את כל הכלים של החתול, ולעשות נקיון כללי בבית כדי לוודא שתפסת את כל הפרעושים. אם הוא ישן איתך, לכבס את כל הסדינים ולוודא שאין פרעושים במיטה.

SAVGE

New member
היי אבל איפה.. החתול שלי לא נותן בחיים

אמפולה לקח לי יומיים לשים לו עד שהצלחתי
הוא לא נותן ומבין מה אני הולך לעשות רק באמעצ שינה עמוקה מאוד שלו הצלחתי וגם אז הוא קם לפני הסוף ונאבקתי בו
מקלחת אין סיכוי שיתן לי

dimitrygo

Active member
מנהל
אם אני לא טועה החומר הפעיל באמפולות האלנ הוא פיפרוניל. אותו

החומר הישן שבאמפולות פרונטליין שרובם מתלוננים שאינן יעילות.
&nbsp
כדאי לנסות אמפולות אחרות כמו רוולישן או אדווננג', אני אישית משתמש בשני אלה לסירוגין.
אפשר לשים אמפולה חדשה שבועיים אחרי האמפולה ששמת.
כמו כן כדאי באמת לטפל גם בסביבה. בשביל זה קונים תרסיס או פרונטליין או סולנו ומרססים בכל המקומות שהפרעושים יכולים להיות בהם.

SAVGE

New member
אוקיי תודה אבל

איפה אני מרסס? את האמת החתול רוב הזמן נמצא על המיטה שלי ספציפית
או בסלון... אז קודם כל שאבתי שם כבר יומיים רצוף במטרה להלחם ובעיקר להרגיש שאני עושה משהו....
אם אני מרסס על מיטה למשל זה לא רעיל? איפה מרססים זה אני לא מבין.... פרונטליין זה לחתול עצמו תמיד רשום בגלל זה אני פוסל את זה מהיסוד כי שאני שם בושם הוא נבהל אז מזה בכלל הוא יתחרפן...
אמפולה חדשה אפשר כי זה סוג חדש? או כי עבר כל דבר לשים אחרי שבועיים?
תודה מראש:)

dimitrygo

Active member
מנהל
הינה תקרא פה וזה ייתן לך כיוון איפה לרסס

http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/PestControl/Pests/Fleas/Pages/default.aspx
שני התרסיסים שנתתי לך מיועדים במקור לחיות מחמד. אבל אפשר להשתמש בהן גם להדברה סביבתית.
שבועיים זה ההפרש המינימלי המומלץ בין אמפולות מאותו סוג. יש וטרינרים שממליצים על שבוע אחד בלבד בין סוגים שונים. אני מאמין שגם עם החומרים הפעילים באמפולות הם שונים עדיין לא כדאי להאמיס אותם על בעל חיים. ולכן גם במקרה הזה אני ממליץ על שבועיים.

SAVGE

New member
תודה רבה:) מהחנות שאני קונה עכשיו המליצו לי על תרסיס בשם נוק

אאוט
ושוב נשאלת השאלה .... מקום המרבץ של החתול שלי זה 75% על המיטה שלי
בשאר סלון ממיר...
אז לרסס על המיטה שלי??..... פשוט נשמע מפחיד למרות שזה רחוק מהפנים שלי הוא בצד השני...
יש לך מושג..? סורי שחופר ככה

dimitrygo

Active member
מנהל
אני נתתי לך תכשירים שמיועדים לבעלי חיים. כלומר מן הסתם הם לא

מזיקים להם. אתה יכול לרסס אותם בכל מקום *כולל* החתול עצמו. גם לך הם לא יזיקו כניראה אבל לא הייתי מרסס על המיטה אם אתה ישן שם. פשוט תכבס מצאים בטמפרטורה גבוהה.
לגבי שאר בתכשירים אני לא יודע ולא יכול להצליץ.

SAVGE

New member
תודה רבה

ושאלה אחרונה על מה ממליץ הכי מהאמפולות?
רבולושן או דוונטג? אני אעלה רמה עכשיו לאחד מאלה שהמלצת לי

dimitrygo

Active member
מנהל
כפי שכתבתי אני משתמש בשני הסוגים האלה לסירוגין לכן קשה לי

להגיד מה יותר יעיל. תנסה למצוא חנות שמוכרת אמפולות בודדות ופשוט תנסה. אגב רווליושן קשה להשיג בחנויות אם בכלל, רק אצל וטרינרים. אז זה גם שיקול.

גורדיאן

New member
אל תקנה נוק אאוט!

זה רעיל, וזה לא מיועד להרוג פרעושים. ראה כאן:
https://www.moag.gov.il/ppis/tachshiry_hadbara/Documents/4195.pdf
קנה רק תרסיס שמיועד לריסוס על החתול עצמו. של פרונטליין (למרות כל ההזהרות הוא בדרך כלל עובד טוב מאוד), רוולושן, ELIMINALL וכאמור כל סוג שכתוב עליו במפורש שהוא מיועד לריסוס על חתולים ונגד פרעושים וקרציות. אין צורך לרסס על החתול אם הוא מתנגד, אבל אם אתה חושד שלא שמת את כל האמפולה אתה יכול לתת לו התזה או שתיים מהתרסיס כאשר הוא ישן ולפני שיספיק לברוח, אבל אל תגזים בכמות החומר.
אל תרסס על המיטה, טאטא מתחת למיטה ורסס שם בנדיבות, אם יש שטיחונים בחדר רסס אותם ואת התחתית שלהם, ורסס את כל הפינות בחדר ולאורך הקירות, בכל מקום שמצטבר אבק שם יש פרעושים וביצים.
אגב אל תשים אמפולה נוספת על החתול, קצת סבלנות כי לוקח זמן לכל הפרעושים למצוץ את הדם ולמות.
עוד משהו: בטוח לגמרי שעכשיו יש לחתול גם תולעים, קנה אמפולות נגד תולעים והשתמש בהם לפי ההוראות.

SAVGE

New member
וואו תודה רבה קודם כל על האזהרה!

לרסס עליו אני בחיים לא אצליח זכיתי לחתול "סייקו"...הוא משתגע מזה וגם אמפולה לקח לי שעות לשים וגם אז החושים החדים שלו העירו אותו מתוך שינה והוא ברח מהר
אקח את כל הטיפים שלך ואיישם אותם..אין לי שטיחים אבל מיטות ומספות אשאב וארסס מתחת

למה הסקת לגבי תולעים? חדש לי לגמרי שיש אמפולות נגד תולעים אבל עדיף מלהוציא אותו לוטרינר... אבדוק באינטרנט עכשיו!

SAVGE

New member
עוד שאלה- איך אני יודע אם יש לו תולעים ?

תודה רבה

גורדיאן

New member
אני מבטיח לך שיש לו תולעים.

כשהוא מלקק את הפרווה הוא בולע פרעושים והם נושאים בתוכם ביצי תולעים.
האמפולות נגד תולעים נקראות דרונציט - DRONCIT- יש אותן לוטרינרים בארץ והן יעילות נגד סוג התולעים השכיח והמועבר ע"י פרעושים.

למעלה