פרעושים- עצות להתמודדות?

g l o r y

New member
פרעושים- עצות להתמודדות?

אז ככל הנראה יש מכת פרעושים בבית. אני עקוצה, החתול מקבל אמפולה רבולושן כל 3 שבועות ועדיין חוזר עם פרעושים, הווט טוענת שהוא מקבל את זה מחתולים שכנים בחצר. קניתי אמפולה של כלב גדול והיא הסבירה לי איך לחלק לחתולים בחצר, לאלה שאני אצליח. אבל איך מתמודדים עם הבית? לפני שבוע שאבתי את החדר והחלפתי מצעים ואני עדיין נעקצת. איזה דרכים ידידותיות לחתול יש לדחות פרעושים בבית?

תודה!!

meedas

New member
אם יש ממש מכת פרעושים

צריך לבצע הדברה (בעזרת איש מקצוע)
אם יש חצר - לבצע הדברה גם שם
&nbsp

g l o r y

New member
הבעיה

שהבנתי שההדברה רעילה. אין לי יכולת להתפנות מהבית או לפנות את החתולים מהבית ומהחצר. אני מחפשת פתרון ידידותי.

פרעושים מתרבים בבית במקומות נסתרים
פרעושים מתרבים במקומות נסתרים כמו - שטיחים ומקומות עתירי אבק מתחת לארונות ולמיטות. היו לי כמה פעמים התקפי פרעושים למרות שהחתול שלי אינו יוצא (אולי מהפנסיון ואולי אני הבאת הביתה...) הם התרבו בבית ועקצו אותי בלילה! אי לכך נקטתי בשיטה מאוד פשוטה. שאבתי את האבק בשטיחון שעל יד המיטה ומתחת למיטה. פיזרתי אבקה נגד פרעושים על השטיחון ומתחתיו וכן על הסדין ומתחתיו בכיוון הרגליים
( שם תוקפים הפרעושים בדרך כלל). האבקה אינה רעילה לאנשים והיא ריחנית. השארתי שבוע ושאבתי ועשיתי את זה עוד פעם או פעמיים. החתול עצמו קיבל טיפול משלו. זה עזר וכל פעם שהם חזרו כך נהגתי. למזלי זה לא חזר על עצמו הרבה פעמים. אבל חשוב מאוד להדביר את הבית, כי גם אנחנו יכולים להביא פרעושים מן הגינה. בטבע הם מתרבים בקרקע לחה בגינות ובחממות.
הטיפול שהצעתי יותר קל מהדברה, אם כי הדברה היא הכי יעילה.

g l o r y

New member
האבקה הזאת

איך קוראים לה? אני אנסה למצוא בחנות בה אני קונה אוכל. בינתיים זה נשמע הכי ישים. אני לא יכולה להדביר, כאמור, אז אני אצטרך לאבק את הבית, מעבר לפרעוש של החתולים בבית ובחצר.
&nbsp
תודה!

כל אבקה נגד פרעושים תהיה טובה
אני הייתי ממליצה לאבק כל מיני מקומות שבהם החתול רובץץ. להשאיר כמה ימים ולשאוב ולחזור על הפעולה כמה שאפשר. פרעושים שעדיין בשלב הגולם, אינם נפגעים ממנה וממשיכים לצאת, לכן יש חשיבות להשארת האבקה כמה שיותר זמן. הבעיה היא - שהאבקה נראית כמו קמח מפוזר וזה לא הכי נעים לעין כש"מלוכלך"... אבל זה רק זמני. אם האבקה מתפזרת בבית לעוד מקומות, זה אפילו טוב... אני ישנתי כמה ימים עם האבקה על הסדין! ממש עזרה לי במניעת עקיצות. כנראה שהאבקה גם מרחיקה את הפרעושים ולא רק הורגת אותם. יכול להיות שיש גם תכשיר נוזלי, אני לא מצוייה בחידושים של היום בענייני פרעושים כי אין אצלי פרעושים שנים רבות, איזה כיף.

גםאני5

New member
נצל"ש: פוטון מפורעש

גם אחרי שהחתול נקי. הגענו למסקנה שאין ברירה אלא לזרוק. רק את המזרן או את הרהיט כולו?

dimitrygo

Active member
מנהל
למה לזרוק? יש כל מיני תרסיסים נגד פרעושים כמו סנו K2000

שאפשר לרסס איתם, לעטוף בסדין או ניילון ולהשאיר לכמה זמן.

88lovely

New member
טיפול בפרעושים

היי,

לצערי הרב מניסיון קודם כל ממליצה לך להזמין ריסוס לבית כי הפרעושים רק יתרבו ויתרבו. יש לך היום ריסוס שהוא לא רעיל לבעלי חיים. בלי קשר לזה הוטרינר המליץ לי להשתמש באמפולות ובעיקר בחודשי הקיץ.

מצאתי לינק לאמפולות במחיר שהוא אפילו יותר זול ממה שקניתי:
http://www.petsnet.co.il/csts-exterminator/92--80-.html

למעלה