פרעושים

sharonei1

New member
פרעושים

נראה לי שיש לחתולה שלי פרעושים
יש אחד קבוע באזור מתחת לצוואר
הוא מאוד קטן וזז במהירות אי אפשר לתפוס אותו
נראה לי שגם אני נדבקתי ממנה מרגיש שזז לי על הראש משהוא
מה לעשות איתה ומה לקנות נגד הפרעושים שאני לא יידבק ?
(ביומיים הקרובים היא מגיע לביקורת אצל הווטרינרית)

Yukita

Active member
מנהל
האם שמת לה אמפולה נגד פרעושים?

אמפולות נמכרות בחנויות לציוד בע"ח וגם אצל וטרינרים.
&nbsp
את התכולה של אמפולה אחת שמים לחתול בוגר על העורף, במקום אינו יכול להגיע כשהוא מתלקק. לגורים שמים ע"פ המלצות וטרינר בהתאם למשקל, ליונקים ולצעירים מאוד לא שמים אמפולות, יבורם יש אופציות אחרות.
&nbsp
צריך רק לשים לב שזו אמפולה לחתולים ולא לכלבים: הריכוז שונה ובחלק מאמפולות הכלבים גם החומר הפעיל שונה ועשוי להיות רעיל לחתולים.

sharonei1

New member
היא כבר עברה פירעוש לפניי שקיבלתי אותה

ורק אתמול ראיתי שיש לה פרעוש אחד
היום אקח אותה לווטרינרית משער שהיא תביא לה תכשיר
ומה איתי ? הפרעושים האלה עוברים גם לבני אדם ?

אלישבע777

Well-known member
פרעושים מתרבים בבית!!

הביצים מוטלות על החתול, אך הן נושרות עד מהרה למטה. המקום האידאלי להתפתחות הרימות ( זחלים) הוא בקרקע לחה בגינה, אבל גם בבית יש מקומות טובים להתפתחותן - מתחת למיטות לארונות או למקרר ובעיקר בתוך שטיחים,. שם יש מספיק מזון, הגנה ולחות.
הרימות ניזונות מחומר אורגני שנמצא בכל מקום , הופכות לגלמים. מן הגלמים קופצים הפרעושים ( יכולים לקפוץ כעשרים סמ גובה!!), על החתול ונשארים שם. אם אין חתול ( וגם אם יש...), הם קופצים עלינו, עוקצים ונושרים, כי קשה להם להישאר עלינו באין פרווה סמיכה שתגונן עליהם. הפרעושים מסוגלים לקלוט רחשים של הליכה, אפילו הליכה חרישית כמו של חתול ואז לקפוץ עליו מהגולם. את ההליכה הכבדה שלנו הם יכולים לקלוט היטב ומייד הם קופצים עלינו ממקום המסתור שלהם עוקצים ונושרים חזרה. מקום המסתור יכול להיות כמובן הגינה בחוץ, או השטיח בפנים.
על כן - כשהם מתרבים בבית, יש להדביר אותם - רצוי בהדברה מקצועית.
אם לא - הם יכולים להקים בבית דורות רבים. כמו יש לטפל בחתול, כמובן.

dimitrygo

Active member
מנהל
בשלב ראשון לא צריך הדברה מקצועית. אפשר לקנות תרססי K2000 של

סנו. הוא יחסית ידידותי לבעלי חיים. צריך רק להקפיד על יבוש מלא לפני שמאפשרים לבעלי חיים להכנס לחדר בה הוא רוסס. וגם לא לרסס מקומות מרבץ של בעלי חיים.
&nbsp
אפשר גם לקנות תרסיסים יעודיים להדברת פרעושים על חתולים, כמו תרסיס פרונטליין, ולהשתמש בו לריסוס סביבתי. זה יותר יקר גם היעילות לא הכי גבוהה.

גורדיאן

New member
כשאת אצל הווטרינרית קחי איתך רשימת קניות:

א. אמפולות נגד פרעושים: מטפטפים את זה על העורף וזה מחסל את הפרעושים.
ב. אמפולות נגד תולעים: אם יש פרעושים סביר להניח שהחתול בלע כמה מהם כאשר ליקק את עצמו, וזה אומר שמתפתחים לו במעיים תולעים. את האמפולות האלה שמים לו על העורף כמו את האמפולות נגד פרעושים.
ג. טיפול לבית: קני תכשיר נגד פרעושים בצורת תרסיס, זה יכול להיות גם תחליף לאמפולות מסעיף א., אפשר לרסס את החתול (ולעסות את זה לתוך הפרווה שלו) והכי חשוב: זה מתאים מאוד לרסס בכל מקום בו עלולים להיות פרעושים מתחבאים או ביצים של פרעושים, כלומר בסביבת המרבץ של החתול, בפינות החדר ומתחת למיטות.
היתרון של התרסיס: הוא מיועד מראש לטיפול בחתולים ולכן לא רעיל כמו הדברה ביתית שהיא מסוכנת לחתולים.

sharonei1

New member
היא רובצת ב 3 נקודות בבית

בכורסאות סלון במיטה שלי ובכיסא מחשב
לא יודע אם לרסס על מיטה או כיסא זה טוב כי החומר יעבור במגע גם אליי

גורדיאן

New member
לא מרססים על מיטה או כיסא.

מרססים בפינות החדר, מתחת למיטה וכך הלאה.
הפרעושים לא ישבו על הכסאות, הם ירדו הכי נמוך שאפשר ויטילו ביצים במקום הכי מוסתר ופינתי שאפשר. את הכיסאות והכורסאות מנקים עם שואב אבק, לא צריך יותר מזה.

dimitrygo

Active member
מנהל
אם מרססים בתרסיס יעודי לחתולים אז אין בעיה לרסס גם במקומות

מרבץ.

dimitrygo

Active member
מנהל
אם כבר ממילא מבקרים אצל וטרינר אז יותר זול לקנות כדורים נגד

תולעים ושהוטרינר יתן אותם לחתולה.

Yukita

Active member
מנהל
ומתי זה היה?

אמפולות באופן שוטף שמים פעם בחודש.
&nbsp
יש לציין שאצלנו לא באמת שמים פעם בחודש, אבל יש עונות יותר "בוערות" - האביב/קיץ הם זמנים הרבה יותר פעילים מבחינת פרעושים ושאר חרקים למיניהם.

sharonei1

New member
הווטרינרית אמרה שעדיין להמתין עם אמפולות

היא גורה קטנה בת חודשיים שנאספה מהרחוב ומתחזקת רק עכשיו
לכן אמרה להמתין קצת
וקצת ריססה אותה ואמרה לבוא לביקורת שבוע הבא אולי תביא לה אמפולות אם תתחזק
אולי הייתי צריך לבקש לקבל תרסיס לשימוש עד הבדיקה שבוע הבא ? אני לא יודע זה מה שהווטרינרית החליטה
החתולה נהייתה גם יותר נשכנית ופחות אוהבת להתכרבל , עד לפניי שבוע הייתה באה כל הזמן להתכרבל ולקבל ליטופים ועכשיו יותר באה לקפוץ ולנשוך לי את האצבע

sharonei1

New member
מעניין כבר יומיים לא רוצה להתכרבל

דקה אחריי שכתבתי את ההודעה הקודמת היא באה אליי להתכרבל כבר שעה לא רוצה לעזוב אותי

נראה שהיא קוראת מחשבות

למעלה