אפשר לשים טחינה גולמית וקצת דבש/סילאן
או חלבה מפוררת או ממרח חלבה. לקחת בחשבון את המתיקות שלהם יחד עם המתיקות של גדילת הוניל ולא להגזים.
תלוי באפקט שרוצים, טעם אחיד של חלבה או נגיעות חלבה בתוך גלידת וניל, כמו SWIRL חלבה, אפשר לערבב ידנית כשהגלידה רכה יחסית למצב של נגיעות חלבה, או להעביר לבלנדר או מג'ימיקס ולעבד ביחד בכמה פולסים עד שהמרקם אחיד. אחרי הערבוב רצוי להחזיר למקפיא כדי שהגלידה תתייצב שוב ולא תהיה רכה מדיי (אלא אם אוהבים אותה ככה).