פרפקציוניזם? איטיות?

פרפקציוניזם? איטיות?

אני בנאדם איטי וזה מחרפן אותי... כל דבר לוקח לי הרבה יותר זמן מאנשים אחרים...
ללמוד למבחן...
לענות על מבחן...
לעשות עבודה...
לנקות...
לעשות קניות...
ועוד...

חלק מזה קשור להפרעת קשב וריכוז, אבל לא רק...

עניין הניקיון מטריף אותי... אני חולת ניקיון ולוקח לי מלא מלא זמן לנקות, לפחות יוצא נורא נקי ומצוחצח, אבל יש לי חברה שגם מנקה יסודי ולוקח לה הרבה פחות זמן...

קרה שלקח לי לנקות סלון, מטבח ואמבטיה במשך 8 שעות

ביום שישי האחרון ניקיתי מטבח, סלון, 2 חדרים, חדר אמבטיה וחדר שירותים ב- 5 שעות... וזה עוד סוג של הישג...

עד כמה זה מטורף?...

זה לא שיש לי ילדים / בעלי חיים והיתה איזה טינופת מטורפת....

זה היה אחרי תקופה של חוסר תאבון ואכילה מעטה ולא אכלתי כמעט באותו היום ובסוף הניקיונות הייתי משותקת מרוב תשישות... הלכתי לישון ממש מוקדם...

מישהו מזדהה?...

אני גם נורא איטית

אני חושבת שתמיד הייתי, לכן לא ממהרת להשליך את זה על מצב נפשי בהכרח.
כיום אני כן מאמינה שגם מצב נפשי קשור לזה. פשוט אין לי חשק לעשות כלום. אז אם אני כבר עושה, זה באיטיות רבה.
יחד עם זאת, אני נמנעת מפעולות כמו ניקיון. אני חיה בזוהמה, מתביישת להביא אנשים הביתה כי את החדר שלי לא ניקיתי כנראה שנים (למעט כסת"חים כאלה ואחרים).
אבל בלי קשר, אני עושה הכל באיטיות רבה. אני גם לוקחת די קשה את זה שמעירים לי על האיטיות.

תודה לך

היית רוצה לעשות משהו עם עניין הניקיון?

כשהייתי גרה אצל ההורים שלי גם לא הייתי מנקה את החדר ולא הייתי מסכימה לחברות לבוא אלי... אבל מאז שעזבתי השתניתי הרבה...

יש לך סל שיקום?

אין לי סל שיקום

לא נראה לי שאני זכאית לאחד כזה.
בכלל, אני לא ממש יודעת עד כמה מבינים את מימדי הדיכאון שלי.
בכלל, עד לא מזמן לא ידעתי הרי מה האבחנה שלי אז גם מן הסתם לא הגשתי שום בקשה לכלום.
הייתי רוצה שהחדר שלי יראה נורמלי אבל אין לי שום כוחות לשפר את המצב...

היי קופיפה

את עובדת?
עבדת בשנים האחרונות?

אבחנה של הפרעות אישיות בלבד לרוב אינה מזכה בקצבה, אבל אבחנה של דיכאון / מאניה דיפרסיה בנוסף יכולה לזכות בקיצבה.
חוץ מגורם הנכות יש צורך לראות שיש לך בעיה בכושר העבודה = שאת מתקשה להשתכר ולעבוד באופן קבוע...

אם מאשרים לך נכות נפשית של 40% ומעלה, את זכאית לסל שיקום שזה כולל הרבה שירותים של סיוע במגוון תחומים - דיור, תעסוקה, שעות פנאי, בריאות השיניים ועוד...

תוכלי לקבל מדריכה שתגיע אלייך הביתה ותעזור לך בתפקוד ובכל מה שצריך...

אני יודעת שיש אפשרות חריגה

להשיג סל שיקום בלי להיות מוכר כנכה בביטוח לאומי, תנסי לברר על זה.ומה זה עד עכשיו? סיימת את התואר? למה הפסקת לעבוד?

אמממ...

את התואר לא סיימתי, פשוט זרקתי הכל לפח, אני לא יכולה להתמודד עם לימודים.
ואני עדיין עובדת אבל יש לי בעיות בעבודה ואין לי כמעט משמרות אז גם מבחינה כלכלית אני לא מסודרת.

יכול להיות גם שיאשרו לך קצבה

לא תדעי אם לא תנסי להגיש בקשה...

יש מישהו שיכול לעזור לך עם זה? עו"ס?

אני לוקחת בחשבון כל מיני היבטים

כסף, כל כסף שהוא יעזור לי מאוד כרגע אבל אני גם צריכה לקחת בחשבון את ההשלכות של נכות מסוג זה, האם זה ימנע ממני לעבוד בתחומים מסוימים בעתיד וכו'.
וכמובן, עצם העובדה שאין לי שום כוחות להתנהל מול ביטוח לאומי כדי להשיג משהו.

hyperlost

New member
אני דווקא הפוך

מנסה לסיים דברים כמה שיותר מהר גם אם לפעמים אני מחפף פה ושם.

הפרעה טורדנית כפייתית?

נשמע מדבריך שיכול להיות שמדובר בכך. מצרפת לינק למאמר מתורגם על איטיות כפייתית, מקווה שיעזור, מציעה שתקראי אחרי זה גם על ניקיון/זיהום. אם זה מתאר את מצבך וצריכה פרטים נוספים על הנושא או טיפול בו אשמח מאוד לעזור.

היי, תודה על הקישורים

בגיל ההתבגרות סבלתי מ- OCD שהתבטא בשטיפת ידיים מרובה, אבל לא רק... היו עוד הרבה נלווים...

למזלי די יצאתי מזה...
אבל עדיין יש לי כמה דברים, אבל בקטנה לא כמו אז...
בזמן האחרון התחלתי לבדוק שהדלת של הדירה נעולה כמה פעמים לפני השינה...

יוסלה14

New member
גמני סובל מחוסר ריכוז

לא מסוגל לקרא ספר באפן קצת רציף
השינה היא סוג בריחה
אני בורח אל המסך
בוהה בו זמן רב
שוכח בשביל מה פתחתי המירקע
קורה טבעי לגטימי במצבנו

למעלה